Groep 1-2 C Geel

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Groetjes,
Juf Jolinda en juf Lotte

11/06/2017 - 2 kuikentjes in de klas

Finn kwam woensdag binnen met 2 kuikentjes een gele en een zwarte. Het zwarte kuikentje had een zeer hoofd en hij was ziek. Zijn moeder had op zijn hoofd gepikt. Nu zitten de 2 kuikentjes binnen bij Finn in huis. Ze zitten in een bak met een warmteplaat. Het zwarte kuikentje krijgt eten en drinken met een spuitje, hij kan zelf nog niet eten. Ook heeft hij een knuffelkoetje in zijn doosje. Het andere kuiken pikt het kuikenvoer uit het bakje, hij eet goed. Hij drinkt uit een bakje met water. Hij poept hele kleine kruimeltjes.

Dit verhaaltje is geschreven door de kinderen.

31/05/2017 - Timme bij ons in de klas

Vorige week kwam de moeder van Jord en Sem in de klas. Ze had het broertje van de jongens mee. Baby Timme werd gewassen bij ons in de kring. De moeder van Jord vertelde wat ze allemaal ging doen en ondertussen konden wij vragen stellen. Ook mochten we allemaal ruiken aan de flesjes Zwitsal. Nadat ze klaar was met wassen, ging Timme nog even in de tummy tub. Daarna werd hij ingesmeerd en aangekleed. Na afloop kreeg hij nog wat haarlotion en werden zijn haartjes gekamd. Ook wij kregen een beetje lotion  op onze handen. Dit konden we lekker in onze haren smeren. Het was een erg gezellig ochtend.

21/05/2017 - Pluk van de Petteflet

Na een heerlijke meivakantie hebben we de eerste week hard gewerkt aan een cadeautje voor moederdag! we hopen dat jullie een gezellige dag hebben gehad samen.

Nu zijn we in de klas gestrat met het thema Pluk van de Petteflet, naar het geweldige boek van Annie M.G.Schmidt. Een verhaal over een jongetje dat met een kraanwagentje in een nieuwe flat komt wonen en hier met de bewoners allerlei avonturen beleeft. Zo is er onder andere mervouw Helderder die alleen maar van schoonameken en roze houdt, ze heeft een dochter Aagje en die mag niet spelen want dan wordt ze vies...... Ook wonen in de flat de stampertjes, een vader met vijf zoons, ze hebben matrassen op de grond liggen in huis en eten ieder dag friet! En juist dat hebben wij vrijdag ook lekker gedaan, zelf frieten gebakken en daarna lekker vanuit de pan opgegeten met een speciaal sausje van Ruben! Vooral het spel komt goed aan bod tiijdens dit thema. rollen aannemen, jezelf verkleden, een toneelstukje spelen voor de groep.

nog even een aantal data voor de weet

donderdag 25 en vrijdag 26 mei zijn de kinderen vrij, ook maandag 5 juni is een vrije dag. 

de sportdag voor de kleuters is op woensdag 14 juni, mocht u willen helpen kunt u zich bij juf Jolinda opgeven!

nog een hele fijne zondag en tot morgen!

09/04/2017 - Tomatensoep en pockémons

Eerst even dit.....

Dinsdagavond 11 April zal er een hele interessante ouderavond zijn op de Julianaschool over ontwikkelingsgericht onderwijs, Bea Pompert zal dan vertellen over deze bijzondere vorm van onderwijs. We hopen dat er vele ouders deze avond komen bezoeken, je kunt vragen die je al hebt in de hal op een briefje zetten en in de brievenbus doen, op de avond zelf zul je dan antwoord krijgen....Tot dan!

we zijn begonnen met het maken van de vertelstoel om onze verhalen op te gaan vertellen bij de foto's die de kinderen meenemen van thuis. het zou fijn zijn als u niet al te grote foto's mee geeft en het liefste al een kopie zodat we er in kunnen knippen.....

Verder zijn er een groot aantal kinderen heel druk met Pockémons en wij zijn hier in de klas ook mee aan het werk gegaan, heb je wel eens gezien hoeveel spannende tekens er op staan, letters, cijfers, bijzondere namen, dit alles is door een paar slimme mannen ingetikt op de computer, knap werk mannen!

Donderdag waren de baby poesjes van Faye in de klas, lieffff!

Vrijdag lekker soep gemaakt, het zou eigenlijk lettersoep worden maar de letters waren zeker op in Schagen dus is het Tomatendierensoep met balletjes geworden! Een heerlijk zoepje, de kinderen hebben er van genoten! Er staan foto's in de Media! Over foto's......er worden in de klas veel foto's gemaakt, deze worden ook af en toe voor Onderwijsboeken of tijdschriften gebruikt, mocht u niet willen dat uw kind op deze foto's staan, wilt u dit dan bij de leerkracht melden...bedankt!!

01/04/2017 - Op de vertelstoel

We zijn in de klas druk bezig met het thema ‘Klik ik heb je!’. De kinderen zijn enthousiast en spelen en werken fijn over het thema. De komende periode krijgen alle kinderen een beurt op de ‘’vertelstoel’’. Zij mogen dan aan de hand van foto’s van hun gezin, hun huis en hun slaapkamer over zichzelf vertellen.

Wilt u uw kind hiervoor foto’s meegeven van zijn/haar gezin, huis en slaapkamer?

 

27/03/2017 - Luizenmoeder/vader gezocht

Beste ouders, 

Na de vakantie worden de kinderen altijd gecontroleerd op hoofdluis door een groep luizenouders. We zijn hier heel erg blij mee. De laatste tijd is deze klus echter te groot om in één ochtend af te krijgen, daarom zijn we op zoek naar extra hulp!

Per klas willen we twee ouders die het luizenteam gaan versterken. De opzet is dat deze twee ouders zullen helpen door in twee groepen het luizenteam te ondersteunen. Dit betreft in elk geval de groep waarin uw kind zit. Dat zal in de gele groep zijn samen met groep 5. 

