Groep 1-2 G

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Op deze blog kun je onze verhalen, avonturen en nieuwtjes lezen.

Groetjes,
Juf Helma en juf Rojanne

12/07/2017 - Kennismaking Ark

6 juli hebben we kennis gemaakt met de Ark. We hebben onszelf aan de andere kleuters voorgesteld. Daarna hebben we samen wat spelletjes gedaan om uiteindelijk samen te kunnen spelen. Het is mooi om te zien hoe snel de kinderen al samen spelen en er geen scheiding te zien is tussen de scholen. We krijgen om de beurt een rondleiding van kinderen uit de andere kleuterklas. Na een kort bezoek gaan we weer terug naar de klas. De kinderen vonden het heel leuk om de school van binnen te bekijken en om de kinderen van de Ark te leren kennen.

10/07/2017 - Juffendag

Oooo wat hebben wij genoten van onze lieverds! We hebben een heerlijk feestje gehad, met springkussens en patat. Daarna in de klas zijn de juffen verwend! Na dit gedeelte van het feestje, gingen een aantal kinderen naar huis. Toen was het tijd om te gaan slapen... Nou ja, slapen? Eerst nog even een filmpje aangezet. Daarna was het dan echt tijd om te slapen. De meeste kinderen vielen als een blok in slaap. Een aantal kinderen hebben nog flink gedraaid en zijn uiteindelijk ook in slaap gevallen. Wat een heerlijk geluid, al die lieve kinderen zachtjes ademend aan het slapen. De volgende morgen rustig wakker worden, spullen ingepakt en dan ontbijten. Met moeie snoetjes aan het brood. Maar wat hebben we genoten!

30/06/2017 - 10 juli

Lieve ouders, verzorgers,

10 juli gaan wij een groot gedeelte van al het werk aan de kinderen meegeven. Dit is even eerder dan normaal, vanwege de verhuizing. Zou u uw kind een grote tas mee willen geven 10 juli? Alvast bedankt!

30/06/2017 - Juf Helma op bezoek

29 juni kregen wij een bezoekje van juf Helma. Het was heel fijn om haar weer even te zien, te spreken en te knuffelen. We hebben het heel gezellig gehad. Met de klas hadden we ook een leuk boekje gemaakt voor haar. Juf Helma had nog een traktatie mee. Lekker genieten dus!

30/06/2017 - Doorschuifmiddag

We hebben 28 juni allemaal kennis gemaakt met juf Chantal en Mason, die na de zomervakantie ook bij ons in groep 1/2/3 komt. Het nieuwe thema voor na de vakantie is bekend! Piraten! Oeee, dat vinden de kinderen meteen al leuk! Juf Chantal heeft een hele grote schelp meegenomen. Als je goed luistert, kunt je de zee horen. En als je heel goed luistert, kun je zelfs de piraat horen! Een aantal kinderen horen de piraat fluisteren. Wat spannend! Wij hebben allemaal al erg zin in volgend jaar!

29/06/2017 - Speelgoed

Bij de deur van de klas hangt een lijst. Daarop kunt u aangeven of u in de gelegenheid bent om iets van ons speelgoed schoon te maken. (lego/ k'nex, etc.)

16/06/2017 - Rapportgesprekken

Bij de deur van de klas hangt een lijst waarop u zich kunt inschrijven voor de rapportgesprekken. Ik zou het erg op prijs stellen als de meeste gesprekken na schooltijd plaats kunnen vinden en zo min mogelijk in de avonden. 

14/06/2017 - Sportdag

Op woensdag 14 juni 2017 hebben wij sportdag gehad op het Centrum. Met vijf auto’s richting het centrum om half negen s’ochtends. Wij hadden er allemaal zin in. Daar aangekomen, onze spullen een plekje gegeven en de groep verdeeld door tweeën. We hadden twee begeleiders mee: de moeder van Robin en de opa van Jayden. Er waren 14 sport onderdelen. We hebben super ons best gedaan en dat werd tussendoor beloond met een lekker ijsje. Om half 12 weer terug richting school. Ondanks dat alle kinderen heel moe waren, heeft iedereen onwijs genoten!

12/06/2017 - Huisnummer

We hebben samen gekeken naar ons eigen huisnummer. Alle huisnummers van alle kinderen in de klas lagen op de tafel in de kring. Welke is van jou? Bijna alle kinderen herkennen hun eigen huisnummer. Dat is knap! We praten even over de huisnummers. Sommige kinderen hebben een heel hoog huisnummer. Hoe kan dat dan? En waarom bestaan er eigenlijk huisnummers. Nadat we daar een hele poos over gepraat hebben, mogen we ons eigen huisnummer mooi versieren. Deze hangen bijna allemaal in de klas.

08/06/2017 - Sportdag 14 juni

Beste ouders/verzorgers,

14 juni hebben alle kleuters sportdag. Deze sportdag zal plaatsvinden op onze andere locatie in het centrum. De kinderen van de Groeneweg locatie zullen worden gebracht. Bent u ook in de gelegenheid om een groepje kinderen te brengen? Er hangt er een briefje naast onze deur, waar u zich kunt opgeven. Verder zijn we ook nog op zoek naar 2 ouders die tijdens de sportdag een groepje kinderen kan begeleiden.

We beginnen de sportdag op 14 juni door direct vanaf onze school te vertrekken naar de andere locatie. We vertrekken om 8.30. Zorg er dus voor dat u niet te laat bent. De kinderen kunnen in hun sportkleren naar school komen. Die worden dan dinsdag 13 juni ook meegegeven naar huis. Ons tussendoortje nemen we tijdens alle sport- en spelactiviteiten. We verwachten om 11.30 weer terug te rijden naar onze locatie om weer om te kleden en te lunchen. De rest van de dag zijn we op de Groeneweg locatie. Geeft u uw kind dus gewone kleding mee, een tussendoortje en lunch.

