Groep 7-8 G

Al het nieuws uit deze groep op een rijtje.

Groetjes,
Juf Marjolein

12/07/2017 - Einddagen

Op het moment van deze blog zitten we midden in de einddagen. Vandaag zijn we naar het zwembad geweest en de Helderse Vallei. We gaan nog lekker op school eten en op school slapen. Morgen gaan we naar speelpark De Swaan. Tot nu toe vermaken we ons prima!
Voor foto's klikt u hier

12/07/2017 - Musical Vee op de vlucht

Afgelopen maandag hebben we allemaal enorm genoten van een prachtige musical! Wat zijn we trots op de hele groep! Zoveel toneeltalent en wat een plezier straalde er vanaf. Knap hoor, helemaal zelf gemaakt, decor bedacht en zelf gemaakt, liedjes zelf gemaakt, muziek gemaakt. Teveel om op te noemen. Super goed!
Als u foto's heeft gemaakt van de musical en afscheidsavond, kunt u die naar juf Marjolein sturen. Dan zetten we die op de website.
Als u hier klikt, kunt u al foto's bekijken.

28/06/2017 - Plankje doorslaan

Vandaag hebben de kinderen van groep 8 bij meester Olof een plankje doorgeslagen. Hiermee hebben ze de rots en water lessen op mooie wijze afgesloten. Alle groep 8 kinderen hebben op hun plankje iets geschreven waar ze aan willen werken of wat ze willen bereiken. Daar hadden alle kinderen goed over nagedacht. Echt persoonlijke doelen stonden er op de plankjes. 
Met het doorslaan van het plankje zetten de kinderen hun doel kracht bij. Overtuigd dat ze het kunnen bereiken! Hoe je je plankje doorslaat (met je hand of met je hak) en of je je plankje doorslaat, is je eigen keuze. En daar gaat het eigenlijk om. Je eigen keuzes maken. En dat is precies wat de groep 8 kinderen allemaal gedaan hebben. Supertrots zijn we op deze 13 kanjers!
Foto's van het plankje doorslaan vindt u als u hier klikt.

20/06/2017 - Sportdag bij de Wiel

Vandaag hadden we sportdag bij de Wiel. Alle groepen 8 en 7/8 van de scholen in Schagen konden meedoen. We hebben een heel gezellige, sportieve en zonnige dag gehad. Stormbaan, kano, kingbal, rugby, touwtrekken, funparcours en nog veel meer. Sportservice had de dag weer heel goed georganiseerd samen met het ROC. 
Als u hier klikt, vindt u foto's van deze leuke dag. 

20/06/2017 - EHBO diploma

Dat is nog eens mooi nieuws! Alle kinderen zijn geslaagd voor hun EHBO examen! 

14/06/2017 - Decor musical

We zijn heel hard aan het werk met het decor voor de musical. Een heel groot karwei, maar wat wordt het gaaf! We kunnen namelijk nu alles schilderen wat we willen. Alle muren doen mee in de musical. Er zijn prachtige ontwerpen gemaakt en iedereen is super betrokken bezig om een prachtig decor voor deze bijzondere musical te maken. Bijzondere musical? Ja, want het is de laatste musical die in dit gebouw plaatsvindt. Daarom maken we er natuurlijk iets heel bijzonders van. In de media vindt u een kleine impressie van onze werkzaamheden. Als u hier klikt komt u direct bij de foto's.

12/06/2017 - Sportdag 20 juni

Op dinsdag 20 juni doen we mee aan de gemeentelijke sportdag bij de Wiel. Deze sportdag wordt elk jaar georganiseerd door Sportservice Schagen voor alle kinderen van de groepen 8 (combinatiegroepen 7/8 mogen ook mee doen) van alle basisscholen in Schagen.
De kinderen worden om 9.30 uur bij zwembad de Wiel verwacht. De sportdag begint om 9.45 uur en eindigt om 14.30 uur. Hierna kunnen de kinderen zelfstandig naar huis. We zijn deze dag dus niet op school. De tijden wijken af van de normale schooltijden!
De klas wordt van te voren ingedeeld in drie teams. Volgens een schema doen alle teams de hele dag spelletjes, telkens samen met een team van een andere school. Het gaat hierbij niet om winnen, maar om het plezier.
Wat moeten de kinderen meenemen?
- Sportkleding aan.
- Zwemkleding aan of mee. (ze gaan kanoën)
- Lunchpakket en drinken. Ook is een drinkfles handig. Deze kan de hele dag gevuld worden met water.
- Handdoek en eventueel droge kleding.
Smeer uw kind van te voren goed in met zonnebrand! 

Het mooie weer is besteld en wij gaan er met elkaar een mooie, leuke, gezellige, sportieve dag van maken!

31/05/2017 - Musical, schrijven op de grond en meer

Wat gaat de tijd snel! We zijn al weer enkele weken bezig met het werken aan de musical. Het script is bijna klaar, we hebben al een liedje geoefend en al ideeën voor meerder liedjes. Aan de kleding wordt gewerkt en ook is er een plan voor het decor. We kunnen nog niet alle tijd aan de musical besteden omdat we ook nog veel andere dingen te doen hebben. We bereiden ons voor op het EHBO examen, maar ook dat schiet op. Gelukkig hebben we een paar handige moeders die met de kinderen oefenen. Zonder de moeder van Xander, de moeder van Jesse en de moeder van Duncan zouden we het niet gered hebben!
We hebben ook al nagedacht over wat we met de einddagen willen doen. Er ontstaan al mooie plannen. Nu nog kijken of het financieel haalbaar is en of we genoeg chauffeurs kunnen krijgen deze dagen! Als u wil en kan rijden, horen we dat graag!
We hebben deze week een spellingdictee op de grond geschreven. Heel leuk om te doen. De kinderen waren heel serieus bezig, want je wil geen fouten maken als het zo definitief op de vloer staat!

We kunnen nog steeds veel hulp gebruiken! Meld u aan bij uw kind of bij juf Marjolein.

17/05/2017 - Sluiting recycleshop De Tweede Hand

We hebben dit jaar heel veel plezier beleefd aan onze winkel. We hebben een mooie winkel neergezet. De Boekenhoek is veranderd in een recycleshop. We hebben mooie producten gemaakt, veel tweedehands producten verzameld en verkocht. Ook hebben we een geslaagde marktdag tijdens de Paasvee gehad. Met als beloning een eerste prijs voor de mooiste kraam.
De laatste periode op school hebben we het erg druk met de musical. Het werken in de winkel komt daardoor een beetje in de verdrukking. Bovendien moeten we heel veel opruimen in de school omdat we gaan verhuizen. We vinden het jammer, maar we hebben besloten dat we de winkel binnenkort gaan sluiten. Uiteraard gaan we de winkel volgend schooljaar wel weer opstarten. We vinden het leuk als u de winkel nog een keertje bezoekt de komende tijd. We gaan de winkel sluiten op maandag 29 mei. Daarna gaan we opruimen en inpakken. Tot die tijd bent u nog welkom in de winkel!

17/05/2017 - De laatste periode

De laatste periode is ingegaan. Het laatste thema, de allerlaatste tijd op de basisschool voor groep 8, de laatste periode in ons gebouw. 
We gaan er een leuke tijd van maken! We zijn goed gestart met de musical. Iedereen is enthousiast, we hebben al een goed verhaal bedacht, er is al een liedje, dus we kunnen aan de gang! Maar er moet nog meer gebeuren. Topotoetsen, spelling, lezen, EHBO, rekenen. Dat staat ook allemaal op het programma.Voor de duidelijkheid zet ik hieronder even op een rijtje wat er allemaal gaat gebeuren de komende tijd.
Dinsdag 23 mei: EHBO toets hoofdstuk 3 en 4
Dinsdag 30 mei: Topotoets
Maandag 29 mei tot en met donderdag 1 juni: avondvierdaagse
Dinsdag 6 juni: EHBO toets hoofdstuk 5 en 6
Dinsdag 13 juni: EHBO toets hoofdstuk 7 en 8
Dinsdag 20 juni: Gemeentelijke sportdag bij De Wiel
Woensdag 21 juni: EHBO praktijkexamen
Dinsdag 4 en woensdag 5 juli: afscheidsfeest op school
Donderdag 6 juli: kennismaken op de Ark (ook groep 8)
Maandag 10 juli: musical en afscheidsavond
Woensdag 12 en donderdag 13 juli: einddagen.
Vrijdag 14 juli: laatste schooldag.

Dan nog wat extra informatie:
Gemeentelijke sportdag:
Elk jaar organiseert Sportservice een leuke sportdag bij de Wiel voor alle groepen 8. Ook groepen 7/8 mogen hier komen. Wij doen hier dus ook aan mee. Informatie over tijd, plaats en wat mee te nemen volgt nog.
Musical:
Op 10 juli voeren we de musical uit. In de ochtend voor de kinderen van de school, 's avonds voor de ouders. Na de uitvoering van de musical 's avonds,nemen we afscheid van de kinderen van groep 8. De kinderen van groep 7 zijn daar natuurlijk gewoon bij.
Het maken van een musical is heel veel werk. Bij het maken van het decor en de kleding kunnen we af en toe wel wat hulp gebruiken. Als u ons wilt helpen, hoor ik dat graag.|
Einddagen:
Tijdens de einddagen gaan we echt afscheid nemen van elkaar. We gaan dan twee dagen leuke, gezellige, sportieve dingen doen. Wat we precies gaan doen weten we nog niet. Waarschijnlijk hebben we op deze dagen wel ouders nodig die ons met auto's ergens heen kunnen brengen. Als u ons wilt helpen op deze dagen, hoor ik dat graag.
Van woensdag 12 op donderdag 13 juli, slapen we op school.

Als u nog vragen heeft over deze laatste periode, stel ze gerust!

 

23/04/2017 - Afscheid juf Kim

Op vrijdag 21 april namen we afscheid van juf Kim. Ze was de afgelopen tijd onze juf op vrijdag. Na de meivakantie gaat ze op het centrum werken in groep 6. De kinderen hadden voor juf Kim een mooi afscheidsboekje gemaakt. Iedereen had iets aardig voor haar opgeschreven. De kinderen hebben met juf Kim een fijne tijd gehad. We wensen haar veel succes en plezier in groep 6 op het centrum. Na de meivakantie staat juf Marjolein vijf dagen per week voor de groep.

23/04/2017 - Bekroningskaart

Op 5 april stonden we met de winkel op de Paasvee markt en wonnen we de eerste prijs voor de mooiste kraam. Daarover hebt u al kunnen lezen in een eerdere blog. We kregen toen een beker. En nu kwam meneer Nan Beers ons ook nog een bekroningskaart overhandigen. Dat was natuurlijk helemaal fantastisch! Onze directeur Kees Bakker nam de kaart van meneer Beers in ontvangst. Hij krijgt natuurlijk, samen met de beker, een mooie plek in onze winkel.

23/04/2017 - thema afsluiting 20 april

Op 20 april hadden we een geslaagde thema afsluiting van ons schoolthema. We zijn het afgelopen thema met allerlei dingen bezig geweest. Zo hebben we hard aan de winkel gewerkt. We hebben nieuwe artikelen gemaakt en we hebben op de Paasvee gestaan met een mooie kraam. Daarover kon u eerder al lezen. Die winkel kost tijd, maar is ook leuk. 
EHBO kost ook veel tijd. We willen graag allemaal een diploma halen, dus er moet veel geoefend worden. We hebben al een toets gemaakt over de eerste twee hoofdstukken uit het boek. En dankzij de moeder van Xander, de moeder van Duncan en de moeder van Jesse hebben we al heel wat geoefend in de praktijk. 
Tot slot zijn we begonnen met het maken van een herinneringsboek. Dat is nog lang niet af, maar het begin is er. We hebben allerlei foto's gemaakt, een gedicht over je lievelingsplek op school en een gedicht over je vroegste schoolherinnering. Ook hebben we allerlei creatieve opdrachten gedaan met de hele school. Het resultaat van alles waar we mee bezig zijn geweest, was te zien in de speelzaal en in onze klas. Als u hier klikt, kunt u de foto's van de thema afsluiting bekijken.