U kunt zich hiervoor opgeven bij ons. 

Groetjes Jolinda en Lotte

23/02/2017 - KLIK, IK HEB JE!

Na een leuke afsluiting van het vorige thema (foto's staan in de Media) en een lekkere week vakantie gaan we volgende week van start met het nieuwe thema "KLIK, IK HEB JE!". We gaan samen ontdekken hoe een camera werkt, bij welke gebeurtenissen het past om foto's te maken en vooral veel foto's kijken van elkaar! Mocht u thuis nog spullen hebben die wij hier bij kunnen gebruiken, dan graag! Ook zullen de kinderen af en toe foto's van thuis vragen, om deze mee te nemen naar school, tegen de tijd dat het zo ver is hangt er een briefje op de deur! We hebben er zin in en wat nog leuker is, de hele school gaat fotograferen, alle kinderen zullen hiermee aan het werk gaan, dus opgepast............., voor u het weet heeft u de paparazzi achter zich aan!

01/02/2017 - spring maar achterop!

Nog steeds zijn we hard aan t werk in de klas in de fietsenwinkel! We hebben van de week een bezoekje gebracht aan de fietsenwinkel, dat was heel leuk en leerzaam. Op het schoolplein spelen we allerlei verkeerstiuaties na, er zijn politieagenten, vrachtwagens, wandelaars en samen houden we ons aan de regels en de verkeersborden die er zijn op het plein! 

Vandaag krijgt u het rapport van uw kind mee, we hebben ons best gedaan om alle teksten foutloos uit te printen, mocht er nou toch nog iets tussendoor geschoten zijn waar ons oog niet op gevallen is, laat het ons dan even weten als u het rapport terug geeft en dan maken we het in orde! 

Geniet van de extra vrije dag morgen en fijn weekend!

in de Media van deze groep staan nog weer wat fotootjes!

15/01/2017 - Kasper de fietsenmaker

We hebben alweer heel hard gewerkt de eerste week.We gaan van-alles-en-nog-wat leren over het verkeer en beginnen met de fiets! We hebben samen een plan gemaakt voor de herindeling van de klas en besloten dat de bouwhoek naar de gang is gegaan en er in de klas een echte fietsenwinkel gemaakt wordt! Fietsenwinkel de Blauwe Bel! Mocht u thuis nou nog oude onderdelen van een fiets hebben of gereedschap dat we kunnen gebuiken dan graag! Ook andere spullen die in een fietsenwinkel verkocht worden zijn welkom en na het thema komen ze natuurlijk weer terug naar huis. Ook willen we u vragen om uiterlijk aankomende week de lijst die op de deur bij de klas hangt in te vullen voor de oudergesprekken......We willen u namelijk allemaal graag gesproken hebben voordat de rapporten op 1 feburari mee naar huis gaan. Morgen gaan we starten met een drink-watecampagne door de hele school, kinderen worden zo gestimuleerd om meer water te drinken, we hopen dat u ons steunt en als laatste nog even voor de weet, vrijdag 3 februari zijn de kinderen vrij! Nog een fijne zondag en tot morgen!

05/01/2017 - Een gezond en goed nieuw jaar voor iedereen!!!

Het is nog steeds heerlijk vakantie maar toch willen we jullie allemaal alvast een heel goed en vooral gezond en gezellig nieuw jaar toewensen, met veel leuke en mooie (leer-) momenten....Onder het kopje media hebben we ook toch nog even een paar feestelijke foto's gezet van vorig jaar, kerstdiner en zo nog wat van die foto's.....

we gaan volgende week starten met een nieuw thema, dat gaat heten;"Jongleren in het verkeer", we gaan uitzoeken hoe een fiets werkt, wat je tegenkomt als je van huis naar school gaat in het verkeer en belangrijk, wat zijn de afspraken en waarom zijn die er.......

Als u over dit thema nog leuke spullen of boeken heeft....alles is welkom, geniet nog even van de heerlijke vakantiedagen en we zien elkaar maandag 9 januari!

04/12/2016 - APPELTJE VAN ORANJE EN EEN PERENTAART VOOR SINT

Afgelopen week weer heerlijk schoolfruit! we hebben partjes appel van oranje gegeten en van de peren compote gemaakt en een taart voor de sint. Het lukt de Wellespiet namelijk maar niet om een lekkere taart voor Sinterklaas zijn verjaardag te maken....... Maandag vieren we de verjaardag van de sint op school, kom lekker op tijd dan kunnen we lang zingen en kijken of de Sint wel komt....... er staan ook nog een paar foto's onder media! Heel veel plezier allemaal met pakjesavond!

27/11/2016 - en nog meer Sint en Piet!

 

Wat een heerlijke tijd is dit toch, de sint is overal in de klas, varen op de boot, pakjes inpakken, de paarden verzorgen, de wellespiet helpen met het bakken van een taart voor Sinterklaas zijn verjaardag, oefenen op de boot in het speellokaal en veel tekeningen maken voor in de schoen. Ook deze week de grote klokhuis wedstrijd voor t eerst gehouden, wie kan het mooiste klokhuis uit zijn appel happen!!! deze keer het silvano gewonnen, kijk voor wat foto's onder het kopje media! we gaan er weer een leuke week van maken!

 

19/11/2016 - sinterklaas is aangekomen

Jawel, ook in de gele groep is de Sint met zijn pieten aangekomen. Samen hebben we nagedacht over hoe de stoomboot van Sinterklaas er uit ziet en wat je hier allemaal op kunt doen! Vooral de stuurhut van de boot heeft veel aandacht gekregen, er zijn wel 100 knopjes voor van alles en nog wat! Ook hebben we deze week van ons schoolfruit een Pomelopietenshake gemaakt, de Pieten schreven dat ze dit vaak drinken voordat ze pakjes weg gaan brengen omdat je er sterk van wordt! En het was ook nog eens heerlijk. De komende tijd zult u dus Sint en zijn Pieten in onze klas aan het werk zien, we vieren de verjaardag van de Sint in de klas op maandag 5 december, kijk onder het kopje media voor foto's van de boot, de shake en nog veel meer.....fijn weekend!!