Met vriendelijke groeten,

Juf Marleen en juf Rojanne

01/06/2017 - Klein mannetje heeft geen huis.

We zijn bezig met het verhaal over een klein mannetje die geen huisje meer heeft. Hij gaat op zoek naar een geschikt huisje. Over dit boek hebben de kinderen zelf een hele mooie verteltafel gemaakt. Hier gaan we nu lekker mee spelen. Het verhaal wordt helemaal nagespeeld. Juf Silke helpt hierbij.

29/05/2017 - Ouderapp

Wij gaan een ouderapp beginnen. Wilt u ook in de ouderapp? Bij de deur van onze klas hangt een briefje. Daar kunt u uw naam en nummer opschrijven.

29/05/2017 - Hoe laat ga jij naar bed?

We gaan het met de kinderen hebben over de tijden dat we naar bed gaan. Met deze informatie willen we een aantal leuke en leerzame activiteiten doen. Bij de deur hangt een briefje. Daar kunt u de tijd dat uw kind naar bed gaat opschrijven. Alvast bedankt!

15/05/2017 - Huishoek

Wij willen in de huishoek graag een slaapgedeelte maken. Vandaag hebben de kinderen gekeken naar het verhaal dat gespeeld zou kunnen worden in de huishoek rondom het naar bed gaan. De kinderen hebben een lijst gemaakt van spullen die zij denken nodig te hebben hiervoor. Heeft u één of meerdere spullen uit dit lijstje en mogen wij dit hebben? Laat het de juffen weten! Alvast bedankt!

Dit hebben wij nodig:

- bed (liefst een peuterbed)
- washandjes
- zeep (lege verpakking)
- pyjama's (verschillende maten)
- tandenborstels
- tandpasta

14/04/2017 - Opruimen

Het is vrijdag en we gaan alles super netjes opruimen. Iedereen die goed zijn plek opruimt en misschien ook een ander helpt, krijgt een sticker. "Toevallig" krijgt uiteindelijk iedereen een sticker. Wat kunnen wij dat eigenlijk netjes met zijn allen! We willen dit moment ook even vastleggen op de foto. Maarja, als de stickers op onze handen zitten, zie je ze niet op de foto. Dus hebben we een andere plek bedacht: ons gezicht! Die staat vaak wel op de foto. Dat komt goed uit, want we zijn net bezig met de g van gezicht. Gewoon met onze gezichten op de foto is soms een beetje saai. Nou, dan maar allemaal onze tong uitsteken!

10/04/2017 - Muis mee

Wie wil in de meivakantie de muis mee naar huis om haar te verzorgen? Laat het weten aan de juf!

31/03/2017 - Lammetje

Juf Annet van de schakelklas komt op donderdag zomaar met een lammetje de klas binnen. Dat is leuk! Alle kinderen mogen even dichtbij komen kijken en aaien. Juf Annet van de schakelklas heeft het lammetje gebruikt bij een van haar leuke lessen. Gelukkig mochten wij hier ook even van genieten. En wat is het lammetje lekker zacht!!!

31/03/2017 - Lekker weertje

O wat is het al mooi weer geweest. We zijn met dit mooie weer dan ook lekker vaak buiten te vinden. Zo hebben wij afgelopen donderdag lekker onze lunch buiten opgegeten. Samen op een paar kleden konden wij heerlijk genieten van het lekkere zonnetje.

28/03/2017 - Presentatie

Er hebben al een paar kinderen hun foto's gepresenteerd. En dat doen ze echt heel erg leuk. We vinden het ook leuk om elkaar zo nog iets beter te leren kennen. De foto's helpen daar ook goed bij. Gelukkig is nog lang niet iedereen geweest, want we kunnen zo van de presentaties genieten!

De lijst met inschrijvingen is al aardig vol. Nog niet iedereen staat er op. Er kunnen best twee kinderen per dag. Dan doen we één presentatie 's ochtends en één 's middags. Als u wilt komen kijken bij de presentatie, maak dan even een afspraak bij een van de juffen. Dan zorgen wij dat de presentatie op een handig tijdstip is.

21/03/2017 - Kikkers en vogels

We hebben het in de klas gehad over verschillende manieren waarop een fotograaf een foto kan maken. Net als een kikker, heel laag. Of zoals een vogel dat doet, vanuit de lucht. Dat heet kikker- of vogelperspectief. Eerst hebben we een heel aantal foto's bekeken. Wie zou die hebben gemaakt? Een kikker of een vogel? Daarna hebben we samen met de klas twee foto's gemaakt. Met juf als kikker en juf als vogel. De kinderen moesten zelf bedenken hoe de kinderen dan moesten staan en waar juf moest gaan staan. Als laatste hebben we de foto's een goede plek bij elkaar gegeven. Het resultaat hangt bij ons aan de binnenkant van de deur.

20/03/2017 - Dit ben ik

De kinderen mogen over zichzelf vertellen aan de hand van foto's. Er is hierover ook een brief mee naar huis gegaan. Maar voor wie het nog wilt weten:

Wij zouden het heel leuk vinden als u uw kind een aantal foto's (4 a 5) wilt meegeven van verschillende periodes uit zij/haar leven. Bijvoorbeeld een babyfoto, een dreumesfoto, een peuterfoto of kleuterfoto in verschillende situaties.

Wij hebben het over herinneringen en deze zouden door middel van de foto's gepresenteerd kunnen worden in ons Kamishibai kastje.

Op de gang hangt een lijst met data waarop u kunt invullen wanneer uw kind de foto's kan presenteren.

Als u wilt, kunt u ook bij de presentatie van uw kind aanwezig zijn. Het zou dan ook handig zijn als u een datum en tijd met de juf afspreekt.

Heeft u nog vragen, dan staan wij voor u klaar.