19/04/2017 - Klaar met de eindtoets!

Vandaag waren we om 12.30 uur helemaal klaar met de eindtoets! Dat hebben we gevierd met een heerlijk ijsje bij Picobello.

19/04/2017 - Zwoegen op de eindtoets

Vandaag en gisteren hebben de kinderen van groep 8 ontzettend hun best gedaan op de eindtoets. Gisteren een boekje vol taal- en rekenopgaven en vandaag weer een boekje vol met taal- en rekenopgaven. Wat hebben ze hard gewerkt deze twee dagen. Tussendoor hebben we af en toe ook even een beetje gek gedaan, want we weten dat bewegen goed is voor de hersenen. We zijn supertrots op deze 13 kanjers!
 

05/04/2017 - Paasvee

Vandaag heeft de recycleshop 'De tweede hand', op de markt gestaan. De kinderen waren vanochtend al vroep op pad om een mooie kraam op te bouwen in de stad, op de gedempte gracht. Al gauw hadden de kinderen klanten en kregen ze complimenten voor de mooie winkel en de mooie kraam. Ook het goede doel (giro 555) viel goed bij het publiek. Het was een prachtige ochtend met een mooi resultaat. Hoeveel geld er verdiend is voor het goede doel is nog niet duidelijk, want het geld moet nog geteld worden. Wat we wel weten is dat de kraam de eerste prijs heeft gekregen op de markt! We hadden de mooiste kraam! Dat leverde een mooie beker op!
Klik hier voor foto's van deze geslaagde dag.

05/04/2017 - Vuil ruimen

Donderdag 30 maart hebben we de gemeente geholpen met het schoon en leefbaar houden van onze eigen omgeving. We hebben ruim een uur vuil geprikt in de omgeving van de school. Je staat er altijd weer verbaasd van wat een rotzooi mensen zomaar weggooien. Het gekste dat we tegenkwamen was hondenpoep, netjes in een plastic zakje gedaan en dan gewoon weggegooid. 
We hebben ook nog gezien wat al dat afval doet met ons milieu en met de dieren. Dat is heel naar en erg om te zien. Daarom de oproep: gooi niet zomaar iets weg! Neem je rommel mee en gooi het netjes in de afvalbakken!
Als u hier klikt, kunt u enkele foto's bekijken van het vuil ruimen.

24/03/2017 - Excursie naar Foam!

Donderdag vertrokken we even na negen uur met de trein naar Amsterdam. In Amsterdam zijn we naar het museum gelopen. Gelukkig hadden we mooi weer. In het museum werden we ontvangen door twee museumdocenten. We werden in twee groepen verdeeld. Eerst kregen we een rondleiding door het museum. Daar zagen we best wel gekke dingen en vreemde foto's, maar ook wel leuke.
Daarna mochten we zelf aan het werk. We kregen eerst een beetje les over waar je allemaal op kunt en moet letten als je een mooie foto wil maken. We kregen per tweetal een camera en gingen van elkaar een foto maken met het voorwerp dat we mee hadden genomen. De fotograaf was de baas. Het lukte best goed. We hebben hele mooie portretten gemaakt van elkaar! Toen mochten we nog foto's maken van groepjes kinderen. Ook die zijn heel erg mooi geworden. De foto's kreeg juf mee op een cdtje. 
Na deze workshop hadden we wel honger gekregen en aten we buiten in het zonnetje onze lunch op. Toen liepen we weer naar het station. Onderweg nam juf ons mee naar het Bagijnhof. Dat was een hele mooie rustige plek vlakbij de Kalverstraat. Ook liepen we nog door de schuttersgalerij waar ook een heel groot beeld van David en de reus Goliath staat. 
We hebben ook nog een ijsje gegeten en moesten toen nog best hard doorlopen om de trein te halen. Na een uur in de trein kwamen we weer in Schagen aan. We hebben een heel gezellige, leerzame dag gehad in Amsterdam! Klik hier voor foto's van deze dag.

23/03/2017 - Thema

Wat zijn we heerlijk bezig met dit thema! Vandaag gaan we naar Amsterdam, naar Foam, het fotomuseum. Daar gaan de kinderen vanmiddag allemaal weer weg met een mooie foto van zichzelf. Niet zomaar een foto, maar één waarop je kunt zien waar ze trots op zijn. Daar hebben we ons de afgelopen dagen goed op voorbereid. Mooie gesprekken ontstonden er over waar je goed in bent en waar je trots op mag zijn. We hebben er zin in! 
Verder zijn we begonnen met ons herinneringsboek. Als je in groep 8 zit, is zo'n boek best bijzonder. Je sluit je basisschooltijd af aan het eind van het schooljaar. Hoe mooi is het dan om een boek vol herinneringen aan deze tijd mee te kunnen nemen. Ook voor groep 7 betekent het een boek vol herinneringen, want ook zij hebben al een groot deel van de basisschooltijd erop zitten. We hebben al een gedicht gemaakt over je vroegste herinneringen aan school. Mooie gedichten over hoe spannend het was toen je moeder weg ging en jij moest blijven, of die fijne speelzolder in de kleuterklas of die leuke muzieklessen van juf Leny, maar ook die eerste vriend die je kreeg.
Verder hebben we nagedacht over wat er allemaal in jouw boek kan komen te staan en op wat voor manier. Er komen natuurlijk veel foto's in, maar ook gedichten en verhalen. En er waren ook ideeën over een plattegrond, het logo van de school, pasfoto's van kinderen. Dat worden vast hele mooie boeken!
 

15/03/2017 - Winkel groot succes tijdens de verkiezingen

Omdat de school vandaag dienst deed als stembureau, hadden we bedacht dat het mooi zou zijn om veel mensen kennis te laten maken met onze mooie, vernieuwde winkel. De winkel was voor deze dag verplaatst naar de gang, bij de ingang van het stembureau. Wat een succes! En wat hadden de kinderen het druk hiermee en wat namen ze het serieus. Alle mensen die kwamen stemmen, werden vriendelijk te woord gestaan. Er werd antwoord gegeven op vragen, gesprekken gevoerd met klanten, overlegd over prijzen, opstelling van de spullen enzovoort.
We weten nog niet wat er verdiend is, maar de kinderen hadden het vandaag over een goede omzet. Wat we verdiend hebben vandaag, is nog niet het allerbelangrijkste. Veel belangrijker is dat we ons bekend hebben kunnen maken aan veel mensen uit de buurt van de school. Er zijn contacten gelegd met mensen in de wijk die spullen willen leveren, er zijn veel folders uitgedeeld en vandaag hebben we ook al veel spullen gekregen. 
Al met al een zeer geslaagde winkeldag! Morgen evalueren en naar aanleiding daarvan onze plannen voor de nabije toekomst uitstippelen.
Als u hier klikt, kunt u enkele foto's bekijken van deze leuke dag.
 

15/03/2017 - Schoolvoetbal jongens

Vanmiddag hebben de jongens van onze groep fantastisch gevoetbald! De eerste wedstrijd wonnen ze met 5-0! Ook de tweede wedstrijd werd met winst afgesloten. Helaas ging het daarna minder goed. De derde en de vierde wedstrijd werd verloren. Maar wat een kanjers! Ze bleven sportief voetballen, goed samenwerken en fanatiek spelen! Knap hoor! De ouders en de juf langs de lijn zijn supertrots op zo'n fantastisch team!

08/03/2017 - Op excursie naar FOAM!

Op donderdag 23 maart gaan we op excursie naar Amsterdam, naar het fotografiemuseum FOAM. We gaan met de trein van 9.20 uur naar Amsterdam. Daar gaan we lopend of met de tram naar het museum toe. We krijgen daar een rondleiding en een workshop. De workshop heet Proud to be...
We hebben wel een paar begeleiders nodig. Wie wil er met ons mee naar Amsterdam? Dat horen we graag. We zijn rond 15.00 uur weer terug in Schagen.
Dan nog wat informatie over de workshop:

Wie ben jij en waar ben je trots op? Hoe kun je dat laten zien in een foto? Leer tijdens de workshop Proud to be… hoe je een bijzonder portret maakt dat echt iets over jou vertelt.

Iedereen gaat met een unieke foto van zichzelf naar huis. Het voorwerp dat je zelf meeneemt en waarmee je op de foto gaat, maakt je foto nog persoonlijker.

Het programma Proud to be… start op school met een voorbereidende les gegeven door je eigen leraar. Aan de hand van opdrachten uit de lesbrief maak je kennis met fotografie en denk je na over waar jij trots op bent. Tijdens het bezoek aan Foam ga je zelf met een camera aan de slag. Na een interactieve rondleiding van 30 minuten door het museum maken jij en je klasgenoten in de educatieruimte foto’s van elkaar. In het portret laat je met behulp van een meegenomen persoonlijk voorwerp zien waar jij trots op bent. Aan het einde van de workshop worden alle resultaten op een groot scherm getoond en nabesproken.

18/01/2017 - Bezoek aan het Clusius

Op donderdag 12 januari hebben we met de hele groep een bezoek gebracht aan het Clusiuscollege. Dat bezoek was bedoeld om een kennis te maken met deze leuke school. Toen we er waren werden we in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg een les 'dier hanteren' en de andere groep kreeg een rondleiding door de school. Daarna wisselden de groepen. 
Het was heel leuk om te zien hoe deze school eruit ziet en ook heel leuk om te leren hoe je een konijn of een kip moet vasthouden. Aan het eind van ons bezoek kregen we nog limonade en een koekje en hebben we nog een filmpje gezien over de school.
Als u hier klikt, kunt u foto's zien van ons bezoek.

18/01/2017 - Recycleshop De Tweede Hand open!

Tijdens de sfeermarkt op donderdag 22 december was onze winkel voor het eerst open! Wat een succes. De kinderen hadden heel hard gewerkt om de winkel helemaal in kerstsfeer in te richten. Het was de hele avond gezellig druk in de winkel. Onze recycleshop De Tweede Hand is een leuke winkel geworden met veel verschillende producten. We verkopen tweedehands boeken, tweedhands spulletjes en natuurlijk eigengemaakte producten! Voor december hadden we gekozen voor schudbollen (van die leuke glazen dingen waarin het sneeuwt als je ermee schudt) met of zonder een lichtje erin. Helemaal zelfgemaakt natuurlijk van oude, afgedankte potjes en een leuk kerstfiguurtje erin. Ook hadden we voor de winter vetbollen gemaakt, in oude kopjes. Alle vetbollen die we gemaakt hadden zijn verkocht deze avond en ook een groot deel van de schudbollen. 
Nu moeten we dus weer nieuwe producten maken. Omdat we nu met het thema puberteit, ons lijf bezig zijn, gaan we verzorgingsproducten maken. Dus binnenkort kunt u bij ons shampoo, zeep, lipgloss e.d. kopen. 
Voor foto's van de winkel tijdens de sfeermarkt klikt u hier.