13/11/2016 - schoolfruit

Deze week zijn we begonnen met het eten van groente en fruit tijdens de pauze, op woensdag een appel, op donderdag een wortel en op vrijdag een heerlijke peer! De kinderen hebben zelf het fruit gewassen en schoongemaakt met als gevolg dat het fruit nog lekkerder smaakte en er zelfs kinderen waren die dachten dat ze het niet lustten maar het nu heerlijk vonden! Kijken wat we volgende week weer mogen ontvangen......

13/11/2016 - De Vuurvlieg

Na de vakantie zijn we begonnen met onderzoek te doen naar de vuurvlieg. Het verhaal van Eric Carle, Het eenzame vuurvliegje en een informatieboekje over de vuurvlieg hebben ons hierbij geholpen. De kinderen hadden zelf al heel veel ideeen over het hoe of wat.....Zo zou het lichtje van de vlieg gaan branden als hij met zijn billen schut, of het lampje brandt altijd alleen zie je dit niet als het dag is....

Na ons "onderzoek" zijn we aan het werk gegaan om zelf een mooie vuurvlieg te maken om hiermee op 11 November langs te huizen te gaan. Iedereen heeft een eigen exemplaar gemaakt en dit was op de keuvelavond op school een heel mooi gezicht, al die brandende vliegjes......

28/10/2016 - ER GAAT EEN LICHTJE BIJ ONS OP!

De herfstvakantie zit er weer op en we gaan op maandag 31 Oktober beginnen met ons nieuwe thema "er gaat een lichtje bij ons op". we gaan aan het werk over Sint Maarten, Sint en Kerst maar gaan hier naast aan het werk in ons laboratorium om alles te weten te komen over licht en donker! Hoe werkt een zaklamp, hoe maakt een vuurvliegje zijn lampje aan en waarom gaat je schaduw altijd met je mee? Het belooft een gezellige tijd te worden en we gaan beginnen met het maken van onze lampion, een vuurvliegje! De lampionnen avond op school is op donderdag 10 November vanaf half 6, de Sintviering is op maandag 5 December en het kerstdiner zal zijn op donderdag 22 December. Dit even voor nu, we zien elkaar weer op school volgende week! fijn weekend....

15/10/2016 - herfstvakantie groep 1/2 geel

Het eerste thema zit er op! we hebben hard gewerkt, zijn aan elkaar gewend, hebben elkaar beter leren kennen en hebben al heel veel leuke dingen gedaan, zoals een voorstelling gekeken van Sjaan en de maan, op schoolreis naar de Holle Bolle Boom, keihard gewerkt in de klas aan allerlei verschillende activiteiten en zo dus ook een tas voor mooi werk verzameld en mee naar huis gekregen om samen van te genieten in de herfstvakantie, op de laatste dag voor de vakantie hebben heerlijk gekookt, pompoensoep helemaal zelf gemaakt en appelmoes met appels uit de tuin van de juf! Het was heerlijk, als het goed is heeft u het recept nu ook in huis, door de hulp van twee leerlingen uit groep 4 en kunt u dit misschien nog een keer maken in de vakantie....onder het kopje Media vindt u hier een aantal foto's van en ook nog een paar foto's van een paar metende mannen en een aantal foto's van in de kring waar we gekeken hebben naar hoe je nou eigenlijk een stropdas om doet!!! Geniet van de vakantie en tot 31 oktober!

06/10/2016 - Afsluiting van het eerste thema

Een avondje uit met je kind!

Woensdagavond 12 Oktober van half 6 tot 7 uur kun je samen met je kind in de klas gaan kijken naar het mooie werk dat ze de afgelopen periode gemaakt hebben, ook kun je samen met je kind in de andere groepen gaan kijken om te zien wat daar allemaal gebeurd is de afgelopen weken! Hier alvast een voorproefje van jullie hardwerkende kinderen! Veel plezier...

03/10/2016 - schminken

Leerlingen van het regiuscollege bovenbouw zijn dit schooljaar gestart met het vernieuwde VMBO.
In het programma zit een opdracht 'kleuters schminken'. De leerlingen zelf hebben nagedacht over deze opdracht en zouden het ook graag in de praktijk willen uitvoeren en niet alleen op papier willen voorbereiden. Zodoende hebben ze ons benaderd! Op maandag 10 oktober komen deze leerlingen in de ochtend in de kleutergroepen schminken. 

22/09/2016 - de Holle Bolle Boom

Wat een heerlijke dag vandaag! 

Nadat we met zijn allen in de groep gestart zijn met het thema "ik wil de maan" en inmiddels een beetje aan elkaar gewend zijn, hebben we vandaag een super schooldag gehad.....

We zijn begonnen in de gymzaal waar we gekeken hebben naar een mooie voorstelling over Sjaan die op haar verjaardagslijstje bovenaan de maan heeft staan, haar vader doet zijn uiterste best om deze haar ook te geven als ze jarig is, echt een mooi theaterstuk waar de kinderen van genoten hebben.

Daarna zijn we met elkaar naar de Holle Bolle Boom gegaan en hebben daar een heerlijke dag gehad! Lekker spelen, eten op een picknickkleed en spetteren in het water!

Alle ouders die mee waren nogmaals heel erg bedankt voor jullie hulp vandaag, het was gezellig!

Meer foto's van deze dag zijn te zien onder het kopje Media op de website.

Nu gaan we tot de Herfstvakantie (17 t/m 30 oktober)  lekker verder werken in de klas rondom dit thema, bouwen een raket om naar de maan te gaan, kijken filmpjes over de maan, werken uit het boek ik wil de maan, leren liedjes en nog veeeel meer........