Juf Helma en juf Rojanne

20/03/2017 - Snuffellezen

Vorige week zijn wij heerlijk in de boeken gedoken. De kinderen hebben de boeken geordend, want wat zijn er veel verschillende soorten boeken. Daarna hebben we gekeken welk boek ons leuk lijkt. Hoe kies je eigenlijk een boek om te lezen? Nadat we daarover in gesprek zijn gegaan hebben we een boek gekozen en erin gelezen. Daarna mochten we aan alle klasgenoten vertellen wat er nou zo leuk, mooi of interessant is aan het boek dat we gekozen hadden. We hebben de boeken daarna weer netjes in de boekenbak gedaan. Ook hebben we hierover nagedacht. We willen zuinig met onze spullen omgaan en dus ook met onze boeken. Dus hoe doe je een boek in de boekenbak? Dat weten de kinderen nu ook allemaal heel goed.

13/02/2017 - Provincie Noord-Holland

Vandaag kwam Albert, een weginspecteur van Noord-Holland. Hij kwam ons vertellen wat hij allemaal doet voor werk aan de weg. Dat was reuze interessant. De kinderen hadden allemaal goede en mooie vragen bedacht voor Albert. Nadat Albert wat vertelt had over zijn werk, mochten wij zijn gele pick-up bekijken. Over de gele pick-up, heeft Albert ook nog veel verteld. We mochten ook allemaal even in de auto zitten. De kinderen hebben een foto en een folder mee naar huis gekregen. De foto's komen ook online bij onze Media.

26/01/2017 - De fietsenwerkplaats

 

Tijdens het verkeersthema gaan de kinderen in onze fietsenwerkplaats werken. Ze mogen op een lijst schrijven wanneer ze hun fiets mee naar school willen nemen om hem te borstelen, te wassen,te poetsen en te smeren, 

Buiten op het plein zijn er steeds meer kinderen, die gaan fietsen. Soms hebben we verkeersborden buiten, soms oefenen we met rondjes fietsen en sommigen durven al hun hand uit te steken. Af en toe spelen kinderen voor politie-agent. Zij kunnen dan de andere kinderen bekeuren, wanneer zij zich onvoorzichtig gedragen in het verkeer.

16/12/2016 - Kerststallententoonstelling 2016

Op vrijdag 16-12-2016 gingen de kinderen van groep 1/2 Groeneweg met 5 auto's naar de tentoonstelling in de kerk in 't Veld. Er stonden wel 400 kerststallen uitgestald. Eerst liepen de kinderen een rondje in de kerk om te speuren naar letters (misschien wel hun eigen letter van hun naam). Ze keken ook heel goed naar de kerststallen. Er was ook een kerststal in de dop van een walnoot. Er was ook een hele grote kerststal. Ze keken hun ogen uit. Dat moest ook wel want de puzzeltocht op papier moest worden opgelost. Het was spannend, want ze mochten het niet verklappen aan elkaar. Na de puzzeltocht kregen de kinderen limonade en een kerstkransje. Als dank hebben we kerstliedjes gezongen in de kerk. Het was erg leuk. Na een uur gingen we weer terug naar school. We bedanken alle moeders, oma's en opa's voor het vervoer.

05/12/2016 - Sinterklaasfeest op school

Vandaag was het zover, sinterklaas kwam met zijn Pieten naar school. Maar jullie raden nooit hoe....met de brandweerauto!!!! De wellespiet was aan het bakken geweest in onze schuur. Het bakpapier was in de oven in brand gevlogen. De rook kwam uit de schuur, de kinderen moesten snel naar buiten (direct een brandoefening gedaan) en stonden op het gras te wachten op de brandweer. Daarna was de brand snel geblust en kon Sinterklaas in de klas komen. Daar was het heel gezellig.Sinterklaas kreeg van ons een eigen gebakken taart. Hij kreeg ook het vlaggetje wat door de pakjespiet was losgeraakt. Alle kinderen waren erg blij met hun cadeau. Sint had voor alle kinderen lego en voor de groep ook een doosje lego. Dat was goed bekeken door Sint.

01/12/2016 - Help waar zijn de schoenen

Op donderdag 1-12-2016 waren de kinderen in rep en roer, want hun schoenen waren weg. Na heel wat zoekwerk vonden we de schoenen. De schoenen zaten allemaal door elkaar in verhuisdozen. Piet had gehoord dat de school gaat verhuizen en had de gymschoenen alvast in verhuisdozen gedaan. Met iets lekkers daarbij natuurlijk.De rommelpiet had veel rommel gemaakt, maar dat zijn we gewend. In de zaal luisterden we naar een jongen uit groep 8 die de brief van Sint voor las. En heel gek, we vonden een vlaggetje van de Pietenbus. daar zit de pakjesPiet in, hij is weggereden, omdat het niet zo goed ging. Maar hij heeft alle echte pakjes meegenomen in de bus. Hij denkt dat de lege pakjes in de bus liggen. iedereen is op zoek naar hem. Hij is bij ons in school geweest. Maar waar is hij nu?.........

28/11/2016 - De strooipiet komt

Op donderdagmiddag 24 november kwam de strooipiet langs op school. De kinderen genoten van de gekkigheid van de Piet. De pepernoten zaten zelfs in de map van juf!!

We kijken uit naar het bezoek van Sint op 5 december. 

11/11/2016 - Keuvelavond 10-11-2016

De Keuvelavond was van 18.00-19.00 uur en het was een drukte van jewelste. alle kinderen zijn met hun ouders geweest of met hun opa of oma. De keuvels hingen in de gangen en in het lokaal van onze groep. In de zaal kon je lekkere hapjes kopen. We hebben heel veel verkocht. Het geld gaat naar een goed doel, dat heeft groep 7/8 nog niet bedacht.

11/11/2016 - wij maken hapjes

Groep 1/2 heeft voor de keuvelavond ook hapjes gemaakt. We maakten wraps en broodjes gezond onder leiding van 2 ouders. Erg leuk en erg lekker.! Er werden eitjes gepeld en gesneden, tomaatjes gesneden, ham en kaas op de broodjes gelegd. sla werd er tussen gedaan (soms wel heel erg veel!). Het was een feest!