21/12/2016 - Recycleshop De tweede hand

Eindelijk is het zover! Onze nieuwe winkel is een feit. Het was een hele klus, maar wat is het goed gelukt! De Boekenhoek is omgetoverd tot een echte recycleshop. Tweedehands boeken, tweedehands spulletjes en artikelen die gemaakt zijn van oude, afgedankte spullen. Dat zijn de producten die we in onze winkel gaan verkopen. We hebben heel hard gewerkt om de winkel startend te krijgen. Er moest gesolliciteerd worden voor een functie, we moesten producten maken en, niet onbelangrijk, de winkel moest verhuizen. De Boekenhoek was een klein winkeltje in onze klas. Voor onze producten bleek dit winkeltje te klein. We hebben de nieuwe winkel nu opgebouwd in de grote zaal van onze school. Daar hebben we ook een werkplaats gemaakt. Op donderdag 22 december zijn we voor het eerst open tijdens de sfeermarkt. Alle artikelen hebben een plekje gekregen in de winkel en zijn voorzien van een prijsstickertje. Er zit wisselgeld in de kassa dus de klanten kunnen komen! 
Onze seizoensproducten zijn: sneeuwschudbollen, vetbollen voor de vogels en allerlei handgemaakte kerstartikelen. 
Leuk om te vermelden is dat we er lang over gedaan hebben om een naam voor onze nieuwe winkel te bedenken. Toch is dat gelukt! Er was veel discussie over of de naam Engels of Nederlands moest zijn. Engels is modern, maar we richten ons niet op de internationale markt. Tja. Wat nu. Juf bedacht dat er voor de Boekenhoek ook al een tweedehandswinkel was. Deze winkel heette De tweede hand. Misschien is dat iets? Toen ontstond het idee: Recycleshop De tweede hand. Hier was iedereen het over eens! Riyanna heeft een prachtig logo ontworpen. De kleuren groen (we denken aan het milieu) en oranje (de kleur van recyclen) komen erin voor. Ook heeft Riyanna goed gekeken naar het logo van de Julianaschool en naar het algemene recyclelogo. Hij is heel mooi geworden! Kom kijken en neem een beetje kleingeld mee. 
De website moet nog aangepast worden. Dat doen we in januari. In januari gaan we echt open. Dan gaan we weer nieuwe producten maken, we gaan de website aanpassen en laten dan ook weten wanneer we open zijn.

21/12/2016 - Techniek in de klas

Donderdag 15 december kwam Steven Groot bij ons in de klas. Hij heeft veel verstand van techniek en hij kwam ons helpen met het maken van sneeuw-schudbollen met verlichting erin. Met acht kinderen ging hij aan de gang. Ze hebben allemaal ledlichtjes op de deksel van een pot bevestigd. Verbonden met elektradraadjes, een batterij en een knopje om het licht aan en uit te doen. Het was best ingewikkeld en je moest heel precies werken en werken met de soldeerbout. Maar het was ontzettend leuk om te doen! En wat is het goed gelukt!
Als u hier klikt, kunt u foto's zien van deze leuke techniekles.
De rest van de kinderen in de klas was trouwens bezig met het maken van een sneeuwkristal van papier. Dat was ingewikkeld vouwwerk. Ook de sneeuwkristallen hebben we voorzien van een ledlichtje.

13/12/2016 - Schaatsen

Vandaag mochten wij schaatsen op de ijsbaan in Schagen. Dat was superleuk en heel gezellig. We hebben veel lol gehad. We hadden lekker veel ruimte op de baan. We waren samen met groep 5/6. Het was wel jammer dat er zoveel zieke kinderen waren. Die hebben nu het schaatsen gemist. Als u hier klikt komt u bij de foto's van dit gezellige schaatsuurtje.

13/12/2016 - De nieuwe winkel

We werken er heel hard aan om onze vernieuwde winkel nog voor de kerstvakantie te kunnen openen. Dat is een hele klus, want de winkel krijgt een andere plek. We hebben in de grote zaal al een werkplaats gemaakt. Nu komt daar ook nog een winkel bij. De oude winkel, de Boekenhoek, zat in een kleine ruimte bij ons klaslokaal. Die ruimte halen we nu helemaal leeg en we gebruiken de spullen om de nieuwe winkel in te richten. Het is fijn dat we iets meer ruimte krijgen, want we gaan ook wat meer spullen verkopen. We verkopen nog wel wat boeken, maar ook veel andere dingen. Zo zijn er nog meer tweedehands spulletjes te koop, maar we maken ook van alles. Eigenlijk recyclen we. We maken nieuwe spulletjes van oude, afgedankte dingen. Dat is leuk om te doen en ook nog goed voor de aarde. Zo is er minder afval. We zijn een echte recycleshop dus! We denken al een tijdje na over een mooie naam voor onze winkel, maar we hebben de mooiste, origineelste en beste naam nog niet gevonden. Als de sfeermarkt er is op donderdag 22 december, zijn we voor het eerst open. We zullen dan vooral veel kerstspulletjes verkopen. 
Vandaag hadden we de oude Boekenhoek helemaal leeggemaakt. We hebben deze ruimte nu ingericht als directiekantoor. Ook kunnen we hier voorraden en knutselspulllen opslaan. Heel handig. De directie (Kees en Ricky-John) en de directiesecretaris (Sam) zijn heel blij met hun nieuwe kantoor!

13/12/2016 - juf Bianca en de kleine Mila

Juf Bianca kwam bij ons op bezoek met haar pas geboren baby Mila. Juf Bianca komt al drie jaar bij ons op school als vrijwilligster. Ze helpt in alle klassen. Iedereen kent haar. Ze is lief en lacht altijd. Nu heeft ze een baby gekregen. Daarom was ze er een tijdje niet, maar in januari komt ze ons weer helpen. Mila is een heel lief, klein meisje.

13/12/2016 - Taaldorp

We habben afgelopen vrijdag de generale gehad van taaldorp. Ons dorp is een Engels dorp waar ook alleen Engels gesproken wordt. In dit dorp zijn 5 winkels waar je gekleurde kaarsen, kleding, boeken, films of eten kunt kopen. We hebben nagedacht over de manier waarop wij onze spullen willen verkopen, over hoe duur alles is en over wat je precies in het Engels tegen elkaar moet zeggen als je iets koopt of verkoopt. Deze vrijdag gaan we het nog een keer doen. De punten die we meegenomen hebben uit de generale oefening nemen we mee. Het wordt vast weer net zo leuk!

05/12/2016 - Sinterklaasfeest

Vandaag hebben we Sinterklaas gevierd in de klas. We hebben een superleuke, te gekke dag gehad! Iedereen had heel erg zijn of haar best gedaan om een mooie surprise en een mooi gedicht te maken. Wat is dat goed gelukt! We hebben allemaal genoten hiervan. 's Middags hebben we nog een leuk spel gespeeld en Sinterklaas bleek ook nog even tijd te hebben om bij ons langs te komen. Wat ook wel heel leuk was, was dat Sam en Britt stagepieten mochten zijn vandaag. Ze hebben het heel goed gedaan!
De foto's van deze leuke dag vindt u in de media. Als u hier klikt kunt u ze bekijken.

Mauro kreeg een hele leuke surprise. In het filmpje kunt u zien hoe technisch deze piet is.
 

We hadden heel veel papiersnippers!
 

23/11/2016 - Veel werk aan de winkel!

Het valt niet mee om een winkel te starten die er nog helemaal niet is! We denken na over de functies, we maken producten, zijn op zoek naar een kassa, denken na over de naam, een logo, onze financiën enz. enz. Vandaag was best een belangrijke dag. Na enige voorbereiding gingen we nu dan eindelijk sollicitatiebrieven schrijven. Heel spannend. Ze zijn nog niet helemaal af, maar morgen zijn we zover! Dan kan het gaan beginnen. Als iedereen een functie heeft gekregen, kunnen we echt starten. We streven er nog steeds naar om tijdens de sfeermarkt op 22 december echt open te gaan. We kijken er nu al naar uit! We hopen dat u dan allemaal een kijkje komt nemen in onze geheel vernieuwde winkel! En natuurlijk is het dan het allerleukst als u ook echt iets bij ons komt kopen. Hou de website in de gaten!

10/11/2016 - Lampionnenavond

Wat hadden we een geslaagde lampionnenavond! Alle lampionnen waren af en stonden te schitteren in de gang. Onze groep had hard gewerkt om het in de grote zaal goed voor elkaar te krijgen. Er hingen prijslijsten voor de verkoop van het eten, er was een rooster gemaakt voor wie wanneer ging verkopen, de kassa stond klaar, de grote zaal was netjes opgeruimd en er was een goed doel gekozen voor de opbrengst van de verkoop. Het goede doel is Stichting Opkikker geworden. En we kunnen melden dat er €158,60 verdiend is. Een mooi bedrag voor een heel goed doel!
Het verkopen van eten was trouwens helemaal niet gemakkelijk. Dan moet je namelijk snel van alles uit je hoofd berekenen. En dat terwijl er heel veel mensen in de rij staan te wachten. Niet gemakkelijk dus! Als u hier klikt, vindt u foto's van deze geslaagde avond. 

10/11/2016 - Vacatures winkel

Vanochtend leek het net of juf er niet was. Er stond een mevrouw in de deuropening die zich voorstelde als mevrouw de Werker van het arbeidsbureau. Ze had vacatures mee voor een nieuw te openen winkel en Schagen en ze kwam kijken of wij op zoek waren naar een baan. Vervolgens kregen we te horen voor welke functies er een vacature is en wat deze functies ongeveer inhouden. Toen moesten we zelf aan de gang. Wat houden deze functies eigenlijk in? Welke kwaliteiten heb je ervoor nodig?
We hebben heel hard gewerkt zodat iedereen in een klein groepje zich bezig kon houden met alle functies. Uiteindelijk konden we allemaal een top 3 maken van welke functies we het liefst willen hebben. Ook gingen we nog eens goed kijken naar de verschillende kwaliteiten. Welke kwaliteiten zijn er echt heel erg belangrijk bij de verschillende functies? Welke kwaliteiten zie je goed bij welke personen? Ricky-John had een goed idee. Check nog eens bij elkaar welke functie bij jou past. Het was heel erg leuk en we hebben heel hard gewerkt. We zijn nu al zover dat we volgende week kunnen gaan solliciteren.
Klik hier voor foto's over deze leuke activiteit.

09/11/2016 - Heel hard werken!

Wat wordt er hard gewerkt door deze kanjers van groep 7/8! Eerst vanochtend een ontzettend leuke gymles van meester Olof, waarbij veel gevraagd werd van het samenwerken, concentratie, omgaan met frustraties, geduld. Voor meer informatie hierover zie de blog van meester Olof en voor de foto's klikt u hier 

Daarna moesten de lampionnen ook nog afgemaakt. In het kader van ons thema, maken we lampionnen van afval en spullen die niet meer gebruikt worden. Het is heel knap als je ziet wat een mooie kunstwerken je van spullen kunt maken die anders weggegooid zouden worden. Komt u allemaal een kijkje nemen? Donderdag 10 november van 18.00 tot 19.00 uur.

04/11/2016 - Wie ben ik?

In ons thema is het belangrijk dat we weten wie we zijn en wat onze kwaliteiten zijn. Hier zijn we al een paar keer over in gesprek gegaan en we beginnen steeds beter onszelf te begrijpen. Daarom gaan we nu ook een collage maken over wie we zijn. Iedereen maakt zijn eigen collage en daar komen dus alleen dingen op die te maken hebben met onszelf. Maar wat moet er nu op zo'n collage staan? Mijn lievelingsdier? Waar ik woon? Waar ik van houd? Dat hebben we met elkaar bekeken en in groepjes hebben we besloten wat we belangrijk vinden om over onszelf te vertellen. Iedereen heeft hier dan ook heel serieus over nagedacht. 

26/10/2016 - Werk aan de winkel! Samenwerken dus!

