Groep 4 C

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Groetjes,
Juf Tessa en juf Bianca

22/09/2017 - Welke eilanden zijn er al???

Vandaag doen we onderzoek naar de eilanden die er al zijn. We weten nu dat een eiland een land is waar allemaal zee om heen is. En dat je ook een schiereiland kan hebben.... Vandaag gaan we in 2tallen op zoek in de atlas naar eilanden! En kijken we of landen die we kennen een eiland is of een gewoon land! Juf heeft de 2tallen gemaakt en we gaan kijken of we goed kunnen samenwerken! Kinderen zoeken en noteren het op een eigen wereldkaart. Een aantal kinderen maakt zelf al een legenda! Australië, Groenland, Nova Zembla, Madagscar..... de eilanden vliegen ons om de oren! Rusland, nee dat is geen eiland, wow wel een groot land! Jayden wil weten waar Thailand ligt! Met hulp gaat ze op zoek in het register...... tijdens de nabesprekingen leert ze alle kinderen wat ze gedaan heeft, handig hoor dat abc!

22/09/2017 - Wij worden echte schrijvers!

In groep 4 werken we rondom het grote leerdoel: Hoe wordt ik een echte schrijver! We hebben al over van alles geschreven en van de week gingen we vooral over de schoolreis schrijven. We leren de kinderen strategieen om steeds beter tot schrijven te komen! Vandaag gingen we vooraf schrijflijstjes maken! Een paar kinderen mochten hun verslag over de schoolreis op de computer doen, heel interessant natuurlijk en vooral fijn wanneer het schrijven (motorisch) nog zoveel moeite kost! Veel kinderen wilde met spelen werken ook verhalen schrijven op de computer! Een ware hype is ontstaan, Jayden is gaan schrijven over Thailand, Lisa het verhaal over Tinker Bell en de elfenvallei, Roisin schrijft het verhaal van Peter Pan, Cis maakt een beschrijving bij haar eigen bedachte eiland en....... Fer, Jill, Djez, Stan en Stijn schrijven zelfbedachte verhalen! Juf hoe schrijf je??? Juf mag ik mijn verhaal voorlezen??? Fijn hoor!

19/09/2017 - De modderige geweldige schoolreis!

Wat hebben we een geluk met het weer gehad! Op 1 buitje na hebben we het droog gehouden... Nou ja droog; trampoline spring zorgde voor veel water plezier en het spelen op de camping voor veel uitglijers in de modder! Toch was de sfeer geweldig, hulpouders top! En hebben we alleen maar kinderen met veel plezier gezien. Of het nou het spelen op de camping was of het opbouwen van de tenten. De piratenspeurtocht of lekker broodjes hamburger eten! Verstoppertje of een potje voetbal! Disco en lekker nog even kletsen in de tent..... De kinderen hebben heerlijk geslapen, daarna lekker ontbijtje met heerlijk zelf gesmeerde broodjes! Weer spelen, tenten met elkaar leegruimen en als afsluiter: modder en zwemmen! Alle hulpouders onwijs bedankt! Geniet met ons mee! Kijk in de map media schoolreis groep 4!

14/09/2017 - Schoolreis

Alle kinderen hebben vandaag kei-hard gewerkt aan hun meeneemlijst voor de schoolreis. Wat hebben ze super mooi leesbaar geschreven. We hopen dat jullie de tassen gaan inpakken met hulp van deze lijstjes! Ik geef hier de lijst, voordat onze harde werkers 1 puntje zijn vergeten. Verder, bekijk zelf goed het weer en denk met ons mee wat van belang is om mee te nemen!

In een grote tas:

3x onderbroek ( 1 hemd), lange broek/ korte broek, T shirt/ trui, 3x sokken, 1 paar extra schoenen of laarsen, warme pyjama,  zwemspullen, toillettas handdoek, slaapzak (eventueel deken extra) matje of luchtbed (niet te breed, want dan passen we niet in de tent), knuffel!

Je mag meenemen: speelgoed, boekje, kleurboek/ puzzelboek, zaklamp, snoep (snoep leveren vooraf in bij juf!)

Niet meenemen: geld, telefoon of iets anders met een snoertje.....

Pak de tas in met je kind, zo weten zij ook wat er tussen de 32 handdoeken van hen is!