13/09/2016 - kleuterschoolreis

Aan de kinderen/ouders/verzorgers van de groepen 1/2

Op donderdag 22 september gaan wij met elkaar op schoolreis!
Eerst zullen we op Julianaschool centrum naar een theaterstuk gaan kijken van 'het zoldertheater'. Het heet 'Sjaan en de maan' en is gebaseerd op het boek 'ik wil de maan' waar wij over werken in de klas. De voorstelling zal plaatsvinden in een verduisterde gymzaal! Na de voorstelling is er eerst tijd om even wat te eten&drinken en daarna gaan we op pad.

Met auto's gaan we naar de 'holle bolle boom'. Daar kunnen we fijn binnen en buiten spelen. Rond 14.30 uur zullen we richting Schagen gaan, zodat we rond 15.00 uur op de Julianaschool centrum opgehaald kunnen worden. 

Deze dag hoeven de kinderen geen tussendoortje of lunch mee te nemen. Wij zorgen voor lekker na de voorstelling en bij 'de holle bolle boom' gaan we heerlijk picknicken!

Denkt u aan fijne speelkleding? Bij mooi weer graag uw kind vast thuis insmeren met zonnebrand. Ook zou het fijn zijn wanneer u een autostoeltje meegeeft deze ochtend, voorzien van naam.

We maken er een gezellige dag van! Groeten van de juffen

Ps. voor kinderen die deze dag naar de BSO gaan, hebben we al geregeld dat ze om 15.00 uur worden opgehaald. 

06/09/2016 - schoolreis september

Op donderdag 22 september zullen de kleutergroepen op schoolreis gaan. Om half negen mogen de kinderen in de gele groep verzamelen. We gaan in een verduisterde grote gymzaal naar een theaterstuk kijken van 'het zoldertheater'. Het theaterstuk heet 'Sjaan en de maan' en is gebaseerd op het boek 'ik wil de maan' waar wij over werken in de klas. 
Wanneer het theaterstuk klaar is en we hebben wat gegeten, gaan we naar 'de holle bolle boom' met de kinderen. Daar zullen we ons de rest van de middag vermaken! De kinderen zullen rond 15.00 uur terug zijn op de Julianaschool.

Meer informatie volgt binnenkort in een brief en op ons blog!

06/07/2016 - Schoolreis 6 juli 2016

Op 6 juli hebben de kinderen genoten van een fantastische schoolreis. Op school hebben de kinderen eerst naar een mooie voorstelling gekeken over Eddie en Roos die circus spelen.Deze voorstelling werd verzorgd door "Het zoldertheater" uit Sint Pancras. Daarna zijn we naar de Goudvis vertrokken. Daar hebben de kindeeen zich goed vermaakt, binnen en buiten. er is zoveel te doen. De tijd vloog om. Om 12.15 uur hebben de kinderen een patatje met iets erbij gegeten. Om 14.00 uur kregen ze nog een ijsje en tussen door een snoepje. Wanneer er dorst was stond de limonade al klaar. Wat was het gezellig!!!

23/06/2016 - we bouwen een kermis

 

In de klas zijn we bezig met het thema circus. Maar nu het ook kermis is in Schagen beginnen de dingen door elkaar te lopen. We hebben daarom de kinderen mooie kermisattributen laten bouwen. Ze vertelden er later over in de kring en wisten precies wat je in deze attractie kan doen!

Ze hebben er veel plezier aan beleefd.

20/05/2016 - Groep 4 organiseert een Benefietconcert!

Groep 4 komt in Actie! Op donderdag 30 juni willen we vanaf een uur of 3 een Benefietconcert organiseren, waar we gaan proberen geld op te halen voor de school van de oma van Kikoy!

De oma van Kikoy heeft in groep 4 over de school vertelt! Wat een bijzonder verhaal. Trudy vertelde dat ze op vakantie was geweest in Bali (in 2007) en het eiland zo mooi vond! Maar de armoede in de dorpjes vond ze niet zo mooi! Ze wilde de mensen en kinderen graag helpen! Maar hoe? Ze bedacht een plan, wanneer je iemand wilt helpen, moet je iets geven waar ze echt mee verder komen! Ze bedacht een plan! Veel ouders hebben geen geld om hun kinderen naar school te sturen en als de kinderen naar school gaan is het heel moeilijk om daarna verder te gaan leren... Hier wilde ze wat aan doen, ze bedacht een speciale school, een school waar de kinderen naar toe kunnen! In de ochtend gaan de kinderen naar de gewone school en in de middag naar de school van Trudy. Daar leren ze engels, een taal die je moet kennen wanneer je naar de hogere school gaat. En met de computer werken. Maar ook spelen en sporten. En hoe zorg je goed voor jezelf, de ander en mijn omgeving. Op deze school komt ook een schooldokter, hij controleert de kinderen en zorgt dat ze naar een dokter gaan. Vaak hebben de ouders daar ook geen geld voor. Net als voor kleding en speelgoed. Op de school delen ze dit uit, wanneer ze dit gekregen hebben. Op de school geven vrijwilligers les. Zij komen uit Nederland, Denemarken, Duitsland en Australië. Wanneer ze te kort hebben geeft Trudy ook les of een ouder kind die al heel goed Engels kan. Trudy is vooral geld aan het inzamelen, zodat de school verder gebouwd kan worden, ze uitstapjes kunnen organiseren (veel kinderen zijn nog nooit buiten het dorp geweest), stroom en internet beter geregeld kan en nog veel meer!!! De school heeft ongeveer 70 kinderen in de leeftijd van 7-15 jaar. En ze zijn heel trots dat nu de eerst leerling begonnen is op de Universiteit. De kinderen willen graag juf worden, of manager van een Hotel, of een andere baan in het Hotel, politieagent... Wij hopen deze kinderen een beter toekomst voor zichzelf te kunnen bieden, en hierdoor hun familie, hun dorp, hun land..... Daarom komen wij in actie!!!!