We zijn nog maar een paar dagen bezig met ons nieuwe thema, maar wat is er al veel gebeurd! In het eerste thema van dit jaar hebben we vooral nagedacht over wat voor soort winkel we eigenlijk willen. Het besluit om een soort recyclewinkel te maken was al genomen, maar welke producten gaan we dan maken? Wat hebben we daarvoor nodig? Wat moeten ze gaan kosten? Dat zijn vragen waar we mee bezig zijn geweest. Ook hebben we een werkplaats ingericht.
Tijdens dit thema gaan we ons echt bezig houden met het opzetten van de winkel. We gaan dus nadenken over welke functies je in een winkel nodig hebt, wat deze functies inhouden, hoe je moet solliciteren en natuurlijk ook waar de winkel moet komen en hoe je die dan moet inrichten.
De afgelopen dagen hebben we heel veel gepraat over onszelf. We kwamen er namelijk al snel achter dat je vooral aan jezelf moet werken om een goede collega te kunnen zijn, om goed in een team te kunnen werken. Ook is het handig om goed met klanten om te kunnen gaan. 
We hebben de volgende subthema's bedacht: Ik - Team - Klant - Winkel. 
Wat wordt er al hard gewerkt aan de verschillende subthema's! Zo hadden de kinderen bedacht dat samenwerken heel belangrijk is om goed in een team te kunnen werken. En als je dan spelletjes doet met elkaar waarbij je alleen maar kunt winnen als je goed samenwerkt in je team, dan leer je elkaar en elkaars kwaliteiten goed kennen. Zo hadden ze aan meester Olof gevraagd of hij een spel wist waarbij samenwerking belangrijk is. Vandaag hebben ze bij de gym een spel gespeeld waar teamwork essentieel is. Hieronder een filmpje van beide teams waarbij de samenwerking goed te zien is.
 

 

26/10/2016 - Geslaagde thema afsluiting!

Op woensdag 12 oktober hadden we een heel geslaagde thema afsluiting van ons eerste thema van dit jaar, 'We geven de winkel een tweede kans!'. We hadden met elkaar heel erg hard gewerkt om de klas om te toveren tot een showroom. Al onze eigengemaakte producten stonden uitgestald in de showroom. We waren natuurlijk heel benieuwd naar de reacties van alle bezoekers. Gelukkig waren veel mensen erg enthousiast over onze eigen producten. Vooral de meubeltjes, maar ook de spelletjes vond iedereen erg leuk. We konden nog niet echt iets verkopen, want we hebben nog niet echt een winkel. We hebben ook nog geen prijzen berekend. 
We hielden ook een boekenmarkt. Met de boekenmarkt hebben we weer wat geld verdiend, waar we dan weer wat gereedschap en andere spullen van kunnen kopen voor onze winkel. We hadden ook een enquête gehouden om meer te weten te komen over wat klanten willen. We hebben ze wel al bekeken en we zijn blij dat er zoveel mensen de enquête ingevuld hebben, maar het volgend thema gaan we conclusies trekken.
In de media vindt u foto's van de thema afsluiting, in de map Thema afsluiting groep 7/8

06/10/2016 - Thema afsluiting nieuwe winkel!

We hebben de afgelopen periode heel hard gewerkt aan onze winkel. Tot nu toe hadden we een winkel in tweedehands en eigen gemaakte boeken. We gaan deze winkel ombouwen tot een winkel in eigengemaakte gerecyclede producten. Tijdens de thema afsluiting kunt u zien hoe we daarmee bezig geweest zijn. Zo hebben we onderzoek gedaan naar welke producten we willen gaan maken, hoe je de prijs bepaalt, hoe je aan materialen komt, hoe je de producten kunt keuren, hoe we reclame moeten maken en hoe we klanten krijgen. We hebben bronnenonderzoek gedaan, maar ook in de praktijk gekeken en vooral heel veel zelf geëxperimenteerd. We hebben inmiddels een redelijk goed beeld van hoe onze winkel eruit moet komen te zien, welke producten we willen gaan maken en verkopen en hoe we ze kunnen keuren voor de verkoop.We weten ook nog heel veel dingen niet. Die gaan we het volgende thema uitzoeken. Om echt verder te komen hebben we u nodig. Tijdens de thema afsluiting delen we een enquête uit, zodat we beter weten wat onze klanten willen. We zijn ook nog op zoek naar keurmeesters, want we hebben geleerd dat een keuringsrapport opgesteld moet worden door een onafhankelijk persoon. 
Verder zijn we gewoon heel erg trots op hoe ver we al zijn en we zijn heel erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden! 
In de klas is straks een showroom met onze producten die we al gemaakt hebben. Ook vindt u daar een uitgebreid verslag van hoe we gewerkt hebben. In de grote zaal is onze werkplaats te zien. Hij is nog niet af, maar hij krijgt al een beetje vorm. 
Tot slot houden we tijdens de thema afsluiting een boekenmarkt. We hebben namelijk nog heel veel leuke boeken die we niet zomaar weg willen gooien. Dus neem een beetje kleingeld mee, dan kunt u leuke boeken kopen! Met het geld dat we daarmee verdienen kunnen we de werkplaats weer iets meer inrichten.
We hopen u te zien op onze thema afsluiting!

05/10/2016 - Naar de HVC

Wij gingen op dinsdag 27 september naar de HVC. Toen we binnen kwamen was er een man en een vrouw. Die lieten dingen zien die ze zelf gemaakt zijn door mensen, van afval. Zoals lampen enzo.
Toen kregen we wat drinken en een koekje. Toen liet de vrouw ons ergens naar binnen. Ze gaf een presentatie en liet ons foto's zien en een filmpje. Daarna hadden we een quiz met 5 vragen. Toen legde de vrouw iets uit over de oortje's,hesjes en de helm. Toen splitste de vrouw de groep in tweeën. De ene helft ging met de man mee, de andere helft met de vrouw. Daarna kregen we eerst de hesjes en haarnetjes, daarna de oortje's en daarna de helm.
Toen gingen we naar buiten en liet de vrouw ons iets zien. De vrouw liet ons vuilnis zien wat eerst in de ovens heeft gezeten en daarna afgekoeld was in koud water. Daarna liepen we verder en kwamen we bij een deur die  opengemaakt werd.
Toen gingen we naar binnen en toen gingen we trappen lopen. We gingen naar boven lopen. Toen kwamen we bij de ovens, toen kon je het vuur zien bij een raampje, dat raampje kon je open doen en toen zag je het vuilnis dat verbrand was/werd.
Daarna liepen we verder en gingen we weer trappen lopen naar boven. Toen kwamen we bij een hal die helemaal versierd was met allemaal zelfgemaakte spullen.
Toen kwamen we bij een hele grote vuilnisbelt. Dat de vuilnisberg  zo groot was kwam door de vuilniswagens die al het vuilnis hebben geleegd.
In die vuilnisbelt zaten 2 mensen. Een man en een vrouw. Daarna liepen we verder naar beneden en toen mochten we onze spullen uit doen. Helm, oortjes, hesjes. 
En toen stelden we nog wat vragen. 
Toen gingen we naar school en kwamen rond 12 uur weer terug.
Riyanna
(in de media vind u foto's van deze excursie, in de map Bezoek huisvuilcentrale. Gebruikersnaam: objs, wachtwoord: juliana2015)
 

21/09/2016 - Excursie HVC

Aanstaande dinsdag 27 september gaan we met de klas op bezoek bij de huisvuilcentrale in Alkmaar. We krijgen daar een presentatie en een uitgebreide rondleiding. Op deze manier worden we geïnformeerd over wat de huisvuilcentrale precies doet. Ook hopen we op deze manier iets meer te weten te komen over hoe we zelf een bijdrage kunnen leveren aan het afvalvraagstuk.
We gaan er met auto's heen. We vertrekken om 8.45 uur en zullen rond 12.15 uur weer terug zijn op school. 
Voor de veiligheid moet iedereen dichte schoenen aan en een lange broek. Wilt u hieraan denken dinsdag?

13/09/2016 - Buiten gymmen

Wat was het heerlijk weer vrijdag. Daarom zijn we met gym lekker buiten gebleven. We hebben een potje gooibal gespeeld. Het verliezende team kreeg halverwege het spel versterking van juf. Dit was helaas "niet zo bijzonder", volgens de kinderen. Dus geen homerun voor juf en alsnog verloren. Gelukkig was het wel heel gezellig en was iedereen fanatiek!

08/09/2016 - Tweede kans winkel!

We zitten nu al bijna 2 weken op school.
Jullie vragen je misschien wel af wat wij doen hier op school.
Dat zullen we jullie even uitleggen.
Jullie kennen onze boeken winkel vast wel, maar we willen er een recycle winkel van maken,
met allemaal andere producten zoals een bank van oude pallets en een hartje van puzzel stukjes enzovoort.
We gaan ook onderzoeken waar we het best alles kunnen verkopen en wat een stevige constructie is. Maar ook welke producten we gaan verkopen  en wat voor prijs we kunnen vragen voor onze spullen. Als u ideeën heeft over de producten die we kunnen maken en verkopen, horen we dat graag.
We hebben ook bedacht dat we een werkplaats in moeten richten. 

Hebben jullie mischien nog oud gereedschap? (zoals een boormachine en schroefmachine) Dat kunnen we goed gebruiken voor onze werkplaats!

07/09/2016 - Stagiaire

Beste ouders/verzorgers,

Aangezien ik het komende half jaar stage kom lopen in groep 7/8, zal ik mij even voorstellen.
Mijn naam is Pebbles Schulte en ik ben 21 jaar oud. Dit schooljaar ben ik begonnen aan mijn derde jaar op de Pabo van  Inholland in Alkmaar.
Aankomend half jaar zal ik op de Julianaschool locatie Groeneweg kennismaken met het OGO-onderwijs. Ik kijk er erg naar uit om lessen te geven in deze vorm van onderwijs. Marjolein ten Cate zal mij hierin begeleiden.
Op maandag en dinsdag ben ik aanwezig in de groep. Mocht u nog iets willen weten, dan kunt u natuurlijk altijd even langskomen.
Tot snel!

Vriendelijke groet,

Pebbles Schulte

11/07/2016 - Einddagen!!!!

Maandag 11 juli
Vandaag zijn we naar Eendracht Adventures geweest. Het was superleuk! Eerst gingen we paintballen en daarna bootcampen. We werden toen allemaal heel erg nat en vies, maar het was heel erg gaaf!
In de media kunt u foto's bekijken van deze ontzettend leuke, gezellige en grappige dag.
Op school hebben we heerlijk gespeeld en lekker gegeten. 's Avonds zijn we nog met z'n allen naar Picobello geweest. Toen het een beetje donker begon te worden, hebben we verstoppertje gespeeld in de hele school. Leuk en spannend!
We gingen met z'n allen slapen in de speelzaal.

Dinsdag 12 juli
Vandaag hebben we afscheid genomen van Lyam. Hij gaat verhuizen naar Overijssel. Jammer dat hij weggaat! We hebben met elkaar ontbeten in de grote zaal. 
Om half 11 zijn we vertrokken naar Alkmaar, naar zwembad De Hoornse Vaart. Daar hebben we heerlijk gezwommen tot 13 uur. Toen we weer op school kwamen hebben we echt afscheid genomen van groep 8. Moe, maar voldaan zijn we naar huis gegaan. Het waren superleuke, supergezellige einddagen!!!!!