07/11/2016 - Vomar spel op het plein

In de week voor de herfstvakantie was het prachtig weer. De kinderen hadden een nieuw spel bedacht. Het "VOMAR"spel. Langs een lange toonband werden de boodschappen uitgestald en iedereen kon kopen. boodschappen werden gescand en er werd betaald. Ook kwam de groothandel met de wagen langs om de winkelvoorraad aan te vullen. Iedereen werd enthousiast. De eerste bestelboekjes werden gemaakt en de kinderen schreven op wat ze nodig hadden. al snel waren alle kinderen in dit spel verwikkeld en werden er steeds meer bestellingen gedaan. Wat was dit leuk!!

13/10/2016 - thema-afsluiting klankspel

Tijdens de thema-afsluiting op woensdag 12-10-2016 hebben de kleuters een prachtig klankspel opgevoerd voor de ouders. Juf Helma las het verhaal over de mol die naar de maan wil voor en de kinderen maakten er klanken bij. Ze hadden geoefend in het laten liggen van de instrumenten, totdat je aan de beurt was. Dat was voor veel kinderen al een heel ding! Er was heel veel belangstelling voor wat de kinderen tijdens dit thema hebben gedaan. Veel kinderen hebben door middel van een speurocht door de klas allerelei onderdelen aan hun ouders laten zien. Het was super!!

06/10/2016 - onze raket

 

Dit is nu onze raket!! Juf Sanne heeft de kinderen uit groep 1/2 en 5/6 geholpen met de bouw van de raket. Vandaag hebben de kinderen van groep 1/2 heerlijk gespeeld in de raket. We hebben een verbinding gemaakt tussen het spel in de huishoek en het spel in de raket. Vandaag gingen vader, moeder en kind naar Mars op vakantie. Er was een pannetje eten mee voor onderweg, je weet het tenslotte maar nooit!

29/09/2016 - vliegeren 29-09-2016

 

Wat een wind vandaag!!! De kinderen hebben ervan genoten! Van plastic tasjes werden vliegers gemaakt en wat een lol hebben we gehad!

29/09/2016 - vliegeren

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

22/09/2016 - Schoolreis 22-09-2016

Op donderdag 22 september hebben de kinderen eerst naar een prachtige voorstelling gekeken van "Het Zoldertheater uit Sint Pancras". De voorstelling heette:" Sjaan en de maan". Korte inhoud: Sjaan is gek op de maan en de mol van Sjaan ook! Voor haar verjaardag vraagt ze de maan. Dat lukt natuurlijk niet, maar haar vader Daan had daar een mooie oplossing voor gezocht!

Na de voorstelling dronken we limonade en aten we een koekje. daarna gingen we per auto naar Camping De Bongerd in Dirkshorn. Daar hebben de kinderen heerlijk binnen - en buiten gespeeld. Tussendoor werd er een lekker broodje gesmeerd en opgegeten op een kleedje in de buitenspeeltuin.  Daarna nog een ijsje en een zakje chips. Onderweg naar school werd het steeds stiller in de auto.....

16/09/2016 - Raket bouwen

Alle kinderen in groep 1/2 en groep 5/6 hebben in duo's gebrainstormd over hoe hun eigen speelraket in de gang er zou moeten uitzien. Na het praten en het ontwerpen van de raket gingen de kinderen in een groepje van 4 kinderen met juf Sanne aan de slag. De kinderen zijn nu twee keer bezig geweest en schieten al heel mooi op. Ze werken vaak in 2 groepjes van 2 en helpen elkaar waar nodig. Erg leuk dat dit zo goed tot stand komt!! Iedere week zijn er andere kinderen aan het werk.

13/09/2016 - kleuterschoolreis

Aan de kinderen/ouders/verzorgers van de groepen 1/2

Op donderdag 22 september gaan wij met elkaar op schoolreis!
We gaan eerst in de klas verzamelen en wanneer wij compleet zijn, zullen we naar Julianaschool centrum rijden. Daar zullen we naar een theaterstuk gaan kijken van 'het zoldertheater'. Het heet 'Sjaan en de maan' en is gebaseerd op het boek 'ik wil de maan' waar wij over werken in de klas. De voorstelling zal plaatsvinden in een verduisterde gymzaal! Na de voorstelling is er eerst tijd om even wat te eten&drinken en daarna gaan we op pad.

Met auto's gaan we naar de 'holle bolle boom'. Daar kunnen we fijn binnen en buiten spelen. Rond 14.30 uur zullen we richting Schagen gaan, zodat we rond 15.00 uur op de Julianaschool opgehaald kunnen worden. De Groenewegkinderen kunnen natuurlijk worden opgehaald bij de Groeneweg!!

Deze dag hoeven de kinderen geen tussendoortje of lunch mee te nemen. Wij zorgen voor lekker na de voorstelling en bij 'de holle bolle boom' gaan we heerlijk picknicken!

Denkt u aan fijne speelkleding? Bij mooi weer graag uw kind vast thuis insmeren met zonnebrand. Ook zou het fijn zijn wanneer u een autostoeltje meegeeft deze ochtend, voorzien van naam.

We maken er een gezellige dag van! Groeten van de juffen

Ps. voor kinderen die deze dag naar de BSO gaan, hebben we al geregeld dat ze om 15.00 uur worden opgehaald. 

06/09/2016 - schoolreis

Op donderdag 22 september zullen de kleutergroepen op schoolreis gaan. Om half negen mogen de kinderen in de groep verzamelen. Dan rijden we met auto's naar locatie Centrum. We gaan in een verduisterde grote gymzaal naar een theaterstuk kijken van 'het zoldertheater'. Het theaterstuk heet 'Sjaan en de maan' en is gebaseerd op het boek 'ik wil de maan' waar wij over werken in de klas. 
Wanneer het theaterstuk klaar is en we hebben wat gegeten, gaan we naar 'de holle bolle boom' met de kinderen. Daar zullen we ons de rest van de middag vermaken! De kinderen zullen rond 15.00 uur terug zijn op de Julianaschool Centrum.

Meer informatie volgt binnenkort in een brief en op ons blog!

02/09/2016 - Wij bouwen een raket

Op vrijdag 2 september hebben de kinderen van groep 1/2 en van groep 5/6 samen gewerkt aan een ontwerp voor een raket. De kleuters hebben een raket nodig voor in hun themahoek om in te spelen. Groep 5/6 is ook bezig met een thema over de ruimte dus we konden elkaar helpen dachten we. In de klas keken de kinderen naar een filmpje over de lancering van een raket. daarna werd besproken wat de kinderen in dit filmpje hebben gezien en gehoord.

Hierna gingen de kinderen in duo's hun raket ontwerpen. Ze bedachten er ook een materialenlijst bij. Met juf Sanne (stagiaire bij de kleuters) gaan ze in kleine groepjes deze raket maken. Heeft u nog leuke materialen, waarvan u denkt dat we deze kunnen gebruiken, dan kunt u deze naar school brengen. Alle kinderen gaan thuis ook materialen verzamelen.

02/09/2016 - We bouwen een raket

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

01/09/2016 - Rots en water

Vandaag hebben de kleuters Rots en Waterles gekregen van meester Olof. Ze liepen en renden als water langs elkaar en mochten elkaar niet aanraken. Heel kort waren ze rots, dan kreeg je natuurlijk botsingen, omdat niemand aan de kant gaat. 

De laatste opdracht was dat de kinderen als water door elkaar liepen, totdat meester een stopteken gaf. De kinderen moesten toen stevig staan (hebben we geoefend) en tot rust komen door op de juiste manier adem te halen (inademen door de neus, uitademen via de mond). De kinderen legden de handen in elkaar en bewogen deze mee omhoog en mee naar beneden. Ze werden er echt rustig van. We hebben dit ook in zithouding gedaan.

Deze lessen in Rots en water keren regelmatig terug in deze groep en bij alle leerjaren van onze school. We hopen dat de kinderen zichzelf beter rustig leren maken (komt ten goede van de concentratie) en dat ze beter met conflicten leren omgaan.

23/06/2016 - Sportdag

Op 21 juni hadden wij sportdag! We gingen lopend naar Julianaschool centrum. Tussendoor konden we nog even kijken op de kermis, dat was best wel spannend!

Daar aangekomen werden de kinderen in twee groepen verdeeld en konden we allemaal leuke sportactiviteiten doen! Tussendoor kregen we allemaal een lekker ijsje en limonade. Wat hebben we genoten, vooral met het heerlijke weer!

Koos en Gea bedankt voor jullie sportieve hulp!

09/06/2016 - Voorstelling 1 juli 13.00 uur!

Vrijdag 1 juli gaan we een echte circusvoorstelling laten zien! U bent van harte uitgenodigd om te komen kijken. We geven de voorstelling om 13.00 uur in onze speelzaal, waar we dus al druk aan het oefenen zijn. Ook maken de kinderen zelf nog posters en uitnodigingen waarop u nog eens kunt zien wanneer de voorstelling is. De kinderen zijn vandaag tot de ontdekking gekomen dat je het kan zien aan de cijfers en de plaatjes. Erg leuk die verwondering en dat is handig!
Buiten zijn we ook weer lekker aan het spelen met dit mooie weer. In de zandbak ontdekken we ook dat het water wegzakt in het zand en hoe kunnen we er nu voor zorgen dat het water blijft staan?! Leuk experiment en de kinderen vinden het heerlijk dat water en zand!

07/06/2016 - Wat nu?

Wat zitten we toch lekker in het thema! Er worden spullen meegenomen door de kinderen, wat fijn! De betrokkenheid is groot en eigenlijk zouden de kinderen nu wel een circusvoorstelling willen organiseren! Maar hoe doen we dat? Wat hebben we daar allemaal voor nodig? De kinderen weten al veel over het circus en komen langzamerhand met steeds meer ideeën voor een voorstelling. We hebben natuurlijk artiesten nodig, materialen en kleding.. en we zijn erachter gekomen dat het toch lastig is om te kunnen jongleren, je evenwicht te houden en kunstjes te kunnen doen. Wij gaan de komende weken dus flink oefenen!! 

26/05/2016 - Allemaal vragen over het Circus!

Wat zijn we hard aan het werk over het Circus. We hebben allemaal een tent geknutseld en een clown getekend met wasco. Ook zijn we met kosteloos materiaal en de bouwhoeken flink aan het nadenken over de constructie van een circustent. Hoe kunnen we deze nou het beste maken?
Maar ook komen er allemaal vragen bij ons naar boven: Hoe wordt een tent opgezet?, Hoe wordt je een circusartiest?, Wat doet een Acrobaat?. Maar ook leuk is de vraag: Hoe komen we dan aan een antwoord?! We bekijken filmpjes, kijken in boeken en komen al heel wat antwoorden tegen. Vooral het oefenen, oefenen en nog eens oefenen staat centraal, want dan pas kan je iets leren!
Misschien heeft u het wel gemerkt. Meester Jaap heeft besloten om niet verder te gaan met de opleiding. Hij neemt woensdag afscheid van de kinderen. 
Sinds deze week hebben we twee nieuwe kanjers in de klas: Tess en Mila! Welkom bij ons in de groep!
 

19/05/2016 - Nieuw thema Circus!

Wat hebben we een leuke start gemaakt met het thema Circus. De kinderen zitter er gelijk middenin! Vorige week hebben we bezoek gehad van clowntje Pipo en juf mocht oefenen als clowntje Peppo! 
We bouwen tenten en spelen met de circusartiesten. Maar we zijn ook echt circusartiesten!
In de woonwagen verkleden we ons tot artiest en daarna oefenen we in de speelzaal onze act. Alle kinderen komen kijken en we oefenen oefenen oefenen. Want dan pas kan je het leren!
Kijkt u ook in het fotoalbum?!