In de rugzak: eten en drinken/lunch, lekker veel, want we zijn de hele dag in de weer..... (regenjas)

Het programma afhankelijk van het weer ......in ieder geval tenten bouwen, spelen, iets met water en piraten! s'Avonds eten we broodjes hamburger! De volgende dag lekker ontbijten en lunchpakket maken. Vanaf 13:00 zwemmen! Tussen kwart over 3 en half 4 zijn we weer op school! Wat het weer ook wordt, het wordt in ieder geval gezellig!!! Is er iets wat we echt moeten weten?!?!? Geef het door! (Alleen) in nood: 0648688142 We kamperen op de Gouden Stek in Bovenkarspel!

 

14/09/2017 - Groepsinformatie!

Zoals afgesproken tijdens de informatie avond zal vanaf nu alle informatie via ons Blog gaan. Deze zal wekelijks worden bijgehouden! Op de gang hangen de inschrijfformulieren voor de kennismakingsgesprekken. Vandaag voor het eerst gezwommen, erg leuk! Er zijn 3 groepen: Een startgroepje voor kinderen zonder diploma in het ondiepe. Een A diploma groep met bij deze juf de kinderen die al A-B en C hebben, zij geeft deze groepjes om de beurt opdrachten. En een A en B groep. Ook over de diploma's gepraat en ze gaan hun best doen die vaardighedendie nodig zijn voor het diploma aan te leren! De stap van C naar zwemvaardigheid 1 is groot en zal geen gemakkelijke zijn! De zwemjuffen vinden het wel fijn dat nu alleen groep 4 in het zwembad is. Ik heb ook aangeboden rond te lopen en daar nodig te ondersteunen. Op de gang komt een lijst voor hulp bij het zwemmen, 1 ouder is voldoende! De bus vertrekt om 9:25, voor die tijd in mijn klas blijven en helpen bij het lezen, is super fijn, maar je mag ook bij het vertrekken van de bus komen. Danitsja probeert iedere week er te zijn, ivm epilepsie bij Nefhaja, haar al aangeboden haar daar nodig, wanneer het goed gaat, af te laten lossen door een ouder of ik. Vanaf nu dus iedere donderdag zwemkleren mee en de eerste van de maand kleding. Ik zal laten weten welke kleding voor welke groep nodig is en een overzicht geven hoe de kinderen zijn ingedeeld. Graag zelf checken! Voor wie nog niet de toestemmingsformulieren foto hebben getekend, graag doen!

--- We zullen snel onze groepsfoto aanpassen!

11/09/2017 - Schoolreis!

Maandag 18 en dinsdag 19 september gaat groep 4 op schoolreis! We gaan naar camping de Gouden Stek in Bovenkarspel. De ouders van de volgende kinderen gaan met ons mee als begeleiders: Jill, Merel, Bodhy, Pepijn, Roisin, Nefhaja, Dickie en Lisa. We zoeken nog ouders die onze schoolreiscommissie willen helpen! We missen grote bussen/ aanhangers om alle spullen van het schoolkamp naar de camping te brengen! Wie o wie???

Met de informatie avond horen jullie alles wat je weten moet! Onze kinderen helpen mee met het opzetten van de tenten, we zijn al aan het werk rondom hutten bouwen!

11/09/2017 - Schoolzwemmen!

Donderdag 14 september start voor groep 4 het schoolzwemmen. We zwemmen van 9:45 tot 10:30. Graag zwemspullen en handdoek meegeven, eten en drinken voor de pauze mogen in de zwemtas! Op de gang hangt een lijst om op te geven als hulpouder. Wanneer ik iedere week 1 ouder heb, redden we het vast!

11/09/2017 - informatie avond groep 4!

Graag willen we U uitnodigen om op woensdag 13 september om half 8 naar onze informatie avond te komen! Op deze avond vertellen we over de belangrijke zaken dit schooljaar met nadruk op groep 4. Ook is er ruimte voor vragen! We hopen dat iedereen komt, dit voorkomt veel vragen door het schooljaar heen, die op deze avond besproken worden! Tot dan!

 

Groetjes juf Tessa en Bianca

11/09/2017 - Groep 4 op nooitgedacht eiland!

Groep 4 is al lekker met het nieuwe thema gestart! Mijn nooitgedacht eiland! Aan de hand van het verhaal van Peter Pan werken we rondom het eiland nooitgedacht! We ontwerpen allemaal een eigen eiland, waar we allerlei avonturen gaan beleven! Het verhaal van Wendy, de sluwe jongens, de piraten, de elfjes, de krokodil en Peter Pan zijn leidraad.... Hoe en wat???? Volg ons Blog!