01/07/2016 - Afsluiting Rots en Water

De laatste gymles van meester Olof was een bijzondere les. De kinderen sloten tijdens deze les de rots en water lessen af die ze tijdens hun basisschooltijd gehad hebben van meester Olof. De kinderen hadden een plankje meegekregen om daar een mooi doel voor zichzelf op te schrijven. Daar hebben we in de klas over gesproken met elkaar en we hebben elkaar geholpen om iets moois op het plankje te krijgen. "Zelfvertrouwen vasthouden", "eerst nadenken, dan doen", "Ik kan het", zijn enkele kreten die we terugvonden op de plankjes. Ook had iedereen erg zijn best gedaan om het plankje mooi te versieren. Tijdens de les mocht iedereen zijn of haar plankje doorslaan. Belangrijk was dat je daarbij je eigen keuze maakte. Wil je het niet doen, dan mag je die keuze maken. Lukt het niet met je hand, dan mag je met je hak je plankje doortrappen. Met het doorslaan van het plankje bevestigt iedereen zijn doel. Ik kan dit bereiken! Daar ben ik krachtig genoeg voor. 
Het was een bijzondere les, waarin iedereen op een fijne manier bezig was met zichzelf en met elkaar. Tot slot mocht iedereen nog een steentje uitzoeken. Het steentje staat voor de rots die je soms kunt zijn. Het steentje mocht je inpakken in een stukje blauwe stof, dat staat voor water. Soms ben je water, soms ben je rots. Water en rots, je hebt ze beide nodig. 
Bedankt, meester Olof, voor deze wijze lessen!

15/06/2016 - Sportdag de Wiel

Gisteren hadden we sportdag bij de Wiel. Het was een zeer geslaagde dag! We hebben allerlei leuke spellen gedaan. Het bleef gelukkig ook de hele dag droog. 
De sportdag was georganiseerd door Sportservice Schagen in samenwerking met de sportopleiding van het ROC. Het was heel goed georganiseerd!
Bij de media kunt u foto's zien van deze geslaagde dag, in de map Sportdag De Wiel.

23/05/2016 - Acteerles in de Stadsschouwburg!

Vandaag zijn we naar Amsterdam geweest. We zijn met de trein naar Amsterdam gegaan. Eerst zijn we naar de Dam gelopen, waar we de duiven gevoerd hebben en we zijn met z'n allen op de foto gegaan bij het monument. Daarna zijn we via de schuttersgalerij van het Amsterdam museum naar het Leidseplein gelopen. Daar hebben we eerst een uur lang acteerles gekregen van Laura. Dat was superleuk en heel handig voor onze musical straks. Daarna mochten we in een hele mooie en oude theaterzaal in groepjes spelen op het grote podium onder leiding van een echte acteur, Joost Claes. Hij heeft net een jaar lang in Soldaat van Oranje gespeeld.
Dat was een hele bijzondere ervaring. Zo'n groot podium, met echte coulissen en een prachtige zaal. We kunnen zijn tips goed gebruiken bij het maken en oefenen van onze eigen musical.
Na afloop gingen we met de tram weer terug naar het Centraal Station en toen weer met de trein naar Schagen. 
In de media (gebruikersnaam: objs en wachtwoord: juliana2015) kunt u foto's vinden van deze dag. Hieronder ziet u een paar filmpjes van acteerles op het grote toneel.

 

11/05/2016 - Excursie 'De kracht van acht!'

Op maandag 23 mei gaan we op excursie naar Amsterdam. We gaan dan naar de Stadsschouwburg aan het Leidseplein voor het programma 'De kracht van acht!'. 
Tijdens deze workshop gaan de kindreren in de schouwburg aan het werk, ter voorbereiding op de eindmusical. Een acteur gaat, in samenwerking met een theaterdocent, in de grote zaal van de Stadsschouwburg de spelkwaliteiten van de kinderen ontwikkelen door samen met hen, op basis van onze eigen musical, toneel te spelen. Tijdens deze workshop maken de kinderen kennis met de basisvaardigheden van toneelspelen en ontwikkelen ze hun spelkwaliteiten, hun presentatievaardigheden, hun samenwerkingsvaardigheden en hun kijk- en luistervaardigheden.
We weten nog niet precies hoe laat we in Amsterdam verwacht worden. We gaan met de trein en met de tram en we maken er een gezellige dag van. We hebben nog wel veel begeleiders nodig, dus als u met ons mee wil, horen we dat graag!

 

11/05/2016 - Verkeersexamen

Afgelopen maandag hebben alle kinderen van onze groep examen gedaan op de fiets. We hadden gelukkig heel erg mooi weer! Veel kinderen waren best wel een beetje zenuwachtig. Iedereen heeft erg goed zijn best gedaan, dus nu maar afwachten of iedereen geslaagd is! In de media vindt u enkele foto's van het fietsexamen.

22/04/2016 - Klaar met de Cito toets!

Groep 8 heeft de afgelopen dagen de Cito toets gemaakt. Dat was best wel lastig en heel erg saai. Gelukkig hadden we het tussendoor in de klas erg gezellig. Ook hadden we een flesje water, kauwgom en lekker fruit. Donderdag gingen we naar Picobello om te vieren dat we klaar zijn met de Cito toets. Dan kunnen we nu lekker vakantie vieren en daarna een mooie afscheidsmusical maken!!

20/04/2016 - Thema afsluiting 'Monument, herinnering aan het verleden.'

Gisteravond hadden we de thema afsluiting van ons thema 'Monument, herinnering aan het verleden.' Ons thema ging over oorlog. We weten nu heel erg veel over de Tweede Wereldoorlog, maar ook over andere oorlogen. We hebben allemaal een deel van de oorlog onderzocht. Daar hebben we informatie over gelezen, over gesproken en filmpjes over gekeken. Daarna hebben we allemaal onze eigen teksten geschreven over ons onderzoeksonderwerp. Ook hebben we allemaal een monument gemaakt. Bij het monument hebben we weer een tekst geschreven of een haiku gemaakt. We willen namelijk dat het nooit meer oorlog wordt. Met de monumenten herdenken we alle nare dingen die gebeurd zijn en alle slachtoffers van oorlog. Ze zijn heel erg mooi geworden. Tijdens de thema afsluiting konden de bezoekers onze monumenten bekijken en onze teksten lezen. Iedereen was heel enthousiast. Ook kon je bij ons een bladzijde schrijven van een dagboek, net zoals Anne Frank deed. Of je kon een haiku maken. Verder hadden we kleurplaten gemaakt van een parachute.
We hebben in de klas een lied ingestudeerd over Vrij zijn. Een mooi lied wat we hebben laten horen tijdens de thema afsluiting. Als je het filmpje hieronder aanklikt, kun je het lied horen.
In de media vind je foto's van de thema afsluiting. De map heet: Thema afsluiting oorlog groep 7/8

19/04/2016 - Even in de Tweede Wereldoorlog

Maandag 18 april gingen we op excursie naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Het programma heette: Ausweis bitte! Het zuiderzeedorp was voor even omgetoverd in een dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal ging dat er een Amerikaans vliegtuig door de Duitsers was neergehaald en dat de piloot ontsnapt was. De Duitsers waren natuurlijk op zoek naar de piloot en het verzet werkte eraan dat er een goed onderduikadres voor de piloot gevonden werd. We waren getuige van een scène waarin het distributiekantoor overvallen werd door mensen van het verzet. Hierna gingen we in groepen op zoek naar hoe het allemaal precies zat. Waar is de piloot? Wie is er te vertrouwen? Waar kunnen we informatie halen? Overal liepen mensen rond die iets met deze zaak te maken hadden. De vrouw van de overleden kapper, de schooljuffrouw, de agent, Duitse soldaten. Ook hadden we een contactpersoon aan wie we informatie konden melden als we iets ontdekt hadden. Reuze spannend allemaal. Het was goed om mee te maken. We konden even een kijkje nemen in het leven in een Zuiderzeedorp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het is goed om dit te ervaren en even echt te voelen hoe het is om schietpartijen mee te maken en niet te weten wie je kunt vertrouwen.
Tijdens het gesprek wat we hadden op school over wat we beleefd hadden, spraken we ook over Syrië en andere oorlogen in de wereld van nu. We kijken nu waarschijnlijk toch wel anders naar beelden op tv. Het is een beetje dichterbij gekomen.
We hebben ook nagedacht over de vraag wat wij zelf kunnen doen om de wereld mooier te maken, wat wij zelf kunnen doen om oorlog te kunnen voorkomen. Dat is best een moeilijke vraag. Toch kwamen we er achter dat het belangrijk is dat we anderen in hun waarde laten. Dat krijg je namelijk ook terug zei iemand. Elkaar respecteren helpt om de wereld een klein stukje beter te maken.

Hieronder ziet u een filmpje van de scène die we zagen in het museum.
 

17/04/2016 - Militair in de klas

Op donderdag 14 april kwam er een militair van Defensie. Hij kwam ons het een en ander vertellen over Defensie en wat hij voor werk heeft. Zijn naam is Sander Horenberg en hij werkt als Projectofficier voor Maritieme Geschutssystemen.
Ons thema gaat over oorlog. We weten inmiddels heel veel over de Tweede Wereldoorlog en over andere oorlogen van vroeger. Ook hebben we wel gesproken over oorlogen van nu, maar we wisten eigenlijk niet precies wat Defensie in Nederland doet. Bij ons is er namelijk geen oorlog. We vroegen ons dan ook af wat het leger doet als er geen oorlog is. Sander kon daar alles over vertellen. We hadden ook veel vragen voor hem. Die vragen gingen onder andere over met welke materialen er nu gewerkt wordt en hoe zich dat ontwikkelt. Ook wilden we graag weten wat voor opleiding je moet doen om bij het leger te kunnen gaan werken. 
De tijd ging snel, want het was heel interessant om te horen wat er allemaal bij het leger gebeurt.Sander liet ook filmpjes en foto's zien van verschillende acties en werkzaamheden. Er was ook een heel spannend filmpje bij van een gekaapt schip dat door het leger bevrijd werd. 

17/04/2016 - Kanjers schoolvoetbal!

Op 6 april deden 12 jongens en 4 meiden uit groep 7/8 mee met het schoolvoetbal. De dag begon met mooi weer. Helaas begon het te regenen en te waaien zodra het voetballen begon. Het was koud en nat. Wat een kanjers! Ze lieten zich niet uit het veld slaan en voetbalden dapper door. De jongen speelden vier wedstrijden bij SRC en de meiden speelden drie wedstrijden bij VV Schagen. De juffen en ouders langs de kant van het veld waren diep onder de indruk van het voetballen. Ze speelden sportief, met enthousiasme en doorzettingsvermogen. Helaas kwamen de jongen en de meiden niet in de finale. Maar we hebben wel genoten van mooi voetbal!
Voor foto's van dit evenement verwijzen we naar de media, fotomap Schoolvoetbal groep 7/8. Ook op schagen24.nl zijn foto's te zien van het schoolvoetbal.

29/03/2016 - Excursie Zuiderzeemuseum

Op maandag 18 april gaan we op excursie naar het Zuiderzeemuseum. Het programma dat we daar krijgen heet: "Ausweis bitte!" Tijdens Ausweis Bitte! wordt het museum bevolkt door historische personages. Wanneer voor de ogen van de leerlingen een indrukwekkende gebeurtenis plaats vindt moeten ze op onderzoek uitgaan. Welk verhaal verbindt de personages met elkaar? Het wordt een indrukwekkende ervaring!
Omdat we om 9 uur bij het Zuiderzeemuseum verwacht worden, moeten we iets voor 8 uur vertrekken van school. De kinderen worden deze maandag dan ook om tien voor acht op school verwacht! We zijn nog op zoek naar ouders die met ons mee willen.

