Groep 5 C

Al het nieuws op een rijtje uit deze groep.

Juf Nathalie en juf Daniëlle

25/09/2017 - schoolreis

Op 19 september waren we aan de beurt om op schoolreis te gaan. Na heel veel regen was de voorspelling gelukkig goed. Na het afscheid van de ouders vertrokken we naar het belevenissenbos in Lelystad.

Op de dijk was het nog erg mistig, maar gelukkig begon aan de overkant de zon te schijnen. Er waren veel hindernissen, waarbij je over het water moest zien te komen. En al heel snel waren de eersten dan ook behoorlijk nat. De meeste kinderen konden er geen genoeg van krijgen. Nadat de broodjes op waren werd er dan ook weer snel verder gespeeld. Gelukkig had iedereen schone kleren mee om aan te trekken voor we weer vertrokken, want anders mochten we niet meer in de auto's.

Over de dijk reden we weer terug naar Enkhuizen en door naar camping in Bovenkarspel. Daar aangekomen moesten alle spullen uit de auto's en de tenten worden ingericht. Het terrein was heel modderig na al die regen en veel kinderen werden dan ook al weer snel lekker vies. We konden heerlijk spelen op de trampolines, het voetbalveld en het piratenschip.

's Avonds hebben we patat gegeten, een speurtocht gedaan (bedacht door Mara en Tess) en een kampvuur gemaakt.

Woensdag waren de meesten alweer vroeg wakker en na het ontbijt werd het al tijd om op te ruimen. Wat kan je toch een rommel maken in zo'n tent. Als alles weer ingepakt is vertrekken we naar het zwembad in Enkhuizen. Naast een paar ouders met kleine kinderen na hebben we het zwembad voor ons zelf. Na het zwemmen kunnen we nog heerlijk spelen op buiten deel van het zwembad en dan is het alweer tijd om naar school te gaan.

Gelukkig staan alle ouders ons al op te wachten en kunnen we thuis bijkomen van een fantastisch reisje met onze klas. Alle ouders (en oma) die hebben gereden en geholpen tijdens het kamp heel erg bedankt! Zonder jullie hadden we het niet zo leuk gehad.