Het is al lange tijd een wens van mij om kinderen in aanraking te laten komen met mooie muziek. Op onze school zit veel talent! 's Morgens horen wij vaak de piano bij juf Leny de prachtigste klassieke stukken ten gehore brengen.....Maar ik weet dat er nog veel meer talent is! Tijdens de kerstuitvoering ben ik altijd weer trots op ons schoolkoor....Het idee is om een soort Prinsengrachtconcert te organiseren waar we ons talent laten horen... Ons publiek komt lekker met zijn picknickkleed en mand om er naar te luisteren....

Groep 4 gaat mij helpen dit evenement te organiseren en zullen vast nog meer leuke ideeën hebben! Mocht u muzikale mensen kennen die ons kunnen helpen, vindt u het zelf leuk iets met muziek te doen, dan horen we het graag! Het lijkt ons leuk wanneer kinderen, de groepen, ouders muziek gaan maken op de tribune van het plein en we een mooi muzikaal programma hebben. Geef je op! Ook als je denkt niet te kunnen zingen, maar het wel leuk vindt! We organiseren namelijk ook een wrakkenkoor met ouders die het leuk vinden om te zingen, maar denken het niet te kunnen... Speelt u viool of een ander bijzonder instrument? Geef je op en speel of zing voor Bali! Groetjes juf Sibille en Bianca en groep 4!

11/05/2016 - Thema-afsluiting 100 jaar geleden 14-04-16

Op dinsdag 14-04-2016 was er thema-afsluiting van het schoolbreed gedragen thema over Cultureel Erfgoed. In de groepen 1/2 hadden wij ons verdiept in het boerenleven van 100 jaar geleden. De afsluiting duurde van 18.00-19.00 uur en werd heel  goed door de ouders bezocht. In de andere groepen werd gewerkt over de prehistorie, over archeologie, over kastelen en ridders, over de dijken in Nederland en de dijkdoorbraak in zeeland etc. Kortom er was heel veel te zien en te beleven!

11/05/2016 - Kinderdans 100 jaar geleden

Op woensdag 20 april kwam Astrid Neve met haar dochter kinderdansjes aanleren in de groep. Het was fijn dat de afspraak doorging, want Astrid had haar voet eerder gekneusd. Sommige kinderen hadden deze kinderdansjes al eens gezien op de Westfriese Markt. Toch bleek het in de praktijk erg moeilijk voor de kinderen, want je moest goed naar de accordeon luisteren, die bespeeld werd door Bart. Dan moest je ook goed luisteren wanneer het voorspel was afgelopen en je moest beginnen met dansen. De dansrichting en beweegrichting van de kring was ook een puntje. Kortom er werd hard gewerkt en de kinderen hadden er plezier in.

11/05/2016 - met het mooie weer lekker buiten eten

Met het mooie weer hebben wij dinsdag 10 mei lekker buiten gegeten. We zaten gezellig met ze allen op de nieuwe tribune die pas geplaatst is. Zo konden we extra lang van het mooie weer genieten.

19/04/2016 - Gele groep naar museum Vreeburg

 

Op maandag 18-04 2016 brachten de kinderen van de gele groep een bezoek aan museum Vreeburg. De groep werd verdeeld in twee delen en beide groepen gingen onder leiding het museum door. De kinderen herkenden heel veel onderdelen, die ook in onze huishoek aanwezig zijn en konden het ook benoemen! In de loods met de vele koetsen en sjezen zochten ze eerst een model uit en gingen daarna snel zoeken welke echte sjees daarbij hoorde! In de muziektuin wilden ze graag even op het houten paard met karretje. Ze herkenden deze uit de verhalen behorend bij dit thema. Dat moest natuurlijk ook op de foto worden gezet. 

15/04/2016 - Poesjes in de gele groep

De papa van Naomi kwam in de klas om over de 3 kleine poesjes te vertellen. Er was namelijk veel gebeurd. De moederpoes had 5 kittens gekregen, maar er waren er 2 overleden. Toen de 3 overgebleven kittens nog maar een paar weken oud waren overleed de moederpoes. Heel triest natuurlijk. Met pipetjes en met kleine flesjes melk werden de kleintjes gevoerd en nu na 6 weken waren ze sterk genoeg om aan de kinderen in de gele groep te laten zien. Alle kinderen, die dat wilden werden met de poes op de foto gezet. Bijna iedereen durfde dat! Het was allemaal erg leerzaam en heel fijn om te zien datr het zo goed gaat met de kleine poesjes!

15/04/2016 - thema 100 jaar geleden wassen in de teil

In de gele groep was het vrijdag 15-04-2016 een natte boel in de huishoek. Het was namelijk wasdag! In groepjes van steeds 3 kinderen werden er eerst vlekken op de was gemaakt met limonade en daarna werd er met veel energie gewassen met het wasbord, gespoeld in de wasteil, sop gemaakt met de wasklok en natuurlijk de natte was door de houten wringer gehaald en daarna op het wasrekje gehangen. Het was een plezier om de kinderen te zien ontdekken en hard werken om de was te doen. Daarna moesten veel kinderen natuurlijk droge kleren aan, want van de was doen word je nat!! De tijd vloog om, helaas kwamen niet alle kinderen aan de beurt.

08/04/2016 - Theatervoorstelling gele groep

Op vrijdag 8 april hebben alle kleuters gekeken naar de voorstelling "Piepklein" gespeeld door het zoldertheater uit Sint Pancras. Deze voorstelling paste heel goed bij het thema over het leven op de boerderij van 100 jaar geleden. Het verhaal gaat over het jongetje/ meisje Kiek die bij opa van de boerderij gaat logeren. Er gebeuren allerlei gekke dingen door de ondernemende geit, die een halve foto opeet en rozen en bijna opa's shirt. De kinderen hadden in de klas de 2 liedjes uit de voorstelling geleerd en zongen ze uit volle borst mee. Zo moesten ze ook terugtellen van 5 naar 0 omdat anders het licht niet aan ging en aan het eind van de voostelling van 0 naar 5 omdat anders het licht niet uitging.Het was voor veel kinderen de vraag of de geit en het kleine geitje levend waren, zo levensecht werd er mee gespeeld.We hebben enorm genoten!!!