29/03/2016 - zwerfvuil ruimen rond de school

Afgelopen donderdag hebben we samen met groep 5/6 de omgeving van de school schoongemaakt. Dit deden we onder leiding van meneer Vloemans van De Groenling. We werden in groepjes verdeeld en elk groepje kreeg prikkers en een vuilniszak. We zijn eigenlijk best geschrokken van de grote hoeveelheid rotzooi die we verzameld hebben. Het meeste vuil dat we verzameld hebben was plastic. Nadat we de omgeving rond de school schoongemaakt hadden, vertelde meneer Vloemans ons ook nog het een en ander over afval en hoe lang het duurt voordat het verdwijnt. Plastic verdwijnt eigenlijk gewoon niet. Laten we er met elkaar voor zorgen dat we onze eigen rotzooi opruimen en als we allemaal elke dag iets van straat opruimen, dan wordt de wereld al gauw een heel stuk schoner!

29/03/2016 - Kees speelt gitaar voor de klas

Kees speelt gitaar. Dat wisten we al. Ontzettend leuk dat hij vorige week zijn gitaar mee naar school had genomen en dat hij voor ons een liedje wilde spelen!
 

17/03/2016 - Thema afsluiting 'We zetten onszelf op de kaart'

Op 24 februari hadden we onze thema afsluiting van het thema 'We zetten onszelf op de kaart'. Tijdens dit thema hebben alle kinderen onderzoek gedaan naar een land in de wereld. Landen waarvan we het bestaan niet wisten, soms. Van alles is er onderzocht over allerlei landen. Vlaggen, klimaat, cultuur, economie, geschiedenis, religie, sport, landschap, natuur enz. enz. Ook hebben we met z'n allen heel goed in de atlas gekeken en ontdekt dat je daar veel informatie kunt verzamelen over een land. Elk kind heeft een werkstuk gemaakt over zijn of haar gekozen land. Mooie werkstukken waar je trots op kunt zijn! Ook heeft iedereen nog iets creatiefs gemaakt wat met het land te maken had. Zo had Troy van klei een beeld gemaakt zoals je die kunt vinden op Paaseiland. Kees had een voetbalshirt gemaakt van Brazilië. Veel kinderen hadden een vlag van hun land gemaakt of een kussen met de vlag van het land. Hiervoor hebben we de naaimachine gebruikt. Veel kinderen kunnnen nu dus met de naaimachine werken!
Tijdens de thema afsluiting hebben de kinderen elkaars werkstukken gelezen en bewonderd. Zo zijn we met z'n allen over heel veel landen heel veel te weten gekomen!

16/03/2016 - Superleuk verjaardagsfeest!

Op 12 februari was de juffendag gepland. Alle juffen van de locatie Groeneweg waren die dag jarig. De hele ochtend hebben we feest gevierd in de klas. Alle kinderen en juffen waren verkleed. Wat een grappig en feestelijk gezicht! Wij gingen in de klas eerst rekenen. Ja, rekenen! Niet zomaar rekenen, nee, rekenen met chocoladerepen. Zo kun je namelijk de breukensommen beter begrijpen en het is nog lekker ook. Niet alleen juf Marjolein en juf July vierden hun verjaardag. Ook Maudy was jarig vandaag. Maudy had een "taalles" voorbereid. We gingen galgje spelen met heel moeilijke woorden. Maudy had ontzettend haar best gedaan en echt lastige woorden bedacht. Leuk hoor! Ook had ze echte prijzen bij zich. 
We hebben Maudy's verjaardag gevierd en ook die van de juffen. En wat zijn we verwend! Bedankt allemaal voor de leuke, lieve, ontroerende cadeautjes en kaartjes.
Tussen de middag gingen we met de hele school pannenkoeken eten en daarna kon iedereen nog iets kiezen om te doen. In iedere klas was iets anders te doen. Zo kon je knutselen, gezelschapsspelletjes spelen, film kijken, disco dansen, iets actiefs doen in de speelzaal of gewoon lekker een kleurplaat kleuren. De dag vloog om. We kunnne met z'n allen terugkijken op een zeer geslaagde juffendag!
Voor foto's van deze leuke dag gaat u naar media, naar het fotoalbum 'Gezellige juffendag'.

05/02/2016 - Een wereldthema!

Wat een leuk thema! Alle kinderen maken een werkstuk over een land dat ze zelf gekozen hebben. Dat is een hele klus, maar iedereen is met enthousiasme bezig en er wordt veel opgezocht en geschreven over het land. Elke dag komt er wel iemand naar juf toe om iets nieuws te vertellen. "Juf, wist je dat...." Of: "Ik heb op het nieuws gehoord over..... en dat is in mijn land."
Ook op creatief gebied gebeurt er van alles. Er worden prachtige vlaggen getekend, vlaggen op stof geschilderd en mooie voorkanten van werkstukken gemaakt. Ook zijn er kinderen die een maquette van hun land gaan maken. Wat een creativiteit in de klas, want er worden ook leuke dingen bedacht. "Juf, we kunnen ook een memorie spel maken van het land." (Daan) Kees wil een voetbalshirt maken en Bodhi gaat een kussen maken met de vlag van Turkije. Geheel zelfstandig heeft hij de stof voor het kussen uitgezocht in de kleur van de vlag van Turkije, de ster en de maansikkel uitgeknipt uit een andere stof en op de foto zien we hoe hij ze nu op de stof naait. Prachtig! 

03/01/2016 - Laatste gymles voor de kerstvakantie

De laatste gymles voor de kerstvakantie was een leuke les. Eerst hebben we met de hele groep rots en water training gedaan.
Tot slot gingen we nog een estafette sleetje rijden doen. Dat was supertof!

03/01/2016 - Opening Boekenhoek in kerstsfeer

Op woensdag 16 december was het zover. De Boekenhoek werd weer feestelijk geopend! Er was een mooie boekenmarkt georganiseerd in de klas en de winkel was netjes opgeruimd en kon bewonderd worden. Alle kinderen van de school, de juffen, meester Roel en flink wat ouders kwamen op de koopjes af. Alle kinderen waren in functie en deden hun uiterste best om alle klanten goed te helpen. Boeken werden ingepakt, er werd met de klanten gezocht naar de mooiste boeken en iedereen ging tevreden en met een stapel boeken naar huis.
De directie, bestaande uit Bas, Vijis, Sem en Britt, heetten de bezoekers hartelijk welkom. Alle kinderen zijn blij met hun functie die ze gekregen hebben. In 2016 is er voor alle functiegroepen werk aan de winkel! Er zijn namelijk mooie plannen voor de rest van het schooljaar. Als u de winkel wil bezoeken, kunt u voorlopig gewoon onder schooltijd terecht bij één van de medewerkers. Er wordt nog nagedacht over openingstijden en dan moet er nog een rooster gemaakt worden. 
Voor foto's van de opening kunt u naar media gaan. (gebruikersnaam objs en wachtwoord juliana2015). 

04/12/2015 - Wat een fantastisch Sinterklaasfeest!

Wat een fantastisch Sinterklaasfeest hadden wij vandaag in de klas! Alle kinderen hadden prachtige surprises gemaakt en iedereen had enorm zijn of haar best gedaan op een gedicht. En wat was dat goed gelukt! Het was ook vooral een heel gezellige dag. Iedereen was blij! Noël had op de computer een speciale Sinterklaaseditie gemaakt van een levend stratego spel. Gisteren hebben Noël, Luca en Tijme het spel gemaakt. Zodoende konden we vanmiddag heerlijk naar buiten en het spel spelen met z'n allen. We hebben heel veel plezier gehad. En wat een verrassing, Sinterklaas kwam toch nog even bij ons in de klas. 
O ja, we hadden ook nog een jarige. Mauro was vandaag 10 jaar geworden. Dubbel feest dus! Deze superleuke dag zullen we niet zo gauw meer vergeten. De foto's van vandaag kunt u vinden in de media in het album Sinterklaas groep 7/8 Groeneweg.

02/12/2015 - Meesterpiet?

Maandag 30 november

We zaten net in onze spellingsles toen zwartepiet met pepernoten kwam gooien.
Iedereen stond op en griste ze uit de lucht en toen kwam piet binnen.
Hij ging door met pepernoten gooien en hij ging later weer naar andere klassen.
Toen hij eindelijk weer terug kwam ging hij in de klas mee leren over de spelling. Even later
ging hij spellingsles geven en hij was een stuk leuker dan juf Marjolein! 

 

01/12/2015 - Voorbereidingen voor de kerst

Wat gaat de tijd hard! De voorbereidingen voor de kerst zijn in volle gang. Op het moment zijn we druk aan het knutselen. We maken allemaal mooie dingen voor de kerst. Er worden kerstbomen gezaagd en getimmerd, van afvalhout. We figuurzagen leuke hangertjes voor in de kerstboom. Ook worden er mooie tekeningen en 3D voorstellingen gemaakt. Wat wordt het leuk en gezellig bij ons in de klas! 
Voor het kerstdiner op donderdag 17 december zoeken we ouders die met een paar kinderen thuis willen koken. Met de kinderen gaan we de komende week bedenken wat we tijdens het kerstdiner willen eten. Het is de bedoeling dat de kinderen op 17 december tussen 12 en 14 uur in groepjes van ongeveer 3 kinderen thuis iets lekkers gaan klaarmaken. Ook blijven er een paar kinderen in de klas om samen met juf het lokaal in kerststemming te brengen, de tafels te dekken en menukaartjes te maken. Wilt u ons helpen op deze dag? Geef dit dan door aan uw kind. Alvast bedankt!

18/11/2015 - Een heel echte les Engels!

Vandaag hadden we plotseling een heel echte les Engels. De nicht van juf Marjolein die uit Australië komt, was zomaar in onze klas. We konden haar vragen stellen en met haar praten. Dat was best spannend, maar ook wel heel erg leuk. Ze wilde ook een beetje Nederlands leren. Ze wilde weten hoe je 'How are you?' in het Nederlands moest zeggen. We snapten eigenlijk niet waarom 'hoe gaat het?' zo moeilijk is. Nou ja, eigenlijk ook weer wel, want wij vinden Engels best lastig. 

15/11/2015 - boekenmarkt tijdens de keuvelavond

Tijdens de keuvelavond heeft groep 7/8 een boekenmarkt gehouden. We zijn al een beetje bezig met de Boekenhoek. Het duurt nog wel even voordat we open kunnen gaan, maar de boekenmarkt die we met elkaar voorbereid hadden was zeer geslaagd. Er zijn veel boeken verkocht en er waren leuke acties zoals 3 boeken voor de prijs van 2 en er waren verrassingspakketten te koop. 
De opbrengst van de verkoop gaat natuurijk ook naar het goede doel, de vluchtelingen, net als de opbrengst van de verkoop van het eten en drinken. We hebben deze avond voor ongeveer vijftig euro aan boeken verkocht!
Voor foto's van de boekenmarkt, de keuvelavond en de prachtige keuvels van de kinderen, gaat u naar media, naar het foto album keuvelavond groep 7/8 

13/10/2015 - Thema afsluiting Texel ondersteboven

Wat zag het natuurmuseum in onze klas er goed uit! De hele dag zijn we bezig geweest om alles wat we de afgelopen periode hebben gedaan, geleerd, gezien en meegemaakt tentoon te stellen in de klas die voor even omgetoverd was in een prachtig natuurmuseum Texel.
Wat hebben we met z'n allen de hele dag hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Je gaat maar één keer in je basisschooltijd op natuurwerkweek naar Texel, dus dan wil je de thema afsluiting ook supergoed voor elkaar hebben. Dat was goed te merken bij de 28 kinderen van onze klas. Iedereen was enthousiast bezig om de eigen onderzoekshoek zo mooi mogelijk in te richten. 
Jammer dat het nu weer voorbij is. Wat een leuk thema was dat. En wat een super coole, gave, gezellige, leerzame, fijne werkweek hebben we met elkaar gehad op Texel! Wat hebben we genoten. Daar hebben we het nog wel een paar keer over de rest van het jaar! 
Behalve dat het heel leuk was, was het natuurlijk ook heel leerzaam. We hebben veel geleerd over de natuur op Texel, maar we hebben ook veel geleerd over onderzoek doen. We hebben veldonderzoek gedaan, praktijkonderzoek, schriftelijk onderzoek, maar ook experimenten uitgevoerd. 
Als u foto's wilt bekijken van de thema afsluiting of van de werkweek, dan gaat u naar media. Gebruikersnaam: objs en wachtwoord: juliana2015

22/09/2015 - Texel werkweek dinsdag

Iedereen was vandaag al vroeg wakker. Toen we allemaal wakker waren, gingen we met z'n allen ontbijten. Dat was lekker, want er waren allemaal lekkere dingen bij het ontbijt, zoals een eitje en thee. Toen gingen we naar Ecomare fietsen, bij Ecomare hebben we veel schattige zeehondjes gezien en andere diertjes. We konden zien hoe de zeehonden werden gevoerd en welke trucjes ze konden, zoals zwaaien. Daarna gingen we naar het strand en hadden daar veel plezier. 'S avonds aten we macaroni met een lekker toetje. Straks hebben we het nachtspel, we weten niet wat het is maar we hebben er heel veel zin in!

