Groep 1-2-3 G

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Op deze blog kun je onze verhalen, avonturen en nieuwtjes lezen.

Juf Lotte en juf Rojanne

25/09/2017 - Piratendans

AARRGGGG! Dat was het geluid wat uit deze schatjes kwam toen deze foto genomen werd. We hebben ons verkleed als piraten met in ieder geval een mooie hoed of pet op. Daarna waren er een aantal kinderen om de beurt kapitein en kregen we bevelen. Dek zwabberen, zeil hijsen, roeien en nog veel meer. De kinderen hadden er duidelijk veel lol in. En nog op de maat van de muziek ook. Dat is dan weer mooi meegenomen!

19/09/2017 - Wat mee te nemen naar schoolreis

26 September is het alweer zo ver! We gaan op schoolreis. Het is handig als u uw kind het volgende meegeeft op deze dag:

- Eten en drinken voor de eerste pauze.
- Een setje droge kleren.
- Regenlaarzen.
- Regenkleding.
- Eventueel plastic tas.

13/09/2017 - Snuffellezen Boot

We hebben al een heel aantal startactiviteiten gehad met ons thema "op reis met de boot". Een van onze startactiviteiten was het zoeken naar boten in boeken en het lezen van het woord boot in de kring. Alle kinderen zijn actief aan het zoeken geweest en iedereen had een boot gevonden. Een plaatje van een boot of een plaatje en het woord de boot. We hebben daarna in de klas meteen een heel gesprek gehad over verschillende soorten boten. Wat weten de kinderen toch al veel van dit onderwerp. We hebben een grote boot (een schip, weten de kinderen) ook al van dichtbij bekeken. Veel onderdelen van de boot, worden al benoemd. Als u het leuk vind, kunt u bij ons in de klas een kijkje komen nemen en kunnen de kinderen vertellen hoe al die onderdelen heten!

13/09/2017 - Schoolreis 26 september

26 september is het zo ver! Dan gaan wij op schoolreis naar de Helderse Vallei. Wij zijn nog op zoek naar begeleiders die tegelijk ook chauffeur kunnen zijn naar de schoolreis toe. Kunt u bij ons aangeven of u kunt rijden en een groepje kunt begeleiden?

Er komt nog uitgebreidere informatie over de schoolreis zelf.

10/09/2017 - Welkom bij De Ark

Voor het einde van vorig schooljaar was er een kennismaking gepland met De Ark. Hierbij zouden de kinderen spelenderwijs met elkaar kennismaken. Deze dag is door het overlijden van Gonny Kuiper niet doorgegaan in de oorspronkelijke vorm.

Om de kinderen toch nog de gelegenheid te geven elkaar spelenderwijs te leren kennen, is er op 13 september in de ochtend een feestelijk programma georganiseerd. Het tussendoortje is deze dag verzorgd. U hoeft uw kind op woensdag 13 september dus geen tussendoortje mee te geven. De lunch moet u, zoals gewoonlijk, wel meegeven. Vanaf 12.15 is het welkomstfeest afgelopen en gaat de Julianaschool verder met het gewone programma, dat tot 14.00 duurt.