 

30/03/2016 - Excursie buitenmuseum Enkhuizen

Excursie buitenmuseum Enkhuizen.

Op 30 maart 2016 gingen de kinderen van de gele -en de rode groep naar het buitenmuseum. Veel ouders hielpen ons mee om de kinderen per auto naar Enkhuizen te rijden. Daar parkeerden we de auto bij het station. We gingen lopend door het mooie stadje Enkhuizen naar het buitenmuseum. De rode groep deed het programma  "De poepdoos" en werden door een gids begeleid. De gele groep deed een rondleiding, waarbij de groep in 2 delen werd verdeeld en samen met een gids gingen zij door het museum. De kinderen bekeken een stadsboerderij met de stal en het woongedeelte. De kinderen mochten even als koetje in de stal staan. De gids vertelde over het verschil tussen hooi en stro en over de visserij. Ze liet de veren van een kip en een haan zien. We voelden het verschil tussen een ganzenei en het ei van een kip. De kinderen mochten ruiken en voelen aan schapenwol. Ze weten nu ook dat geiten wollen sokken gemaakt zij van geitenhaar. We hebben de smid aan het werk gezien in de smederij. Er was een boer het land aan het bemesten. Een mevrouw liet zien hoe je een mand kon vlechten van wilgentenen. Kortom er was zoveel!!! We kwamen ogen en tijd te kort. Veel ouders zeiden: we gaan daar oook nog eens een keer privé naar toe! We voeren terug mert de boot naar het station. Daar moesten we nog een klein stukje lopen. Het was een fijne en intensieve dag!! Vlak voor het einde van de schooldag waren we weer terug op school.

 

18/03/2016 - De kleuters van de gele groep krijgen judo

 

Wat was dat een verrassing! De kleuters van de gele groep mochten kenismaken met judo via Sportservice Schagen. Judo meester Sander liet de kinderen 3 keer kennismaken met judo en de kinderen hadden dan ook echt een judopak aan! Dat was op zich al spannend. Gedurende de eerste les (vorige week was de meester ziek, dus vandaag 18 maart begon het echt) maakten de kinderen kennis met de regels, goed luisteren, rekening houden met elkaar. Snel bevelen opvolgen (lig op je buik, lig op je rug, zit op je billen, zit op je kniëen). Alles wisselde in een hoog tempo. Aan het eind werd er in tweetallen gestoeid. De kinderen gingen moe maar voldaan naar huis!

17/03/2016 - Paasvee 2016

Op woensdag 16 maart vertrokken de kinderen van de gele groep in kleine groepjes (begeleid door ouders en de juffen) naar de Paasveetentoonstelling. Dit bezoek paste heel goed bij ons thema over 100 jaar geleden, hoe de mensen toen leefden en de dieren die ze in en bij de boerderij hadden. Wat hebben we veel gezien!! De kinderen hebben kippenkuikens geaaid en een eend geaaid. Ze hebben prachtige kippen en hanen gezien. Konijnen waren er ook net als hamsters , cavia's en ratjes. De dikbillen werden heel goed bekeken, de jonge dikbilletjes werden geaaid. Wat waren ze zacht!! Als toetje mochten we ook in een hoge tractor klimmen. Wat een prachtige dag. In de klas hebben de kinderen in duo- gesprekjes aan elkaar verteld over de dieren, die ze hadden gezien, wat ze geleerd hadden en misschien ook waar ze bang voor waren geweest.

26/02/2016 - Voorleesontbijt groep 1-2 geel

Voorleesontbijt groep 1-2 geel.

Op woensdag 24-02-2016 hebben de kinderen van de gele groep gebunkerd!!! Nadat ze eerst allemaal hun pyjama hadden aangetrokken, schoven ze aan bij een heerlijke ontbijttafel. De vaders en moeders die na dit ontbijt zouden gaan voorlezen in kleine groepjes waren er ook. Net zoals een paar kleine broertjes/ zusjes die ook een crackertje meeaten. Er stond van alles op tafel en veel kleuters riepen dat ze anders nooit zoveel hadden gegeten. Het voorlezen was erg gezellig en intiem zo in die kleine groepjes verspreid door de klas en in de gang. Om 9.45 uur zijn we gestopt en hebben de kinderen met de juffen samen de klas weer in de oude staat teruggebracht. Een aantal ouders gaat nog na deze vakantie voorlezen in de voorleesstoel met hun kind. Er was zoveel belangstelling. Geweldig zulke ouders!

 

09/02/2016 - lege flessenactie voor lego

Het gaat goed met de lege flessen actie in onze groep. De kinderen zijn enthousiast en elke ochtend is er wel iemand met 1 lege fles of 2 of 3. Juf Tine heeft al 7 euro aan flessen kunnen inwisselen.
Juf Melissa is met 4 kinderen naar Albert Heyn gegaan en heeft met de kinderen voor 4 euro flessen ingewisseld. En er staat alweer een vol krat in de klas die gaan we ook weer inwisselen. Wij hebben zelfs van Ruben en zijn mama lego kado gekregen, een mooie doos met een politie auto en een terreinwagen. We bergen het in mooie doosjes op samen met de bouwtekeningen en onderdelenlijst .
We hebben besloten tot de voorjaarsvakantie door te sparen en dan samen met de kinderen kiezen welke lego wij er voor gaan kopen, want de meisjes gaven al aan dat zij ook wel wat meisjes lego wilden hebben. In ieder geval willen Juf Tine en juf Helma nu alvast, iedereen bedanken voor de tot nu toe ingeleverde flessen.