Slaaplekker en tot morgen :-) 

21/09/2015 - Texel werkweek maandag

vandaag gingen we om 9.00 op de fiets naar Texel. Tijdens het fietsen gebeurde er van alles. Een lekke band, een sleuteltje die afgebroken was, een kapotte trapper, en er was een ketting eraf. Een heleboel mee gemaakt dus!!! Op de boot gingen we de meeuwen eten geven.Op Texel gingen we naar de mokbaai. Daar hebben we een heleboel gevonden, zoals krabbetjes, krabben scharen en krabbenpantsers. Toen we bij de boerderij waren aangekomen gingen we de bedden opmaken en buiten spelen. We gingen ook vliegeren buiten, aan de vlieger deden we een knuffel en die gingen de lucht in. Van buiten spelen krijg je natuurlijk heel veel honger dus hebben we patatjes gegeten. Na het eten zijn we naar de slufter gegaan. Daar hebben we ook nog een aantel dingen gezien zoals krabben. Toen nog even binnen spelen en naar bed.TRUSTEN!!!!!!!  

Voor foto's van deze dag kunt u naar media, album Werkweek 2015 maandag.
De inlogcode voor de foto's is: gebruikersnaam: objs en het wachtwoord: juliana2015

15/03/2015 - Opname

Afgelopen vrijdag hebben we een liedje opgenomen! De band Rodelle (daar speelt Erik,de zoon van juf Marjolein, in) wilde graag een kinderkoor bij een liedje opnemen. Het liedje heet "Telescope". Robert, Erik en Bo kwamen vrijdagmiddag met allerlei opname apparatuur om het stukje van het kinderkoor op te nemen. Dat ging heel goed. Het duurde wel lang, want alles moest een aantal keer opnieuw om het helemaal perfect te krijgen.

Het staat voorlopig nog niet op de cd omdat er nog van alles aan gedaan moet worden. Maar er is wel een voorlopige opname die we alvast kunnen beluisteren. Hieronder staat een filmpje met het opgenomen liedje. Kunnen we alvast even luisteren. De cd krijgen we natuurlijk ook als hij klaar is!

05/02/2015 - Dagje Amsterdam

Vrijdag 30 januari gingen we een dagje naar Amsterdam. Eerst gingen we naar Bodyworlds. Daar konden we heel goed zien hoe ons lichaam in elkaar zit. Heel indrukwekkend waren de longen. Behalve gezonde longen zagen we ook longen van mensen die heel veel gerookt hadden. Dat zag er heel naar uit. We zagen ook een echt hart en hoe een baby eruit ziet in de baarmoeder, van heel klein totdat de baby geboren wordt. Het zenuwstelsel was ook heel bijzonder om te zien.

Na Bodyworlds gingen we naar de dam om ons broodje op te eten. De duiven vonden onze broodjes ook erg lekker! Hierna liet juf Marjolein ons nog een stukje Amsterdam zien. We zijn bij het oude burgerweeshuis geweest, door de Schuttersgalerij gelopen (langs David en Goliath) en even op het begijnhof geweest. Daar was het heel erg stil. 

Het was een gezellige en leerzame dag. De treinreis was trouwens ook erg gezellig!

10/12/2014 - De Boekenhoek bij Plukker

Op woensdag 10 december hebben we een geslaagde middag gehad bij boekhandel Plukker. We zijn heel blij dat we deze middag met een kraam van de Boekenhoek mochten staan bij boekhandel Plukker! Het was heel spannend om dit te doen, maar zeker heel geslaagd en voor herhaling vatbaar. Dit is heel leerzaam voor de kinderen. Klanten aanspreken, de kassa bedienen, de kraam inrichten, vragen beantwoorden enz. enz.

Volgende week de opening..... We zijn er helemaal klaar voor!

07/12/2014 - Sinterklaas

Wat een leuk Sinterklaasfeest hebben we afgelopen donderdag gehad! Wat hebben alle kinderen hun best gedaan. Iedereen kreeg een mooie surprise en een prachtig eigen gemaakt gedicht. De hele ochtend zijn we bezig geweest met de surprises. 's Middags hebben we eerst Sinterklaas verwelkomd en terwijl de Sint in de andere groepen op bezoek ging, hebben wij spelletjes gedaan. Aan het eind van de middag kwam Sinterklaas nog even bij ons op bezoek. Het was een zeer geslaagde dag! Voor foto's gaat u naar media, naar het fotoalbum Sinterklaasfeest groep 7/8 Groeneweg.

12/09/2014 - Lekker lezen

Lekker lezen is belangrijk. Drie keer per week is er tijd voor lezen in je eigen gekozen leesboek. Plezier in het lezen is heel belangrijk. Op vrijdag maken wij het lezen in de klas extra aantrekkelijk. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze gaan zitten om te lezen. Lekker in de zitzakken of boven op de kast. Het maakt niet uit, als je maar leest. En dat doen ze!

Bij media vindt u het foto album "lezen" waarin foto's te zien zijn van het lezen op vrijdag in groep 7/8.

10/09/2014 - Een boek maken... Wie durft??!!

School is weer begonnen!!
Weer een gek thema en dat is..........EEN BOEK MAKEN...... WIE DURFT????? Durven jullie het? Nou wij zijn al begonnen hoor, probeer ons maar in te halen!!! We hebben ons al in onderzoeks groepjes ingedeeld. De onderzoeksgroepjes zijn: schrijven, illustreren,vormgeving,uitgeverij,drukkerij en winkel. Er komt misschien ook een schrijver in de klas. Spannend he? We zijn ook weer wezen boekselen, en raad eens wat we hebben gemaakt? Weet je het al? Je hebt 5 sec. 1. 2. 3. 4. 5. De tijd is om!!! We zeggen het maar...........
Een stift gedicht leuk he?

Gekke groetjes van groep 7/8

08/06/2014 - Sportdag groepen 7 en 8

Afgelopen donderdag hadden we de jaarlijkse gemeentelijke sportdag, georganiseerd door Sportservice Schagen in samenwerking met ROC Den Helder.

We hebben met elkaar een ontzettend leuke dag gehad! We begonnen op het strandje bij de Wiel. Hier deden we allerlei leuke spellen samen met andere groepen (7)8 van andere basisscholen. Het ging vooral om het plezier en het samen sporten en dus niet om winnen. Tussen de middag gingen we naar het TAS veld om daar deze leuke dag voort te zetten. Ook hier deden we weer allerlei leuke spellen. Er was hier ook een opblaasstormbaan.

We hebben de hele dag goed weer gehad, behalve tijdens het laatste spelonderdeel. Toen begon het vreselijk te regenen. Gelukkig hadden we dat niet de hele dag. 
We kijken terug op een geslaagde dag die goed georganiseerd was door Sportservice en ROC.
Voor foto's gaat u naar media, foto album Sportdag groep 7/8.

23/05/2014 - Geslaagde boekenmarkt!

Op donderdag 22 mei waren er verkiezingen voor het Europese Parlement. Als er verkiezingen zijn, is er bij ons op school altijd een stembureau. Omdat er dan veel mensen in de school komen, leek het ons handig om dan een boekenmarkt te houden. 

Het was best wel een klus om alles netjes neer te zetten, maar het zag er fantastisch uit. De meeste mensen die gingen stemmen, kwamen wel even kijken bij de markt en veel mensen gingen met boeken naar huis. Een geslaagde dag dus voor de Boekenhoek. We kregen veel leuke reacties van allerlei mensen. "Wat doen jullie dat goed." "Wat hebben jullie veel boeken." "Wat slim en wat leuk dat jullie een boekenmarkt houden." 

We hebben dan ook veel boeken verkocht. De boekenmarkt was voor de Boekenhoek de laatste activiteit van dit schooljaar. We hebben het te druk met de musical en het afscheid van groep 8 om ook nog met de Boekenhoek bezig te zijn. Als u heel graag voor de zomervakantie nog een boek uit wil zoeken, dan kan dat natuurlijk altijd wel even tussendoor. Vraagt u dan gewoon een kind van groep 7/8 om u even te helpen. 

21/05/2014 - Gefeliciteerd!

Op maandag 12 mei kon u 's middags alle kinderen van groep 7/8 tegenkomen in Schagen. Ze deden namelijk verkeersexamen. Het theorie examen hadden ze voor de vakantie al gehaald. Het praktijkexamen hebben ze nu ook allemaal gehaald. Ze zijn gelukkig allemaal geslaagd! 
Voor foto's van het verkeersexamen gaat u naar media, foto album verkeersexamen 7/8 Groeneweg.

23/04/2014 - Van Bonkaart tot persoonsbewijs

Vrijdag 18 april gingen wij naar het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Daar “doken” we in een speciaal programma over de Tweede Wereldoorlog. Het programma heette ‘van bonkaart tot persoonsbewijs’.

We speelden alsof we ons verzetten tegen de Duitsers. We waren in aparte groepen verdeeld. Iedere groep kreeg een missie, bijvoorbeeld: zoek benodigdheden voor onderduikers. Onderweg kreeg je opdrachten die je met je groepje moest uitvoeren. Op straat liep zogenaamd een NSB’er, je moest je dus zo onopvallend mogelijk gedragen. Ook liep er een zogenaamde foute Nederlander, een verrader, als je hem tegenkwam moest je ‘Kleurtje Boven’ neuriën. Ook al speelden we toneel, het was heel spannend, want je ging iedereen wantrouwen, alsof het echt oorlog was. We hebben nog een paar nieuwe dingen geleerd, maar vooral ervaren wat we al eerder hadden geleerd.
Voor foto's gaat u naar media, naar het fotoalbum 'Excursie Zuiderzeemuseum'

23/04/2014 - Theaterworkshop

Dinsdag 22 april kregen we een theaterworkshop van Janna de Lathouer. Zij is regisseuse en werkt met de Jeugdtheaterschool Schagen aan een voorstelling over de Tweede Wereldoorlog. Deze is op 4 mei te zien na de dodenherdenking in het Oude Slot.

