Groep 5/6 C

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Juf Marieke

26/09/2017 - Staken

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken. Het heeft niet alleen vijf eeuwen overleefd maar is ook, vrijwel onveranderd, overgenomen in elektronische letterzetting. Het is in de jaren '60 populair geworden met de introductie van Letraset vellen met Lorem Ipsum passages en meer recentelijk door desktop publishing software zoals Aldus PageMaker die versies van Lorem Ipsum bevatten.

26/09/2017 - Juf Annika

Op de informatie-avond heeft u kennis kunnen maken met juf Annika. Juf Annika studeert dit schooljaar bij ons in de klas af! Zij loopt op de Julianaschool een betaalde LIO-stage (Leraar In Opleiding), waardoor zij ook zelfstandig voor de groep zal staan en Marieke andere taken krijgt. Dit is in de afgelopen weken al 2x voorgekomen, toen Marieke het tentenkamp voor de schoolreizen op ging zetten en een extra nachtje met groep 7 mee ging op schoolreis. We zijn super blij dat Annika bij ons afstudeert, want wat is zij een kanjer!

26/09/2017 - Schoolreis!

Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn wij met groep 5-6 op schoolreis geweest!
Wat hebben we een ONTZETTEND leuk, gezellig, geslaagd, gaaf schoolreisje gehad!
Vrijdag begonnen we met een hele autorit richting Lelystad, waar we naar het Belevenissenbos zijn gegaan. Wauw, wat was daar veel te beleven! Toen juf aankwam, kwamen de eerste kinderen al langsgerend met laarzen die al vol water zaten. Uiteindelijk was iedereen kleddertje nat, en dat mocht: daar is het schoolreis voor! Wat hebben we gelachen...
Na het Belevenissenbos gingen we naar de camping, waar het best een beetje blubberig was. Dat gaf niks, we konden ons er aan over geven en vies waren we toch al! Na het inrichten van de tenten, mocht de campig worden verkend en werd er gevoetbald, op de trampoline gesprongen, getuttebeld met nagellakjes, spelletjes gedaan in de tentjes en nog veel meer leuke en gezellige dingen.
Na het patatje en de afwas was het nog tijd voor het vlaggenspel. Wat was dat gaaf in het donker!
Terug op de camping was er een gezellig kampvuurtje, waar we nog lekkere marshmallows konden eten. En na de tandenpoetschallenge was het dan echt bedtijd. Natuurlijk mocht er nog even worden gekletst, maar na de zoen van juf werd het stil in de (koude!) tentjes...
Dag 2 begon super! Wat waren alle kinderen nog lekker rustig in de tentjes. Na het ontbijt mocht er weer op de camping worden gespeeld, en gingen we later Levend Stratego van Anna spelen. Wauw, dat was fanatiek! We sloten ons schoolreisje dan ook relaxed af en zwembad De Waterhoorn.
Wat was het een gaaf schoolreisje en wat hebben we genoten met z'n allen! Lieve schoolreisouders; ook met jullie was het genieten, we waren een topteam; heel erg bedankt!
Omdat we geen grotere albums meer zullen maken op de website, krijgen jullie de foto's via WeTransfer toegemaild. LET OP: deze link is niet oneindig, dus zorg ervoor dat u de foto's op tijd download/opslaat.

14/09/2017 - Startactiviteiten!

Het eerste thema van het schoooljaar is 'Spetter, spatter, spater... wij zijn goed met water!' Met de subthema's 'Drijven en zinken, Fasen van water, Nederland Waterland en Eb en vloed gaat ons eerste thema dus vooral de natuur en techniek- en aardrijkskunde kant op. In de afgelopen weken hebben de startactiviteiten plaatsgevonden, waardoor de kinderen zich al mooie dingen af zijn gaan vragen. De eerste onderzoeksvragen hangen dan ook op de vragenwand en in de volgende fase van het thema gaan we op verschillende manieren onderzoek doen (experimenteel, bronnenonderzoek en praktijkonderzoek staan dan op het programma).
Een voorbeeld van een startactiviteit was het maken een een onzinkbare boot, met materiaal dat je toebedeeld kreeg. De groepjes die hout hadden gekregen, of plastic, hadden geluk! Maar het groepje die van paperclips een boot moest gaan maken, had minder geluk. Natuurlijk ontstonden er mooie vragen over wat drijven of zinken nu eigenlijk is, en hoe dat werkt onderwater. De schematische weergaven hiervan zijn al erg mooi geworden. De kinderen mochten later een boot maken van eigen gekozen materiaal, hoor... Gister was het een grote kledderbende in de klas. Want nadat we het verschil hadden gezien tussen Nederland met en Nederland zonder dijken, mochten de kinderen zelf een stevige dijk bouwen. In een bak, met zand, stenen, hout en plastic. De dijken werden getest door aan 1 kant een liter water in de bak te gieten. Jammer genoeg heeft niet 1 van de 10 dijken het gehouden, maar wat zijn ook hier weer mooie vragen ontstaan! Ook over drijven en zinken hangen al mooie onderzoeksvragen op het bord, dus het belooft een interessant en leerzaam thema te worden!

14/09/2017 - We zijn weer begonnen!

Het schooljaar is alweer in volle gang, de eerste weken zitten er bijna op en we hebben een mooie start gemaakt. Hierbij meteen even de komende weken op een rij:
Maandag 18 september om 19.30 uur: Informatie-avond groep 5-6
Aansluitend wil ik graag even met de ouders die mee gaan op schoolreis de schoolreis bespreken.
Vrijdag 22 en zaterdag 23 september: SCHOOLREIS! Morgen krijgen de kinderen een brief mee met verdere informatie.
Maandag 25 september: de kinderen zijn vrij, omdat wij op zaterdag op schoolreis gaan.