 

08/02/2016 - vertelstoel

Sinds 2 weken hebben wij de vertelstoel in de klas.Dit is een stoel waar een kind met mama,papa,oma
of opa het lievelingsboek van het kind mogen presenteren.Er past zelfs nog een broertje of zusje bij,
wat dan ook geregeld gebeurt.Dit doen we meestal aan het begin van de ochtend in de eerste kring. Als
er een verjaardag is gepland doen we het s'middags in de laatste kring om half twee. Op donderdag doen we het ook in de laatste kring in verband met de gymles van meester Olof. De kinderen in de groep genieten telkens weer en we krijgen verhalen uit allerlei soorten boeken te horen. 
 

13/01/2016 - wij zijn boekenwurmen

Tijdens het thema 'wij zijn boekenwurmen' bezoeken de kinderen in kleine groepjes de bibliotheek in Schagen. Eerst gaan de kinderen kijken bij een lijst met soorten boeken en gaan vervolgens een boek uit een categorie zoeken. Daarna mogen de kinderen bij de kinderboeken kijken en mag ieder kind een leuk boek uitzoeken om daarna mee naar school te nemen. Ook mogen de kinderen het boek zelf inscannen.

Daarna gaan de kinderen in de klas hun boek laten zien wat zij uitgekozen hebben. Hier kijken we met zijn allen even naar. Weten jullie dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek?!

04/12/2015 - Muizenhuizen op de keuvelavond.

Tijdens het thema van de muizen hebben de kinderen huizen gemaakt voor de muizen. Deze muizenhuizen werden gebruikt als lampion. Het was een hele gezellige avond en er zijn veel ouders wezen kijken. 

04/12/2015 - storm in november.

Omdat er een grote november storm gaande was heeft juf Helma met de kinderen gevliegerd met een plastictasje aan een touwtje op het schoolplein. De kinderen waren heel enthousiast. Sommige tasjes waaiden weg! Het was een leuke ervaring voor de kinderen dat je kon vliegeren met een tasje.

04/12/2015 - Sint in de gele groep.

Vandaag is sinterklaas in de gele groep op bezoek geweest met zijn pieten. Sommige kinderen waren erg zenuwachtig. Andere kinderen durfden sinterklaas een handje te geven. Alle kinderen hebben voor sinterklaas gedanst. De cadeautjes vielen erg in de smaak. De kinderen kregen lego of duplo. Ook hadden de kinderen leuke vragen voor de sint: Sint eet het liefst in de ochtend een broodje kaas of een broodje hagelslag en ook bestaan er kinderpietjes. Ook weten de kinderen nu hoe een chocolade letter gemaakt wordt. Het was een gezellige ochtend en wachten met smart op zijn volgende bezoek.

20/11/2015 - Drijven en zinken

In de gele groep op 't Centrum zijn de kinderen in het kader van de scholing in techniek onder leiding van Bea Pompert en Marjolein Dobber begonnen met een les over drijven en zinken. Na eerst een praatje om te weten te komen wat iedereen al weet gaan we aan de slag om uit te vinden wat blijft drijven en wat gaat zinken. De kinderen hebben er veel plezier in. Onderling wordt er druk gepraat over de oorzaak van dit alles. Alle kinderen komen tijdens dit thema aan de beurt.

31/05/2015 - Bezoek aan IJssalon Picobello

Woensdag 27 mei mochten we met de groep op bezoek komen bij IJssalon Picobello. We hebben daar gezien hoe het ijs gemaakt wordt door Robert en we mochten ook eens proeven van dat net gemaakte ijs. Mmmm, dat was lekker!! We hebben ook gezien hoe de ijsjes geschept worden. Onze juf, juf Jo-Nele, werkte vroeger bij Picobello en ze kon nog steeds ijs scheppen!! :-)

01/04/2015 - Paasochtend

Vandaag kwam klas 414BH van het ROC, opleiding onderwijsassistent, een paasochtend verzorgen.

In kleine groepjes hebben we allerlei verschillende knutsels gemaakt, paasmandjes, paashaasmutsen, paaseieren en paashaasjes.....

Wat waren er veel meesters en juffen in de groep, maar wat was het gezellig!!

Er werd ook nog een verhaal verteld en er werden liedjes gezongen. We kregen limonade en een cakeje, vandaar dat we ons fruit niet allemaal hadden opgegeten...

11/03/2015 - De vuilniswagen

Vandaag kwam de vuilniswagen op school. Het was een wagen voor papier en karton. Vuilnisman Tom heeft ons de wagen laten zien en erover verteld. We hadden gisteren een afbeelding van een vuilnisauto goed bekeken en besproken en nu konden we die vergelijken met de echte vuilniswagen. We vonden veel overeenkomsten!

We hebben onze eigen papierbak nog geleegd in deze vuilniswagen. Zo konden we goed zien wat er met het papier gebeurd.

25/02/2015 - Tijgers, leeuwen en andere katachtigen....

Op 29 januari kwam de opa van Stan uit groep 2/3 vertellen over tijgers, leeuwen en andere katachtigen. Hij werkt voor de Stichting Leeuw en wist ons dus veel te vertellen. Hij liet allemaal foto's zien en had ook dingen meegenomen: haren van tijgers en leeuwen, snorharen van een tijger en.........poep van leeuwen en tijgers!! Poeh hé, wat stinkt dat zeg!!!

28/12/2014 - Kerstdiner

Donderdag 18 december hadden we de kerstviering op school. We begonnen met het bekijken van de musical van groep 6 in de gymzaal. De liedjes hadden wij ook geleerd, dus die zongen we gezellig mee. Na de superleuke musical gingen we naar onze eigen klas terug. Daar hebben we lekker gegeten. De ouderraad had een broodmaaltijd voor ons verzorgd. De moeders van Kasper, Faye en Dinte kwamen helpen tijdens het eten. Ook juf Romy was er gezellig bij.

