Groep 7-8 G

Al het nieuws uit deze groep op een rijtje.

Juf Marjolein en juf Mieke

21/09/2017 - Texel donderdag

Wat een heerlijke dag hebben we weer gehad vandaag! We kregen een heerlijk ontbijt met wentelteefjes. Aan het eind van de ochtend stapten we op de fiets naar Oude Schild. Daar hebben we een bezoek gebracht aan het museum Kaap Skil. Een echte jutter vertelde ons mooie juttersverhalen en liet ons van alles zien wat hij uit de zee gevist had. Na de juttersverhalen hebben we nog een touw geslagen. Nu hebben we een mooi lang springtouw voor op school. Het was een mooi museum, waar we nog een tijdje rondgekeken hebben. Daarna zijn we weer op de fiets gestapt naar Princenhage. Heerlijk gegeten! Wraps!
En na het eten was het eindelijk zover. De bonte avond begon. Er waren meerdere acts. Een leuk toneelstukje, een paar dansjes en een mooi lied van de juffen en de meester.
We hebben een gezellige laatste avond gehad met elkaar en moe, maar voldaan gingen alle kinderen slapen. Morgen nog een drukke dag. Het huis opruimen, tassen inpakken en een flinke fietstocht. We nemen waarschijnlijk de boot van 12.30 uur, zodat we rond 15 uur weer op school gaan.

20/09/2017 - Texel woensdag - onderzoeksdag!

Vandaag was het onderzoeksdag. Iedereen had een beetje uit kunnen slapen en meester Roel had juf Rianne van de boot gehaald. Zij is vanaf vandaag tot en met vrijdag bij ons. Juf Muriëlle moest helaas vanmiddag weer naar huis.
Na het ontbijt ging elke onderzoeksgroep aan de gang met het voorbereiden van deze dag. We moesten goed nadenken over wat we gingen doen. Iedereen wilde van alles verzamelen uit de natuur, iets goed observeren of iets uitproberen en natuurlijk mooie foto's maken.
Nadat alle groepjes hun spullen hadden verzameld die ze nodig hadden, kon iedereen op pad. Er ging een groep naar de zee, een groep naar het bos, een groep naar het wad, een groep naar het duin en een groep naar de Slufter. In de media, in de map met foto's van Texel, hebben we weer wat foto's van deze leuke dag gezet.
Alle kinderen konden vanavond na het eten aan elkaar vertellen hoeveel ze ontdekt hebben op deze onderzoeksdag.
Het eten was vanavond weer super lekker! Meester Roel had heerlijke nasi gemaakt. En dat kon alleen omdat er veel kinderen hadden geholpen met groente snijden. Ook Abdullah had net als gisteren, weer heel goed geholpen met koken.
Op onze facebookpagina kunt u ook allerlei foto's bekijken en een filmpje van onze koks.
Vanavond gaan we ons nog goed voorbereiden op de bonte avond van morgen en misschien houden we nog wel een pyjamadisco.
Het weer zit de hele week al mee. We hebben nu al zin in morgen!

19/09/2017 - Texel dinsdag

Vandaag gingen we naar Ecomare nadat we heerlijk geslapen hadden. We hadden, net als gisteren weer prachtig weer. Bij Ecomare zijn we veel te weten gekomen over zeehonden, vissen, het wad en eb en vloed. We hebben de middag doorgebracht op het strand. Lekker mooie stenen en schelpen zoeken, spelen in de zee of een beetje luieren.
Meester Roel had vanavond samen met Abdullah heerlijk gekookt. Andijviestamppot!
Vanavond lekker gedanst met z'n allen op allerlei leuke muziekjes. En nu gaan we nog even verstoppertje spelen in het donker! Huuh, griezelig!
We plaatsen elke dag weer nieuwe foto's in de map Texel in de media.

18/09/2017 - Texel maandag

Na een fantastisch mooie fietstocht met supermooi weer, zijn we aangekomen op Texel, in ons geweldige verblijf Princenhage. Vanochtend rekenden we op regen, dus alle regenpakken gingen aan. Gelukkig konden de pakken al snel weer uit.
Iedereen heeft genoten van het fietsen en de boottocht. Vanavond hebben we de Slufter verkend en zijn we helemaal naar de zee gelopen.
Daarna douchen en lekker slapen!!!!

13/09/2017 - Yes! We gaan naar Texel!!!

Wat zijn we heerlijk gestart na de vakantie! Ons thema is (Over)leven op Texel. We gaan het leven van planten, dieren en mensen op Texel onderzoeken. De kinderen kunnen bijna niet wachten tot maandag. Dan vertrekken we voor een week naar Texel. We moesten hard werken om in korte tijd onze onderzoeken voor te bereiden. We hebben inmiddels vijf onderzoeksgroepen die de verschillende biotopen op Texel gaan onderzoeken. Er zijn mooie onderzoeksvragen geformuleerd waarmee de kinderen aan de gang gaan. Waarom is de Waddenzee Werelderfgoed? Hoe (over)leven dieren in de Noordzee? Hoe kan het dat de duinen niet zomaar in elkaar zakken? Hoe kunnen dieren en mensen overleven in een bos? Wat is de invloed van zout water op planten en dieren in de Slufter?
Mooie vragen waar veel aan te onderzoeken valt.
Op Texel kunnen we van alles in de praktijk bekijken en onderzoeken. Ook kunnen we daar veel verzamelen. We zijn ook van plan om eetbare dingen uit de natuur te verzamelen om daar een (deel van een) maaltijd mee te maken.
Nou ja, we gaan niet alles verklappen wat we gaan doen op Texel. We hebben er allemaal ontzettend veel zin in en gaan er een supertoffe werkweek van maken!
Hou deze blog in de gaten. We gaan proberen elke dag een blog op de site te zetten en ook wat foto's.