Dinsdag 21 juni is er een sportdag voor de kleuters, meer info volgt nog!

De schoolreis is op woensdag 6 juli en we zoeken nog een paar ouders, wie wil?!

22/04/2016 - Negentigjarige in de klas

Gisteren kregen we bezoek!

Door het thema heen hebben we meerdere keren bezoek gehad van een boer. Met deze boer hebben we liedjes gezongen en zijn zakdoeken gewassen in de teil. We hebben oplossingen bedacht hoe hij zijn zakdoeken schoon kon houden. Ook hebben we tulpen en zaadjes gehad en gezien hoe deze gingen groeien.
Gisteren hebben we bezoek gehad van een boerendochter van bijna 91 uit Groningen (voor de kinderen een boerin). Een hele belevenis! Ze heeft ons verteld over de boerderij, over het maken van boter en karnemelk. De kinderen hebben vragen gesteld zoals: woon je nog steeds op de boerderij?, hadden jullie ook geiten/ koeien/ kippen?, Waar ging je slapen?
We hebben hiermee het thema afgesloten en ook de thema afsluiting was een groot succes!
Fijne vakantie!

18/04/2016 - Thema 100 jaar geleden!

Het is alweer het laatste weekje van het thema 100 jaar geleden. 
In de afgelopen twee weken hebben we ook nog hele leuke uitstapjes gemaakt!
We hebben een voorstelling gezien: Piepklein! van het zoldertheater. Kiek ging naar zijn opa op de boerderij. Zij hadden er een geitje bij. De moedergeit en Kiek waren wel wat ondeugend... Ook heeft Kiek met opa in het fotoboek gekeken, waarin Kiek als babytje kwam logeren en langzaam groter werd. We hebben ervan genoten en ook nog leuke liedjes over gezongen. 
Ook hebben we een bezoekje gebracht aan museum Vreeburg in Schagen. We hebben er, deze periode, met leskisten over gewerkt op school en de kinderen herkenden een heleboel! Reuze betrokken en geinteresseerd. Echt leuk om te zien.
Deze week komt er nog een fotoalbum over op de website.
Verder zijn we druk bezig met het moederdagcadeau, maar daar verklappen we natuurlijk niets over. We ronden deze week het thema af met een leuke thema afsluiting dinsdag! Komt u ook?! Maar ook krijgen we nog bezoek van een gastspreker, een 'boerin' van nu 91 jaar oud uit Groningen! 
We hebben er weer zin in.

01/04/2016 - Op excursie naar het zuiderzeemuseum

Gisteren zijn we naar het zuiderzeemuseum geweest!
We zijn in een boerderij van 100 jaar geleden geweest en daar waren we echte knechten! Met een boerenkiel aan de stallen schoon vegen en de dieren buiten zetten. Ook op onderzoek uitgeweest, want waar is eigenlijk de wc en de koelkast? Waar sliep boer Baart? Ook hebben we een school van 100 jaar geleden van binnen mogen bekijken! Zoals u op de foto's kunt zien hebben we er van genoten!
Vandaag gaan we erover tekenen en spelen we weer alles na! We bouwen in de bouwhoek mooie boerderijen en maken er al echte bouwtekeningen van!

24/03/2016 - Dansen met de westfriese dansgroep!

Afgelopen vrijdag hebben we een hele leuke dansworkshop gehad van Astrid Neve. Ze begeleidt de kinderen van de westfriese dansgroep en dit keer begeleidde ze ons. We hebben verschillende dansjes gedaan  ook onder begeleiding van Bart die op de accordeon speelde. De poppenkraam, de slaapmuts en als mijn vader en mijn moeder. In de grote kring en in tweetallen arm in arm dansen, het was erg leuk!
Deze week een kortere week, waarin we weer hard gewerkt hebben. We spelen in de huishoek dat we op een boerderij wonen. Verkleden ons, doen de was en koken met bonen! We hebben posters gemaakt en gelezen in de Kroniek over 100 jaar geleden! Ook zijn we flink aan het sorteren, tellen, patronen maken en leren we over van groot naar klein!
Vandaag hebben we goed afscheid genomen van Renoshan, hij gaat naar een andere school. We hebben een leuke poster, met een foto van de groep en handjes erop, voor hem gemaakt!
Volgende week donderdag gaan we naar het Zuiderzeemuseum! We zoeken nog voor 6 kinderen een plekje in de auto! Wie wil er rijden?! Wilt u uw kind het volgende meegeven: Goede rugzak, drinken met een tussendoortje en een lunch! We hebben er zin in!
 

17/03/2016 - Op de boerderij

We zijn lekker gestart met het thema: 100 jaar geleden...
Deze twee weken zijn we vooral bezig geweest met de kleding en de boerderij. Als u een kijkje neemt in onze huishoek zie je dat deze omgetoverd is tot een boerderij van 100 jaar geleden. Er wordt gewassen in een teil, koffie gezet met een koffiemolen, bonen in weckpotten en de baby heeft een wiegje en kinderstoel gekregen. De kinderen spelen er heerlijk.
In de bouwhoek wordt er gekeken naar de boerderij van 100 jaar geleden, de vormen en constructies. Hoe zouden we het na kunnen bouwen. Met een bouwhelm op gaan ze aan de slag.
In de kleine bouwtafel en de zandtafel wordt er ook gewerkt aan het bouwen van boerderijen, stallen en weilanden.
Leuk was ook het gesprek over een weiland: "Wat is een weiland eigenlijk?" kinderen antwoorden: "Daar waait het heel hard", "Ik denk een soort onbewoond eiland", "Ja het is toch een soort land". Conclusie was dat er dieren op liepen, vlakbij de boerderij. De kinderen hebben hier al leuk over geknutseld.
Morgen krijgen we een dansworkshop van de mensen van de Westfriese dansgroep.
We hebben nog veel meer plannen voor dit thema en daarom komt er een briefje mee morgen. Kijkt u ook alvast naar de foto's!

09/03/2016 - 100 jaar geleden....

Een fijne start gemaakt na de voorjaarsvakantie! De kinderen kwamen maandag verrast binnen na de opening van het schoolthema. Juf was verkleed als boerin Riet, uit grootmoeders tijd. In de klas was juf nog steeds in haar rol en Riet wist totaal niet wat er aan de hand was. Kinderen hadden speelgoed in hun handen, zoals auto's? En kinderen hadden andere kleding aan? Dat vond Boerin Riet maar vreemd. De kinderen legden uit wat het allemaal was en wat je ermee kon doen. Evie was ook verkleed en legde uit wat ze allemaal aan had en dat ze het aandoet met de Westfriese markt. Deze week hebben we samen gekeken naar de kleding van vroeger en vergeleken met de kleding van nu. We kunnen ons verkleden in de huishoek en hebben ook klompen die we kunnen passen! Ook zijn we te weten gekomen dat er geen wasmachine was vroeger en geen kraan. Mensen gebruikten een pomp. Er kwamen veel vragen bij de kinderen; waar wordt een teil voor gebruikt? Wat is een pomp en hoe werkt het? Hoe maak je het water dan warm? Gingen de kinderen dan wel naar school als de kinderen moesten helpen met de was? Allemaal vragen waar we hopelijk de aankomende weken antwoord op vinden! 

28/01/2016 - Speelwerktijd groep 1/2

In het foto album van onze groep staan een aantal foto's van onze speelwerktijd!
We hebben diverse activiteiten waar uw kind misschien over verteld heeft thuis. We hebben een echte sportschool, waar we alleen met een pasje mee naar binnen kunnen. Hier zijn we aan het sporten met gewichten, steppen en aan het zitfietsen, maar ook moet er achteraf even gedoucht worden!
We werken met het verhaal: De wedstrijd van schildpad en haas. De kinderen spelen met de verteltafel en we schrijven teksten en worden echte experts van een bladzijde uit het boek.
Ook wordt er lekker gebouwd en maken we een knikkerbaan, hoe werkt dat nou die knikker naar beneden? 
In de speelgoedwinkel worden de spelletjes verkocht die door de kinderen veel gespeeld worden.
We hebben weer erg veel plezier!

 

15/01/2016 - Wij sporten en spelen

We zijn super gestart met ons nieuwe thema: Wij sporten en spelen!

We doen veel met gezelschapsspelletjes en sporten! We hebben een speelgoedwinkel in de gang en werken met het boek: De wedstrijd van schildpad en haas! 

Ook hebben we er alweer een gezellige spelletjesochtend en sportdag op zitten. We hebben ervan genoten! Bedankt voor alle hulp!

Bij de fotoalbums kunt u hier foto's van bekijken!

11/12/2015 - Schaatsen en in echte kerststemming!

We hebben er deze week weer een leuk weekje op zitten.
Na een start met een invalster Tessa, omdat Sabrina het in haar rug had, zijn we lekker de Kerststemming in gedoken.

De kerstboom mooi versierd en we zijn kerstkaarten aan het maken. Maar ja wat vier je nu eigenlijk met Kerst? Lekkere dingen eten, versieren en het kerstverhaal? We hebben het er uitgebreid over gehad en zijn het liedje: Koetje in 't stalletje erbij aan het zingen.

Ook zijn we afgelopen donderdag wezen schaatsen, de kinderen hebben het naar hun zin gehad. Kijk bij het fotoalbum voor leuke foto's!

Volgende week dinsdag gaan we kerststukjes maken! Denkt u aan de spulletjes?!

Donderdag het kerstdiner en dit 's ochtends bereiden met de kinderen. We hebben er weer zin in!

02/12/2015 - Kerst in aantocht!

Kerst in aantocht!

De komende twee weken voor de kerstvakantie hebben we wat activiteiten op de planning staan:

Donderdag 10 december gaan we schaatsen op de ijsbaan! Deze dag verzamelen we bij de ijsbaan in het centrum naast de kerk om 8:30 uur. We zoeken ouders die ons terug kunnen brengen naar school om 9:45 uur. Op het prikbord komt een lijst te hangen waarop u kunt aangeven dat u deze dag wil rijden.

Dinsdag 15 december gaan we kerststukjes maken! Wilt u uw kind een bakje, oase, groen en versiering meegeven voor het kerststukje?

Donderdag 17 december is het kerstdiner! Om 17:30 uur kunt u uw kind brengen naar de klas en weer om 19:00 uur ophalen. Omdat dit ook aansluit bij ons thema, willen we graag met de kinderen gaan koken voor het kerstdiner. We zoeken ouders die graag met groepjes kinderen op school willen koken. We starten om 11.00 tot ongeveer 12.15 uur.  Ook hiervoor zal een lijst op het prikbord komen te hangen waarop u kunt aangeven dat u deze dag wil meehelpen. 

25/11/2015 - Bakken in een 'echte' bakkerij.

Vandaag hebben de kinderen met Anneke (de moeder van Evie) havermoutbananenkoekjes gebakken. De kinderen hebben het allemaal geproefd en het rook ook heerlijk!
Ook zijn we druk aan het bakken in onze eigen bakkerij op de gang. De kinderen maken beslag, zijn aan het kneden, zijn het deeg plat aan het rollen met de deegroller en steken er figuurtjes met de vormpjes uit. We hebben samen het plan bedacht om daar kaartjes van te maken zodat alle kinderen weten hoe je koekjes moet bakken in de bakkerij!
Bij de foto's kunt u zien hoe deze geworden zijn! Ga daarvoor naar media op de website en vul gebruikersnaam: objs        wachtwoord: juliana2015 in!

25/11/2015 - Voorlezen door groep 5/6

Groep 5/6 komt vanaf nu iedere woensdagochtend een half uurtje bij ons voorlezen. In 4 verschillende groepjes worden er leuke prentenboeken voorgelezen, super leuk!
Bekijk hier een aantal foto's van het voorlezen.