We hebben allemaal goed gegeten en ontzettend gesmuld!!

28/12/2014 - Schaatsen

Op donderdag 18 december mochten we samen met groep 1/2 rood en groep 1/2 van de Groeneweg schaatsen op de ijsbaan op de Markt. We mochten meteen om half 9 beginnen. Er waren ruim voldoende ouders om te helpen met het aantrekken van de schaatsen en het begeleiden bij het schaatsen. Wat was het leuk!! Sommige kinderen stonden voor het eerst op schaatsen en alle kinderen hebben heel goed hun best gedaan!

Onder het kopje Media staat een fotoalbum met de foto's van het schaatsen.

17/12/2014 - Sinterklaas

Op 4 december verblijdde Sinterklaas ook de gele groep van de Julianaschool met een bezoek..... Sinterklaas had zich verslapen en daarom moesten we hem met z'n allen wakker zingen bij 't Slot. Gelukkig werd hij wakker en kon hij toch nog op tijd komen...

In de gele groep zongen we liedjes en deden we een dans voor Sint en zijn pieten. Een paar pieten dansten heel gezellig met ons mee! Ook hebben we Sinterklaas gevraagd hoe het nou kan dat zo'n grote pakjesboot met al die pieten erop kan blijven drijven... Sinterklaas vertelde ons dat dat komt doordat er zoveel water in de zee is en het water de boot omhoog duwt.

Sinetrklaas en de pieten brachten twee zakken met voor alle  kinderen een mooi cadeau, lego of playmobil, mee!

Dank u Sinterklaasje!!!

17/11/2014 - Schoolontbijt

Woensdag 5 november deden we met de hele school mee met het Nationale Schoolontbijt. In de gele groep hadden we er allemaal veel zin in! We hadden afgesproken dat je, als je dat leuk vond, in je pyjama mocht komen. Haha! Dat was leuk!!

Alle kinderen hebben erg lekker gesmuld van het ontbijt! We kregen hulp van Daniëlle, de moeder van Ruby en van Michelle, de moeder van Faye. Nogmaals bedankt!!

26/10/2014 - Feestbeesten

De afgelopen periode hebben we gewerkt over het thema Feestbeesten. Het thema van de kinderboekenweek was Feest en op onze school hadden we genoeg reden om feest te vieren, want we openden op 8 oktober onze prachtig gerenoveerde school!

We hebben taarten gebouwd in de bouwhoek en daar bouwtekeningen van gemaakt, taarten geknipt en geplakt van stroken die we natuurlijk goed moetsen meten, we hebben cupcakes gemaakt van brooddeeg en natuurlijk veel gelezen over verschillende soorten feesten.

We sloten het thema af met een tentoonstelling voor alle ouders en andere belangstellenden en de grote feestelijke opening. We begonnen die dag met het doen van verschillende gezelschapsspelletjes, daarna hebben we cakejes versierd en opgegeten. Buiten op het plein hebben we gedanst, gezongen, gespeeld, pannenkoeken gegeten en ballonnen opgelaten. We hebben ook gekeken naar een optreden van Femke Meines.

Wat een onvergetelijke dag!!

22/06/2014 - Schoolreis groepen 1/2

Donderdag 19 juni gingen alle kinderen van groep 1 en 2 op schoolreis. Het was fijn dat heel veel ouders met ons mee konden naar de Vlindertuin in Waarland en Speelpark de Swaan in Langedijk. In de Vlindertuin hebben we allerlei verschillende vlinders gezocht tijdens een speurtocht.

In de Swaan hebben we heerlijk gespeeld.Je kon er springen op een enorm springkussen, racen op skelters en lekker klimmen en klauteren op alle speeltoestellen. Er was ook een soort sprookjesbos met allerlei liedjes.

Tussen de middag kregen we patatjes en limonade. Helaas bleef het best lang regenen, maar gelukkig niet zo hard. Aan het einde van de middag hebben we nog chips en ijs gegeten in de grote tent. Het was een zeer geslaagde dag!

09/05/2014 - De muziekfabriek

Het thema 'De muziekfabriek' is weer afgelopen... Wat jammer, maar wat hebben we genoten. We hebben echt ontzettend veel gedaan en geleerd!
Vooral de workshops en presentaties van de gastdocenten hebben indruk gemaakt, maar natuurlijk ook Juliana's got talent...!

Onder het kopje media vindt u de foto's van het muziekthema.

30/01/2014 - De werkplaats

De laatste dagen zijn we heerlijk aan het werk geweest in onze Werkplaats. We onderzoeken daar hoe de binnenkant van diverse apparaten eruit ziet. Daarvoor mogen we de apparaten uit elkaar halen. We werken daar met allerlei gereedschap. Zo leren we ook hoe we daar mee om moeten gaan. De verschillende onderdelen sorteren we daarna.

06/01/2014 - Activiteiten rondom letters

In de kleutergroepen zijn we veel bezig met letters. Veel kinderen zijn al erg geïnteresseerd in letters en willen graag weten hoe de letters heten en hoe ze er precies uitzien.

Daarom besteden we daar ook veel aandacht aan. We stellen regelmatig een letter centraal. Samen bekijken we die letter dan goed, want hoe ziet de letter er nou precies uit? Er zijn namelijk ook letters die erg veel op elkaar lijken!

Dat bespreken we met elkaar en we spreken de letter duidelijk hardop uit (fonetisch, d.w.z. S als sssss en T als tu bijvoorbeeld). We schrijven de letter in de lucht en op elkaars rug. We maken de letter met ons lijf, met onze vingers, handen, armen, met ons hele lijf, of zelfs met meerdere kinderen. Het is altijd erg leuk hoe creatief de kinderen daarmee zijn! Ook bedenken we namen en woorden die beginnen met die letter en we zoeken spulletjes in de klas die met die letter beginnen.

Op de foto maken de kinderen de letter d.