Luizencontrole

Een vervelend probleem!

Om verspreiding van hoofdluis te voorkomen nemen wij een aantal maatregelen.

Alle kinderen krijgen een luizenzak waarin ze hun jas kunnen opbergen.

Wanneer een kind hoofdluis heeft kan een luis op de kraag van de jas terechtkomen. Door de jas in de luizenzak op te bergen wordt voorkomen dat de luis zijn weg vervolgd via de kapstok naar een ‘buurjas’. Omdat luizen niet springen of vliegen word hen zo de weg afgesneden.

Na elke vakantieperiode worden de kinderen op hoofdluis gecontroleerd.

Op elke eerste dinsdag (Centrum) en woensdag (Groeneweg) na een schoolvakantie worden de kinderen door een groep vrijwillige ouders op hoofdluis gecontroleerd. Indien er bij uw kind hoofdluis wordt geconstateerd, krijgt u hiervan bericht. Wij willen u ook vragen zelf regelmatig uw kind te controleren op aanwezigheid van de kleine kriebelbeestjes. Mocht uw kind last hebben van hoofdluis meldt dit dan meteen en laat uw kind pas na behandeling weer naar school gaan. Meer informatie over hoofdluis en de bestrijding hiervan vindt u op de volgende websites: