Groep 4-5-6 G

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Hoi allemaal,
Welkom op onze blog! Hier kun je regelmatig iets lezen over wat we in de klas meemaken en doen, geschreven door zowel de juffen als de kinderen.
Nemen jullie regelmatig een kijkje?!

Groetjes,
Juf Neomi en juf Melissa

22/09/2017 - Experimenteren

Met de klas doen wij onderzoek naar de vraag van juf: waar gaat mijn vieze water naartoe?

Vorige week hebben wij nagedacht over deze vraag. Wat weten we en wat denken we? Er kwamen interessante gedachtes naar boven! De volgende stap was zelf experimenteren. We wilden graag weten hoe de vieze deeltjes uit het water zou worden gehaald. Dus we hebben zelf een waterzuiveringssysteem gemaakt. We kwamen erachter dat het vieze water wordt gefilterd doordat het water door watten, steentjes en zand gaat. Nu hebben we al weer meer een antwoord op de vraag van juf. Vandaag hebben we ook nog een interessant filmpje gezien over een fabriek waar het water wordt gefilterd. De kinderen hebben met al deze informatie nu een conclusie geschreven of getekend. We weten nu dus precies hoe het zit! 

Fijn om zo met de klas even een onderzoekje te doen. De kinderen ervaren hoe je te werk gaat, welke stappen je onderneemt. Later gaan de kinderen in groepjes zelf onderzoek doen naar een vraag of probleem! 

20/09/2017 - Ku(n)stroute

Donderdag 14 september zijn we op excursie geweest naar Callantsoog.

Wat ligt er een afval in de zee! Veel plastic wordt in de zee gedumpt. Super slecht natuurlijk voor alle zeedieren en de zee zelf! Al dat plastic bij elkaar heet plastic soep. 

We hebben voor deze excursie allemaal plastic verzameld. Daarmee hebben we met hulp van een kunstenaar een zeemonster gemaakt! Ze zijn allemaal erg gaaf geworden!
Het hele weekend waren de zeemonsters te zien op het strand van Callantsoog.  In de middag hebben we een muziekvoorstelling bijgewoond. Het ging over de Scheepsjongens van Bontekoe. 

Ondanks het slechte weer, hebben we een hele leuke dag beleefd!

Bekijk hier de foto's.

14/09/2017 - Een spetterend begin!

Daar zijn we weer! Aan het begin van schooljaar 2017-2018.
Super spannend weer, in een nieuw gebouw, een nieuwe klas en voor groep 4 en 5 nieuwe juffen. Maar we zijn heerlijk gestart, beginnen allemaal al aan elkaar en onze plek te wennen en gaan er hoe dan ook een spetterend jaar van maken!

Ons thema gaat over water en we hebben al veel leuke activiteiten gedaan. Over drijven en zinken, over ijs, water en waterdamp, over waar ons vieze water naar toe gaat, etc. Allemaal heel interessant en we krijgen ook al veel vragen. 
Vandaag zijn we op excursie en natuurlijk horen jullie daar snel meer over!

Ook de vaders en moeders hebben al kennis met ons gemaakt op de informatieavond. We hebben de belangrijkste dingen van komend schooljaar besproken en natuurlijk houden we jullie verder op de hoogte via onze blog of de mail.

Jullie kunnen ons ook bereiken via neomivermeulen@obsjulianaschool.nl of melissazijlstra@obsjulianaschool.nl