Janna heeft ons verteld dat er bij een voorstelling 2 uitgangspunten zijn: het publiek moet iets hebben om naar te kijken en te luisteren op het podium. Met een aantal oefeningen heeft ze ons geleerd hoe je met je lichaam, gezichtsuitdrukking en stem je emotie over kunt brengen op het publiek. Je maakt hen zo nieuwsgierig. Bij de laatste opdracht maakten we een ‘beeldverhaal van foto’s in kleine groepjes. Zo kun je een verhaal vertellen aan het publiek dat tussendoor steeds zijn ogen dicht doet.  “De stiekeme radioluisteraars” was één van die verhalen.

23/04/2014 - Finale Juliana's Got Talent

Afgelopen donderdag hielden we op de locatie Groeneweg de voorronde van de finale van Juliana's Got Talent. Voor onze groep mocht Fenna door naar de finale. Dinsdagavond mocht Fenna dus zingen op het grote podium van de KDanz. Heel spannend! Fenna was best zenuwachtig. Het is ook niet niks als je daar in je eentje staat op zo'n groot podium. Ze zong het prachtige liedje 'Samen voor altijd'. Ze heeft dit echt prachtig gedaan. Ze kreeg ook een heel mooie beoordeling van jurylid Joke Bos.

Alissa maakte een filmpje van Fenna's optreden. Hieronder kunt u dat bekijken.

16/04/2014 - Kinderen spelen de sterren van de hemel!

Wat een feest was dit!
Na drie weken muzieklessen konden de kinderen vanavond laten horen wat ze geleerd hadden. Samen met de harmonie onder leiding van Esther Hoek, lieten de kinderen de Mombassa beat horen. De eerste keer was dat best spannend. Best moeilijk hoor, om in zo'n orkest te spelen. De tweede keer ging het al beter en de derde keer ging het surpergoed!  De kinderen kunnen allemaal trots zijn op zichzelf. Wat een prestatie! 

We zijn heel blij dat we dit konden doen. We bedanken dan ook Agaath Schouten van Da Capo en de muziekleraren, maar ook Esther Hoek van Schagens Harmonie die er samen met de orkestleden een onvergetelijke ervaring van gemaakt heeft. 
Binnenkort krijgen de kinderen een aanbieding voor een probeercursus. Ze kunnen dus gewoon doorgaan met muziek maken! 

Bij media, in het fotoalbum 'Da Capo' kunt u foto's bekijken van dit leuke evenement.

13/04/2014 - Geslaagd!

Afgelopen donderdag, 10 april 2014, deden alle kinderen van groep 7/8 schriftelijk verkeersexamen. Dat was ruim een uur hard werken! Het viel mee zeiden de kinderen. We hadden ons tenslotte goed voorbereid met z'n allen. De volgende ochtend kon Margreet, de verkeersouder van onze school, ons vertellen dat alle kinderen geslaagd waren! Fijn hoor. Gefeliciteerd iedereen!

Nu kunnen de kinderen zich gaan voorbereiden op het praktijkexamen. Alle kinderen hebben daarover al een brief meegekregen. Het praktijkexamen vindt plaats op maandag 12 mei. De route is bekend en staat in de brief die de kinderen meegekregen hebben. Het zou fijn zijn als de ouders samen met de kinderen de route een keer fietsen. 

08/04/2014 - Muzieklessen bij Da Capo

Onze groep heeft heel veel mazzel! Wij krijgen allemaal drie lessen op een blaasinstrument. We gaan drie weken lang elke week naar Da Capo voor een les van een uur. Het instrument kregen we de eerste keer mee zodat we thuis of op school ook nog konden oefenen. Er zijn trouwens ook vijf kinderen die slagwerkles krijgen. We krijgen les op de volgende instrumenten: tenortuba, trombone, saxofoon, klarinet, trompet en slagwerk dus.

We studeren allemaal hetzelfde liedje in, zodat we dit straks met z'n allen kunnen spelen. Heel leuk! Op 16 april verzorgen we 's avonds een klein optreden, samen met Schagens Harmonie onder leiding van Esther Hoek. Dan kunnen we leuk samen muziek maken en aan elkaar en aan onze ouders laten horen wat we geleerd hebben. Het is trouwens nog best lastig om geluid te krijgen uit die blaasinstrumenten. 

Bij de media kunt u wat foto's zien van ons en de instrumenten waarop we les krijgen. Ze zijn te vinden in het foto album 'muzieklessen groep 7/8'

04/04/2014 - Alcohol

Donderdag 3 April kwamen er studenten van het ROC een alcoholvoorlichting geven. Ze heten Kim en Rick. Ze hadden een PowerPoint presentatie gemaakt met informatie over alcohol drinken.

Zij lieten zien dat als je veel alcohol drinkt, je weinig hersenactiviteit hebt en dat je als je heel veel alcohol gedronken hebt je alcohol vergiftiging  kan krijgen of zwaar verslaafd kan raken.  Daar schrokken we erg van. Kinderen van 12 tot 15 jaar krijgen alcohol van hun ouders of hun vrienden. Ze (Kim en Rick) hebben ons met een bril vol met vaseline getest op recht lopen als je dronken bent of als je alcohol op hebt,en dat was nog best moelijk.


We kregen ook een contract mee om te ondertekenen. Daarin zeggen we dat we voor ons achttiende geen druppel zullen drinken. Dit contract kon je dan ook opsturen naar de GGD.                                   

20/03/2014 - Wat een rotzooi!

Vanmiddag hebben wij met z'n allen zwerfafval opgeruimd rondom de Julianaschool. 
We hebben heel aparte dingen gevonden zoals:

een fiets, condooms, een zakje drugs, handschoenen in verpakking, een tampon, een flesje bier, een motor van een ruitenwisser van een auto, een bakje snoep, een plak rubber, een water kraan, een ijzeren stang, een rabobank wereldreis kaart, een pepermolen, een speelgoedhamer, blikjes, een aansteker nog vol, een fles met melk, theedoeken en kranten.

Wij snappen nu echt wel dat het niet goed is om al die rotzooi zomaar in de natuur te gooien. We bedachten spontaan een mooie slogan.

Gooi nooit afval op de grond, dat is voor iedereen ongezond!

Dus, HEB JE AFVAL? IN DE PRULLENBAK ERMEE!!!!!!!!!!!!!!

Bij media vindt u foto's van deze opruimactie.

09/03/2014 - Schilderen op muziek

Donderdag 6 maart hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 8 geschilderd op muziek. Ze deden dit in tweetallen, een ouder kind met een jonger kind. In alle klassen was muziek te horen. In de klas van juf Tessa klonken de vier jaargetijden van Antonio Vivaldi. In de klas van juf Neomi waren de Brandenburgse concerten van Johann Sebastiaan Bach te horen en in de klas van juf Marjolein klonk de Notenkraker van Tsjaikovski. 

De kinderen gingen eerst luisteren naar de muziek. Daarna hebben we gepraat over waar je aan denkt bij het horen van de muziek en wat je voor je ziet. De tweetallen hebben toen met elkaar overlegd wat ze zouden gaan schilderen. Welke kleuren passen bij de muziek? Maken we iets concreets of iets abstracts? Sommige kinderen besloten samen één schilderij te maken, anderen deelden het papier in tweeën en maakten elk een eigen schilderij. 

Het was een gezellige middag en de schilderijen zijn prachtig geworden! Juf Tessa heeft ze heel mooi opgehangen in de gang, dus als u ze wilt bewonderen, dan kan dat!

In het filmpje zijn de kinderen te zien die net begonnen zijn met schilderen in de klas van juf Marjolein op de muziek van Tsjaikovski.

18/02/2014 - Verjaardag Sam

Vandaag vierden we de verjaardag van Sam. Hij werd 11 jaar. Hij had een unieke traktatie. Hij trakteerde op eierkoeken die versierd waren als een gezicht. De mond was een dynamietstaafje, de neus was een megatumtum en de ogen waren een zonnebril. De haren waren scoobidootouwtjes in vele verschillende kleuren. Het waren geen normale brillen, maar vele verschillende soorten. Zoals: zonnebrillen, pilotenbrillen, snorbrillen, nerdsbrillen, kaartenbrillen en nog veel meer. Wij waren erg verrast door deze leuke traktatie. Bedankt Sam!

15/02/2014 - Feestelijke opening Boekenhoek

Donderdagavond 13 februari is de Boekenhoek van groep 7/8 feestelijk geopend. De kinderen hebben de afgelopen weken keihard gewerkt om de Boekenhoek weer helemaal klaar te maken voor de opening.

Dit jaar heeft de Boekenhoek een flinke opknapbeurt ondergaan. Alle wanden en deuren zijn opnieuw geschilderd. Verschillende kasten zijn ook geschilderd in een nieuwe frisse kleur. Dit was een heel karwei. Eerst de hele winkel leeg, daarna schilderen, schoonmaken en alles weer inrichten. De kinderen hebben er echt hun eigen winkel van gemaakt. Het resultaat mag er zijn! Wat ziet de winkel er mooi, fris en eigentijds uit!

De directieleden Esli en Julia hadden de maandag voor de opening al een interview met de krant geregeld. Woensdag stond de Boekenhoek dan ook mooi in de krant, op de zakelijk pagina. (zie In de media op de website) Ook hadden zij geregeld dat de burgemeester, mevrouw Marjan van Kampen, de winkel kwam openen donderdag. Tot onze verrassing was ook Kitty Mertz van Schagen FM aanwezig bij de opening. Zij heeft veel foto's gemaakt, die te zien zijn op de website van Schagen FM en ze hield een interview met Esli en Julia en met juf Marjolein. Vrijdag en zaterdag was dit te beluisteren op de radio.Schagen FM

Er waren tijdens de opening veel klanten. Veel ouders kwamen een kijkje nemen in de vernieuwde winkel en bij de boekenmarkt in de klas. Er is dan ook veel verkocht. Voor foto's van de voorbereidingen en van de opening gaat u naar het foto album van De Boekenhoek.

03/02/2014 - Boekenhoek 'under construction!'

De Boekenhoek ondergaat een grote opknapbeurt. De kinderen van groep 7/8 zijn heel hard aan het werk om de Boekenhoek op te knappen. Dit was hard nodig vonden ze. De winkel is helemaal leeg en schoongemaakt. Er is verf uitgezocht, gerekend om uit te zoeken hoeveel verf we nodig hebben om de winkel te schilderen en de boodschappen zijn gedaan. Afgelopen week waren we aan het echte werk toe. Het schilderen is begonnen en we zien nu al hoe het gaat opknappen. Het is wel een grote klus! Het zal nog hard werken worden om alles op tijd klaar te hebben voor de grote opening op 13 februari!
Bij media kunt u enkele foto's zien van deze grote klus. U vindt de foto's in het album Boekenhoek.

07/01/2014 - Eerste ouder in de klas!!

Voor de Kerstvakantie is de eerste ouder bij ons in de klas wezen kijken. Julia had vandaag haar vader uitgenodigd om bij ons in de klas te komen. De hele ochtend draaide Marcel, de vader van Julia, mee. Julia vond het erg leuk dat haar vader kwam kijken. Ze wilde hem graag laten zien hoe wij een ochtend aan het werk zijn in de klas. Marcel heeft de hele ochtend genoten. Hij vond het erg leuk om te zien hoe we bezig zijn de hele ochtend. Vooral het rekenen vond hij leuk. “Daar heb ik wel wat mee. Ik kon de kinderen helpen. Leuk om te zien hoe ze met een kleine aanwijzing weer verder kunnen”. Ook toen we met het onderzoek naar de functies voor de Boekenhoek bezig waren, was Marcel actief. Omdat er veel verschillende groepjes bezig waren met onderzoek, was er steeds wel iets te doen. De kinderen kennen Marcel al goed, want hij was ook met ons mee op werkweek in september.

We hopen dat er na de kerstvakantie meer ouders volgen!