17/11/2015 - Koekjes maken!

In de klas druk bezig met het thema 'mmmm smullen maar!', waar natuurlijk ook koekjes maken bij hoort!
Helaas was er een 'probleem': Er was geen recept.
De kinderen bedachten verschillende oplossingen hoe je koekjes kunt maken zonder recept. Door te voelen, proeven en zien kwamen de kinderen al heel ver. We kwamen erachter dat bloem het deeg stevig maakt en aanvoelt als stof, dat melk het deeg plakkerig maakt en dat suiker belangrijk is voor de smaak. Ook kwamen we tot de ontdekking dat tijd een belangrijke rol speelt bij het bakken, want de koekjes kwamen verbrand uit de oven! Oeps!
De oplossingen voor de tijd en het maken van het deeg hebben geholpen, want de koekjes waren heerlijk! 

11/11/2015 - Bezoek bakkerij Slijkerman

We hebben een topuitje gehad! We hebben echt in de bakkerij mogen kijken van bakkerij Slijkerman!

We kwamen eerst al de vrachtwagen tegen van de bakker, want deze brengt alle broden en taarten naar de winkels! Daarna hebben we boven de bakkerij wat drinken gekregen en een koekje van de bakker. De bakker vertelde ons al heel veel.

Vervolgens zijn we beneden in de bakkerij gaan kijken waar ze echt aan het werk waren. In een lange sliert door de bakkerij: er werden taarten gemaakt, appeltaart en slagroomtaart, we hebben de oven van binnen gezien, de deegmixers en natuurlijk de winkel zelf ook!

Veel geleerd en gezien, nu weer fijn verder in onze eigen bakkerij!

 

10/11/2015 - Onze bakkerij

Ons nieuwe Thema: Feest: mmmmmmmmm smullen! is gestart na een heerlijke herfstvakantie!

De kinderen zijn superenthousiast en nemen leuke spullen mee van thuis. Alles staat in het teken van bakken en koken. We hebben nu op de gang een bakkerij waar we ook wat etenswaren verkopen, maar ook echt koekjes maken en.. Winegums volgens recept.

In de huishoek dekken ze de tafel en wordt er in de keuken ook lekker voor elkaar gekookt.

Morgen 11 november gaan we naar een echte bakkerij en zullen we ervaren hoe het is om een bakker te zijn!

 

13/02/2015 - Thema dieren in de winter

We hebben heerlijk gewerkt over de winter, dieren in de winter en de pinguin. Hiervan kunt u foto's vinden in het fotoalbum!

05/12/2014 - Sinterklaas

We hebben gisteren een super leuke dag gehad. Het begon met een poppenkastvoorstelling over sinterklaas en zwarte piet in de ochtend. In de middag kwam Sinterklaas, hij was te laat want hij had een middagdutje gedaan in een huis verderop. We hebben hem wakker gezongen en daarna zijn we naar de klas gegaan. Sinterklaas kwam in de klas en de kinderen zijn allemaal bij hem geweest. Ook hebben ze een versje, een pietenlied en liedjes gezongen begeleid door juf Lonneke op de saxofoon.
We hebben erg genoten, zoals u ook op de foto's kunt zien!

03/12/2014 - Pepernotenmassage

Vanochtend hebben we een super lekkere pepernotenmassage gehad van groep 7/8! We hebben er echt van genoten zoals u in het filmpje kunt bekijken. Ook staan er mooie foto's in het fotoalbum in de media.

30/01/2014 - Wij zijn onderzoekers

Na de kerstvakantie zijn we gestart met ons nieuwe thema "wij zijn onderzoekers'. En we hebben al veel onderzocht. De eerste weken waren dit onze zintuigen. We deden proefjes met proeven, ruiken, horen, zien en voelen in een echte proefhoek. We onderzochten vragen als 'hoe smaakt het?', 'wat ruikt lekker?', 'wat hoor ik toch?' en 'hoe voelt het?'.

Deze week zijn we bezig met het verhaal van Bobbie en zijn uitvinding. Daarbij staan de volgende vragen centraal: 'Wat zou er kunnen gebeuren? ', 'Hoe zou jij het probleem oplossen?'en 'hoe zou het eruit kunnen zien?'. 

De komende weken gaan we kijken naar robotten, drijven/zinken, magneten, zwaartekracht en nog veel meer. 

Wij zijn heel hard aan het werk en ook erg enthousiast!

06/01/2014 - Groep 1/2 heeft genoten van Sinterklaas

Ook in groep 1/2 op de Groeneweg was het weer een geslaagd Sinterklaasfeest!

We zijn erg verwend met de cadeautjes en hebben een leuke dag gehad. We hebben gedanst voor Sinterklaas en een versje laten horen over vijf pietjes!

Ook hebben we in de weken ervoor veel geleerd aan de hand van het Sinterklaasthema. We hebben veel geteld met pepernoten, zakken vullen en het goede cijfer erbij stempelen. Ook hebben we geleerd om een expert lezer te worden. Je bekijkt dan in tweetallen een stukje van een grote vertelplaat van een stoomboot. Iedereen vertelt dan als expert over zijn stukje en zo zijn we erachter gekomen wat je allemaal op een echte stoomboot kan vinden. Alle kinderen hebben daarna een mooie stoomboot kunnen verven die ze zo echt mogelijk hebben gemaakt.

Uiteraard hebben de kinderen ook veel gespeeld in de huishoek, de sinterklaasboot, het sinterklaaskantoor en de cadeauwinkel! Ook hier leek het net echt, want een Sinterklaas op visite die gaat natuurlijk op de foto! De kinderen mochten echt schoentje zetten van die Sinterklaas, wanneer de kinderen sliepen kwam hij met zijn pieten de cadeautjes brengen.

We hebben met z’n allen erg genoten van het Sinterklaasthema!